איבחון

bilirok

New member
איבחון

שלום רציתי לדעת מה הסיבה לכך שMRI מאבחן רק כ90 % מהחולים בMS ומדוע רשום בהרבה כתבות על הנושא שלפעמים לוקח חודשים עד שנים לאבחן את המחלה. תודה

תגובה

בדרך כלל יש ממצאים ב- MRI עוד לפני שמגיעים לאבחנה חד משמעית. כך שפעמים רבות לוקח זמן עד שמגיעים לאבחנה ברורה בהתאם למהלך המחלה או לממצאי MRI חוזר אם נעשה. יצוין כי MRI אינו עושה את האבחנה באופן בלעדי אלא שממצאיו יכולים לתמוך או שלא לתמוך באפשרות של MS.

bilirok

New member
המשך

שלום אני סובלת מטישטוש ראיה ומחצי פנים שמאל מנומל כבר מחודש מרץ לאחרונה נראה לי שהטישטוש ראיה מחמיר יש לי תור לנארולוג ל15.11 טרם עשיתי MRI לפני כשלושה חודשים נוספו נימולים ברגל שמאל ויד שמאל שבאים והולכים לאחרונה יש לי נוקשות בכף היד אם אני לא מזיזה אותה היא כמו משתתקת האם ניתן להמתין לתור הוא שזה מחייב בדיקה בהולה. בפעם האחרונה שהייתי בבדיקה היה לפני כחודש וחצי חודשיים הבדיקה הנראולוגית היתה תקינה אולם הסימפטומים נמשכים ואף מחמירים מ"ס שאלות- האם יש מצב שבדיקה נראולוגית תקינה ויש MS האם יתכן התקפה בעלת משך זמן כה ארוך והאם פיזור התלונות שמתרכז בצד שמאל תומך ב MS תודה

תגובה

ה- 15.11 זה די קרוב כך שהייתי מחכה לבדיקה אלא אם ישנה החמרה שלא סובלת דיחוי על פי שיפוטך. בכל אופן לאחר בדיקתך תשאלי את הרופא על האפשרות של MS ואם יש צורך בבדיקות נוספות.

bilirok

New member
המשך

אין באפשרותי להקדים את התור כי ד"ר פלכטר אליו אני מוזמנת בחול. הטישטוט ראיה נמשך לפעמים נידמה שיש רגעים שהוא מחמיר הרוב הוא נמצא בעין שמאל אבל לאחרונה לפעמים גם בעין ימין האם התופעה מוכרת ? או שהטישטוש אמור להיות כול פעם באותה עין בנוסף האם רופא עיניים יוכל לראות בבדיקה אם יש פגיעה כולשהיא בעצב דבר שייחיב טיפול לפיני ה15.11 לקחתי בבית משקפים של בעלי במ"ס נמוך וזה היה לי נוח לקרוא אותיות קטנות בבדיקת ראיה לפני חודשיים הבדיקה היתה תקינה אני לא צריכה משקפיים אז אם אני רואה מטושטש ובהנחה שזה מעצב הראיה איך משקפיים עוזרות לי אבקש התייחסותך ואם תוכל לעשות לי סדר בנושא תודה מראש אני שמחה שיש לי למי לפנות

תגובה

שוב ללא בדיקה איני יכול להתחייב בהמלצותי. לפי תאורך יתכן וזו בעיה של רפרקציה - קרי התאמת משקפיים. יחד עם זאת בדיקה מתאימה תבהיר את המצב באם היא נובעת מעצב הראיה.

bilirok

New member
הבהרה

תודה רבה רק חידוד קל בדיקה מתאימה של רופא עיניים?

למעלה