איבחון UMI

VMI

האם מבחינה מחקרית אפשר להשתמש רק בחלק של תפיסה חזותית בלי החלק המוטורי ובלי החזותי- מוטורי? אם למישהו יש מנואל נגיש אשמח אם תכתבו לי מה כתוב שם לגבי זה. אותה שאלה לגבי אבחון ה- DTVP-2 האם מבחינה מחקרית אפשר להשתמש רק באחד החלקים? תודה

VMI

האם מישהו יודע האם מבחינה מחקרית אפשר להשתמש רק בחלק של תפיסה חזותית ללא החלק המוטורי והחזותי מוטורי? אם למישהו יש את המנואל אשמח אם יאמר לי מה כתוב שם בנדון תודה

עדי ח1

New member
איבחון UMI

שלום לכולם, אני סטודנטית לחינוך מיוחד ובמסגרת הלימודים עלי לעשות עבודה על איבחון UMI אשמח אם תוכלו לעזור לי ולומר מה הוא בודק ואיפה אפשר למצא את האיבחון עצמו וחומר עזר לעבודה. תודה רבה, עדי.

אבחון VMI

עדי שלום, בגדול מאוד, האבחון בודק אינטגרציה חזותית-מוטורית באמצעות העתקת צורות. לאוניברסיטאות חיפה - ת"א - והעברית יש סיפריות אבחונים, אפשר להכנס ולמצוא בהן את האבחון. כדי להשאיל אבחון צריך מכתב חתום מאיש סגל של האוניברסיטה - זה במידה ואת לומדת באחת מהן. אם לא, פשוט ניתן לראות את האבחון, לקרוא או לצלם במקום מידע על האבחון מתוך המנואל שלו (חוברת ההוראות). עוד חומר עזר אפשר למצוא גם במחקרים בהם נעשה בו שימוש. בדרך כלל המאמר על המחקר יכלול פרק "שיטה" ובו מידע על האבחון. תתחילי בחיפוש בגוגל (אולי תמצאי מחקר המופיע בטקסט מלא) אם לא, אז דרך מאגרי מידע בסיפרייה. חוצמזה אם נגיש לך, בקליניקות של התפתחות הילד יש בדרך כלל את האבחון.

DD222

New member
VMI

ניתן למצוא את האבחון והמנואל שלו בכל אוניברסיטה שבה לומדים ריפוי בעיסוק כלומר: באוניברסיטה העברית בירושלים באוניברסיטת תל אביב באוניברסיטת חיפה בספריות של בתי הספר לריפוי בעיסוק האבחון מעריך יכולות ויזומוטוריות, גרפומוטוריות ויכולת אבחנה חזותית של ילדים מגיל 3 ומעלה

למעלה