איבחון אנדו

ravit99

New member
איבחון אנדו

אצלי אובחן אנדו ואדנו במהלך ניתוח לפרוסקופיה בשל בעיית פוריות וצילום רחם לא תקין . אני חדשה בעניין.. השאלה היא איך מאבחנים אנדו בד"כ ? האם אני אמורה להיות במעקב?

במבי999

New member
הי רוית

אנדו' מאובחן סופית בביופסיה במהלך הניתוח וזה מה שעברת. אם אפשר לשאול (את לא חייבת לענות..) לפני כמה זמן היה הניתוח? מי המנתח? מה המצב האנדו' אצלך? כמה זמן את בטיפולים ואילו טיפולים עברת או עוברת? בקשר למעקב- כן בהחלט! בייחוד אם את מנסה להרות ונמצאת בטיפולים כאלו או אחרים. את צריכה לדעת שההורמונים הניתנים בטיפולים מרעים את מצב האנדו' וגם האדנו' (לצערי גם אני סובלת משניהם), לכן בהחלט צריך להיות בהשגחה של רופא אנדו' כל כמה חודשים ולדווח על כל סימפוטום או כאב חדש ושגם רופא הפוריות שלך יהיה עם היד על הדופק. בהצלחה!

ravit99

New member
אני לא במעקב

בניתוח אובחן אנדו בינוני . וצרבו לי שני מוקדים אחד על המעי ואחד בדופן הרחם ..את החצוצרות כרתו..ד"ר אריה ליסק באלישע. אני הגעתי לניתוח בגלל צילום רחם לא תקין ולא בגלל כאבים של מחזור. אני אחרי אבנים בכליות וריסוק כך שסף הכאב שלי מאד גבוה. אני מסוגלת לעבוד אחרי עקירה כירורגית ותפרים. היום אין לי את "תסמונת המעי הרגיז" או מה שטענו שהיה לי ..אין לי גזים אין לי כמעט כאבי מחזור. אני כרגע מחכה להתחיל טיפולי IVF הרופאים יודעים מה מצבי.. יש משהו שאני צריכה לדעת ? האם בכל זאת כדאי להיות במעקב? הרופאים של IVF לא מספיק בינתיים? אנ זוכרת שעוד כשהייתי בטיפולים והזרעות אצל רופא של קופת חולים הייתי אומרת לרופא שאפילו עם התמיכה בהריון "פרוגסטרון" אני מרגישה שהגוף שלי קיבל מחזור גם אם בפועל לא היה דימום אבל השלשולים שלי התחזקו והגזים השתוללו וכשייתי כבר מגיעה לביטא הייתי בטוחה שאני לא בהריו כי הרגשתי שהגוף שלי כבר היה במחזור גם אם הרחם איחר...

זואילי

New member
אני מכירה עשרות שהצליחו..

מתוך הגולשות בפורום. חפשי את השירשורים שלהן. אין דבר העומד בפני הרצון. מי שרוצה להיות אמא - הופכת לאמא. תהיה הדרך אשר תהיה. כאן בפורום בכל שנותיו יש אימהות רבות.

זואילי

New member
כמו כשכבר כתבו

אם אובחנת, אז כן, צריך או רצוי (תלוי גישת האנדואית) להיות במעקב על האנדו. כמו בכל מחלה אחרת כשהיא שם - יש לה מעקב ורופאים. לא כל אנדואית מדווחת על כאבים. יש כ"כ הרבה אנדואיות שבכלל לא יודעות שיש להן כי זה לא מלווה אצלן בסימפטומים עליהם את שומעת כאן. לא סתם נשים מגלות את זה בדיעבד, אחרי טיפולי פוריות כשפתאום זו השערת הרופא המטפל. אישה אנדואית שלא קוראת כאן, יכולה גם לא לקשר שום סימפטום שיש לה, ל"זה". פשוט כאן יש מקום לספר ולפרט, וכל אחת יכולה להתחבר לסימפטום זה או אחר, או לא להתחבר בכלל - הרי הכל תלוי מקרה. וזה גם לא מספיק לדעתי האישית ש"הרופאים יודעים מה מצבי" כי השאלה מה הרופאים עושים בנדון, אם עושים. (מי לא שמעה על רופאי הפוריות שאומרים, אוקיי, יש לך אנדו/היה לך (זה הכי חזק) עכשיו את רוצה הריון או לדבר על אנדו?). מה את צריכה לדעת? על המחלה ועל המחלה בזמן טיפולי פוריות. אם להיות במעקב על האנדו - את זה כבר כתבנו לך - כן, בהחלט. הרופאים של IVF לא מספיקים? השאלה מספיקים למה... לטיפולי פוריות ולהביא אותך להריון - כן. לשמירה על האנדו - לא. והאם רופאי הפוריות שלך בכלל מקדישים מחשבה לאנדו? (את זה את אמורה לדעת מנסיונך איתם).

שלום לך

אנדו מאבחנים בניתוח....וזה מה שהיה אצלך....אכן אובחנת בניתוח. את בהחלט אמורה להיות במעקב. אנחנו כאן

למעלה