איבוד תחושה ביד

yomaster

New member
איבוד תחושה ביד

חברה שלי חולה בסוכרת נעורים ולפני כמה ימים היא אמרה לי, כבדרך אגב כשהיא התעוררה שהיא איבדה תחושה ביד. לא ממש התייחסתי לזה ברצינות באותו זמן כי היא לא עשתה מזה עניין. אבל לאחרונה התחוור לי שמדובר בסימפטום של הסוכרת ורציתי לשאול אתכם מה זה אומר לגביה? האם זה מעמיד אותה בסיכון גדול יותר ללקות בסימפטומים אחרים כמו כיב סוכרתי ועיוורון? לפי מה שהבנתי ממנה הסוכרת שלה לא מאוזנת, ייתכן שזאת הסיבה? ומה המשמעות של איזון סוכרתי בכלל? זה משהו שנשמר לאורך זמן או שזה בין ארוחה לארוחה? אני מצטער על ההפצצה בשאלות פשוט אני לא רוצה להתחיל לדבר איתה על זה ולדכא אותה.

yomaster

New member
וחשוב להבהיר

שהיא לא איבדה את התחושה כתוצאה מלחץ ממושך על היד או משהו כזה, היד לא "נרדמה".

בוקר טוב לך

לגבי איבוד התחושה ביד אין לי מושג - איך אתה יודע שהיא לא נרדמה עליה? האם אובדן התחושה עבר? חוסר איזון לאורך תקופה ארוכה עלול ויגרום לנזקים שהזכרת ואחרים. משמעות האיזון היא שמירה על רמות סוכר תקינות ככל הניתן (80-110 בצום ועד 140 שעתיים לאחר האוכל). איזון אומר בדיקות סוכר מרובות, אכילה מסודרת ובריאה, בדיקות תקופתיות, טיפול תרופתי של אינסולין במקרה והסוכרת היא מסוג 1 או שילוב של כדורים אם או בלי אינסולין עבור סוכרתיים סוג 2. ספר לנו עוד על החברה שלך ועל איך היא מטפלת בעצמה ואולי נוכל לעזור.

yomaster

New member
תודה על התשובה

אני יודע שהיא לא נרדמה על היד. נראה לי שעבר כי היא לא התלוננה על זה שוב והיא בפירוש אמרה שהיד לא נרדמה אלא היא פשוט איבדה תחושה והיה לה קשה להרים את היד. אמרתי שיש לה סוכרת נעורים ותקנו אותי אם אני טועה אבל סכרת נעורים זה תמיד סוג 1 לא? והיא משתמשת במשאבת אינסולין.

כן- סוכרת סוג 1 היא מה שנקרא בעבר

סוכרת נעורים היום גם מבוגרים לוקים בה וההפך מה שנחשב בעבר סוכרת מבוגרים פוגע גם בבני נוער בשל תזונה לקויה. אם היא משתמשת במשאבה החיים שלה אמורים להיות יותר קלים - מכיוון שהמשאבה מאפשרת גמישות של ארוחות וזמני ארוחה - אבל עדיין יש להקפיד ולבצע בדיקות דם קבועות על מנת ללמוד את היחס של אינסולין שצריך לתת לכל סוג מזון, פעילות גופנית ועוד. ניתן להגיע לאיזון טוב אבל זה מצריך השקיעה, חשיבה, יכולת ניתור והכי חשוב רצון. ובני נוער, בד"כ, שאינם מסתכלים על העתיד רואים זאת כעול חסר חשיבות. מודה גם אני הייתי כך בעבר. אל תנדנד לה בעיניין כי זה עלול להוביל לתוצאה הפוכה. אתה יכול לשאול בעדינות אם היא שומרת והסביר לה שאתה דואג, לקורא טיפים והסברים בקישורים שלנו, בשאלות הנפוצות והמאמרים ואולי להציע לה גם מן כזה "תראי מה מצאתי איזה קטע....." וכמובן לשאול אותנו אולי נוכל לעזור

למעלה