איבוד שפיות

yosiozer

New member
איבוד שפיות

קראתי את החומר באתר והוא מאד מסקרן אבל גם מפחיד כי אני מבין את המשמעות האם יש מצב לאיבוד שפיות כתוצאה מהמשחק הזה עם המוח כלומר האפשרות לפתח איזה מחלת נפש כדוגמת סכיזופרניה מצב שבו אתה מבלבל לחלוטין בין מציאות לדמיון?

נתנאל56

New member
לא ניראה לי

זה למה עושים בדיקות מציאות כל הזמן, כך תוכל להבדיל בין חלום למציאות

Amaterasu

New member
לא סביר

א. באיזה אתר קראת? יש כמה אתרים שמקשרים לפורום הזה. ב. לא סביר שתאבד את השפיות בגלל זה. לא ידוע לי על מישהו שאיבד את השפיות בגלל ההתעסקות בחלומות. בכל זאת, לא מדובר במשהו חדש או חריג לגוף, מדובר ביכולת טבעית שאנחנו נולדים איתה. חלימה זה משהו שאנחנו עושים כל לילה מאז ומתמיד. אנשים שמאבדים את השפיות או לוקים בסכיזופרניה בדרך כלל מגיעים עם רקע מאוד לא נעים מבחינת אזור מגורים או משפחה, עוני חמור, אלימות או תקיפות מיניות בילדות וכו'... יש גם קשר גנטי למחלות מהסוג הזה, ורובן לא מתפתחות פתאום במהלך החיים, אלא בגיל צעיר. אם ההורים שלך לא לוקים בסכיזופרניה - הסיכוי שאתה תלקה בסכיזופרניה הוא אפסי, לא משנה במה תתעסק. בנוגע לגבול בין מציאות לדמיון, אני יכול להגיד לך שמאז החלום הצלול הראשון שלי אני לא תמיד בטוח מה חלום ומה לא... אבל זה טוב לחשוד, ובשביל זה יש את בדיקות המציאות שעוזרות לך להיזכר איפה אתה נמצא. אבל זו שיחה פילוסופית מאוד עמוקה. סיני בשם לאו צה תהה פעם בנוגע לחלומות: "האם אני אדם שחולם שהוא פרפר, או אולי פרפר שחולם שהוא אדם...?" אני חושב שזה בסדר לאבד את הגבול הזה מדי פעם. אולי ככה נוכל למצוא את האמת.

yosiozer

New member
זה בדיוק העניין -הפילוסופיה

מדוע הגעתי לאיבוד שפיות? משום שבלימודי לפילוסופיה ופסיכולוגיה באוניברסיטה היה לנו תרגיל שהוגדר מאד מסוכן ונדרשנו לבצעו תחת השגחה מתמדת של מנחי הקורס. התרגיל היה לנסות ולהוכיח בכל אמצעי מדעי אובייקטיבי שקיים לנו שאנו כרגע לא חולמים אלה ערים וכל מה שאני חווים הוא מציאות. מסקנת התרגיל הייתה בעצם שלא ניתן להוכיח בשום כלי אובייקטיבי מדעי קיים שאנו ערים ולא חולמים

Amaterasu

New member
אתה צודק

לא ניתן להוכיח שאנחנו ב"מציאות" בעזרת כלי אובייקטיביים. אבל אפשר ללכת צעד אחד יותר רחוק - אין דבר כזה "אובייקטיבי", מכיוון שכל אחד תופס את הכול בצורה סובייקטיבית. יכול להיות שמה שאתה קורא לו אדום הוא ירוק בעיני, ואני קורא לו אדום בגלל שככה הסביבה חינכה אותי. אני חושב שהחלומות הצלולים הם כלי מדהים שבעזרתו אפשר לבקר בעולם נוסף, עולם שאותו אנחנו לא מגדירים כ"מציאות". ה"מציאות" היא סוג של עולם שבו אנחנו נמצאים עכשיו. אני לא יכול להגיד לך אם אנחנו ערים או ישנים, אני גם לא יכול להגיד לך אם אנחנו עכשיו במציאות אמיתית או בחלום שאנחנו קוראים לו מציאות... אבל אני יכול להגיד לך איך להבדיל בין מה שאנחנו מגדירים כ"חלום" לבין מה שאנחנו מגדירים כ"מציאות". ואולי ללמוד את ההבדל בין השניים ולבקר בשני העולמות יוכל לעזור לנו להגיע בסוף אל ההבנה האמיתית. אני יכול לדמיין לעצמי שיש אנשים שישתגעו מזה. אבל היום קשה לי להאמין בזה, בעיקר בגלל האינטרנט - שמראה לנו כל כך הרבה דברים מוזרים כטבעיים. כאילו כבר "ראינו הכול", ושום דבר לא יכול עוד להפתיע אותנו. בתחומים הפחות גשמיים אין ממש חוקים... בעיקר בגלל שלא הרבה אנשים הגיעו רחוק כל כך באזור הזה. לכן, כל מה שאתה עושה הוא באחריותך. אני מאמין שאם אתה לא חזק מספיק כדי להתמודד עם מה שיש שם, התת-מודע שלך לא ייתן לך להגיע רחוק כל כך. סמוך על עצמך!

makron2

New member
בתכלס...

עוזר לשמור על גישה של ראש בעננים ורגליים באדמה ובעקרון יש הפרדה דיי ברורה האחת מציאות חיצונית והשנייה מעיין מציאות פנימית.

למעלה