איבוד רשיון הנהיגה

שניצללל

New member
איבוד רשיון הנהיגה

היי! איבדתי את רשיון הנהיגה שלי כשיצאתי למועדון. שאלותי הן: כשאגיע למשרד הרישוי האם מנפיקים לי על המקום רשיון חדש? או שמביאים לי רשיון זמני ושולחים לי בדואר? האם זה יעלה לי כסף? ושאלה אחרונה אין מצב שישתמשו ברשיון שנאבד לי באיזשוהי דרך נכון?

Mis Anna

New member
תשובות

זמני - 50 שקל אם הם מנפיקים מספר רשיון חדש גם כן, אז, כנראה שהרשיון הישן שלך לא יהיה פעיל.. ואפילו אם מישהו ימצא אותו ויחליט להשתמש בו ויתפסו אותו או משהו אז, יראו שהמספר שלו הוא של רשיון שנאבד. ככה לפחות נראה לי אם לא אז המערכת יותר דפוקה ממה שחשבתי
אלא אם כן יש להם דרך אחרת למנוע ממך לקבל דוחות בגלל איזה פושע שמצא תרשיון שלך.

Daemonlior

New member
שלילי ../images/Emo31.gif

הם לא מנפיקים מספר רישיון חדש, לכן זה גם נקרא כפל רישיון.. וזו הסיבה שגם ניתן להשתמש ברישיון שלו.. (למעשה לא ניתן, כי מופיעה שם תמונה)

NewUser4

New member
לא מחליפים מספר רשיון.

מספר הרשיון הוא קבוע ולא יוחלף לאחר הפעם הראשונה בו הוצאת אותו. לדוגמה אם הוצאת רשיון לרכב (02) ואחרי שנה הוצאת רשיון לאופנוע (א' או ב') מספר הרשיון ישאר אותו אחד, ורק יתווספו הפרטים הרלוונטים. אני לא מבין למה את חושבת שהוא יקבל דו"חות בגלל שהרשיון שלו אצל מישהו אחר. על הרשיון מודפסים הפרטים ויש תמונה. איך בדיוק אדם אחר יכול להשתמש ברשיון שלו?

שניצללל

New member
קודם כל אני בת ../images/Emo9.gif

ודבר שני תודה על התשובות. נסעתי היום למשרד הרישוי להוציא רשיון זמני (עם אמא:) אכן עלה לי 50 שקלים, אותו מספר רשיון (כמובן), ואני אחכה חודשיים בטח לכרטיס רשיון. אבל אין מצב כזה אולי מישהי שממש דומה לי בטעות תשתמש בו (לא מאמינה שזה יקרה), והדו"ח יגיע אליי? בכל מקרה אמור להיות גם מתועד במשרד הרישוי שדיווחתי על האובדן ישר וכרטיס חדש מגיע אליי....

B B A

New member
הסיכויים לתרחיש שכזה הם אפסיים

השוטר צריך להיות קצר רואי בצורה קיצונית בשביל שדבר שכזה יקרה.

שניצללל

New member
בוא נקווה שזה לא יקרה

ואם כן חס וחלילה כבר אדאג לעדכן אתכם! תודה על התשובות.

M o l

New member
אולי יש צורך לעדכן את המשטרה

שהרישיון נגנב

M o l

New member
האמת../images/Emo35.gif אני לא יודע.

כשלאבא שלי נגנב הארנק הוא דיווח למשטרה (למקרה ויעשה איזשהו שימוש לרעה באחד הכרטיסים (חוץ מביטול כרטיסי אשראי למיניהם, שזה די ברור)).

שניצללל

New member
כן אבל זה רשיון

ולא ארנק.... לחברה שלי נגנב ארנק וגם היא דיווחה על זה. אני אשאל את אמא מחר כי היא לא אמרה לי ללכת למשטרה ואם הייתה חושבת שיש צורך אז הייתה אומרת לי.

be_roo

New member
אין חובת דיווח למשטרה

תעודות ורשיונות הולכים לאיבוד ונגנבים כל הזמן. מעטים מגיעים לשימוש וזה לא שיש משהו לעשות כדי למנוע זאת. הודעת למשרד הרישוי, יש לכך תיעוד, זהו.

Mis Anna

New member
אמרתי

שאני לא בטוחה בתשובה זה רק מה שאני חושבת אבל בכללי לדעתי עם הפוטו רצח שיש ברשיון אפשר להראות דומים חחח... אבל אני יודעת שלרוב הגברים עושים קטעים כאלה של לזייף רשיונות כך שלא נראה לי שתהיה בעיה

Daemonlior

New member
שוב סטיגמות? ../images/Emo3.gif

האמת שלא שמעתי עוד על זיוף רישיונות, חוץ מהעובדה שקשה יחסית לזייף רישיון, וגם הסיכוי שתסתבך גבוה מאוד.. לעומת זאת, שמעתי על לא מעט זיופי תעודות זהות (שעזרו במקרים לא מעטים כנגד החוק שאסור להסיע נוסע נוסף על אופנוע 50 סמ"ק עד גיל 18 וחוקים נוספים אחרים)

Mis Anna

New member
בחיית

תפסיק לעקוב אחרי אהההההה זה דיי ידוע שגברים הם גורם גדול יותר לפשע מאשר נשים אז אין פה סטיגמות מדובר בסטטיסטיקה בלבד. חוץ מהזאתי ,ששכחתי איך קוראים לה, שמעלה במליוני שקלים בארץ. שלה אני חייבת לתת קרדיט חחח...

Mis Anna

New member
לא לא צדיקות תמימות

פשוט חכמות יותר... או שהן חכמות ופשוט לא עושות פשעים כמו שהגברים הטיפשים שהכל אצלהם בכוח.. או שהן עוד יותר חכמות ואם כבר לעשות משהו אז עושות משהו בגדול חחח...

Daemonlior

New member
שמעתי מספיק ליום אחד..

את המשפטים הפמיניסטים האלה את מוזמנת לשמור למקומות אחרים.. כי עם כל הכבוד, חוץ מהעובדה שזה בולשיט גדול, זה גם לא מעניין

Mis Anna

New member
בקיצור תפסיק לעקוב אחרי

כי זה כבר גובל בהטרדה
חחח... ופמיניסם זה לא בולשיט וזה כן מעניין... אם בני מינך לא היו יוצרים את השוביניזם לא היינו דנים בזה עכשיו. אתה התחלת עם סטיגמות.. וסטיגמות זה גם חלק מהעניין אין מה לעשות...

למעלה