אמת בדבריך, אבל אני לא מסכים
זהירות מ
ים חופשיים אז בואו נתחיל - תקציר הפרק: על סף הגעתן של ספינות האם של הריית', רודני מציע לשלוח מסר חזרה לכדור הארץ. בדרך טיילה ושפרד הולכים למשימה בעולם כלשהו, שהריית' עוצר בו לטייק אוואי בדרך לאטלנטיס. ראשית, הייתי רוצה לחזור ולדבר על השחקנים של אטלנטיס. למרות שזה סוף העונה כבר, אבל אולי דווקא בגלל זה. לדעתי שפרד עושה את העבודה שלו טוב, הוא משחק נפלא, ומעביר את הדמות שלו כמו שצריך. מקיי, גם עושה עבודה ממש טובה, למרות שלא אהבתי אותו ממש בהתחלה, אני חושב שפיתחו את הדמות שלו יפה, והציניות הנחמדה שלו גם תורמת. עם טיילה יש לי קצת בעיה. המשחק שלה לא משהו לדעתי, ובמקום כלשהו היא מעצבנת אותי כי היא בערך רק זורקת משפט פעם בX זמן ויוצרת עליו וויכוח. לטיילה אין בד"כ איזה קונפליקט גדול או משהו. היא הנציג הקטן הזה של גלקסיית פגסוס שאומר סעיפים שונים בקשר לדברים שונים. וויר גם לדעתי המשחק שלה לא מצטיין, אבל לפחות הדמות של מעניינת. טוב, הפרק הזה בהחלט לדעתי היה פרק טוב. אטלנטיס שוב מוכיחה את עצמה כסדרה מעולה, שמשתווה ללא כל ספק לסטנדרטים שהציבה ס"ג-1, ולסטנדרטים מול סדרות אחרות. הפרק בעצם מכניס אותנו קצת לכל דמות ודמות, ונותן לנו לדעת מה המוטיבים, מה עומד מאחורי כל אחד ומה כל אחד מרגיש וחושב לגבי המשלחת. זה לדעתי היה די מעניין, ואפילו חלק מזה הועבר בהומור מסוים, שגילינו שהציניות וההומור הקל עברו בשלמות גם לאטלנטיס. לדעתי הפרק הזה לא היה רק מילוי מקום, וליוצרי הסדרה יש מספיק רעיונות לפרקים לדעתי. הפרק לא בא מתוך תירוץ של מילוי מקום לדעתי, ועוד הוכחה לכך הוא העונה השניה של אטלנטיס (למרות שאני מניח שלפחות עד רביעית הם ימשיכו), וזה מראה שאכן יש עוד רעיונות ויש עוד מקום למלא. לסדרה יש מלא מקום עלילתי מהמון בחינות, והפרק הזה קצת נכנס לתוך חיי הדמויות שאנחנו רואים באטלנטיס. נכון שהוא גם בא לסכם לנו עונה, אבל לדעתי Disclosure בסטארגייט היה יותר פרק סיכום, וראו את זה עליו, מאשר פרק "דיפלומטי". כאן הפרק הוא לא רק פרק סיכום, הוא גם נכנס לתוך הדמויות, ונותן לנו הצצה לתוך הצי הקטן שבא להרוס את אטלנטיס. עדיין לא הבנתי מה הקרן הכחולה הזאת הייתה (מה ששפרד הסתכל עליו). היו בהחלט קטעים משעשעים בפרק הזה וזה כמו הנשימה האחרונה לפני הצלילה למתקפה של הריית'. אני נהנתי מאוד מהפרק, וחבל לי שעוד 2-3 פרקים העונה נגמרת.