אטלנטה שמישהו יסביר לי (בבקשה), האם אטלנטה נחשבה לאלה? או לסתם דמות מיתולוגית, ובכלל לספר לי עליה?
M meri האחת New member 15/10/04 #1 אטלנטה שמישהו יסביר לי (בבקשה), האם אטלנטה נחשבה לאלה? או לסתם דמות מיתולוגית, ובכלל לספר לי עליה?
Y Y. Welis New member 16/10/04 #2 דמות מיתולוגית. נאמר עליה שהיא רצה מהר יותר מכל גבר, ושהיא נוצחה רק בזכות תרמית - הבחור שהתחרה בה השליך תפוזים והיא עצרה לאסוף אותם... יש אגב ציור נהדר של המירוץ הזה של צייר איטלקי מהמאה ה-16, ששכחתי את שמו. הרבה גווני סגול וכחול.
דמות מיתולוגית. נאמר עליה שהיא רצה מהר יותר מכל גבר, ושהיא נוצחה רק בזכות תרמית - הבחור שהתחרה בה השליך תפוזים והיא עצרה לאסוף אותם... יש אגב ציור נהדר של המירוץ הזה של צייר איטלקי מהמאה ה-16, ששכחתי את שמו. הרבה גווני סגול וכחול.
מ מוסורסקי New member 16/10/04 #3 אתה מתכוון לתמונה שבקישור? ותודה לגרהארד פינק שצירף גם שמות יצירות לספרו "מי ומי במיתולוגיה העתיקה". שם הצייר באנגלית - guido reni.
אתה מתכוון לתמונה שבקישור? ותודה לגרהארד פינק שצירף גם שמות יצירות לספרו "מי ומי במיתולוגיה העתיקה". שם הצייר באנגלית - guido reni.
Y Y. Welis New member 17/10/04 #4 כן, גואידו רני הוא השם התמונה אמנם לא עולה, אבל השם זכור לי. תמיד התבלבלתי בינו לבין קראוורג'יו..