אטימולוגיה

Etztrubal

New member
אטימולוגיה

אהלן, אני משתמש בתוכנת WENLIN והרבה פעמים יש להם הסברים על ההתפתחות של הסימניה, מצוטטים מ-WIEGER או KARLGREN ראיתי ספר של WIEGER באמזון אבל ההערות עליו היו שהוא מיושן ולא תואם את המחקר כיום. מישהו יכול להמליץ לי על ספר טוב שסוקר התפתחות של סימניות עיקריות ומעניינות? תודה

milindapanna

New member
הכוונה הייתה לספר. לא משנה.

תכל'ס, בשביל מה אתה צריך את זה? "סימניות עיקריות ומעניינות" - אין לי מושג מה זה אומר, הרי הכל תלוי במה אתה עוסק ומה אתה מחפש. את התוכנה שהזכרת אני לא מכיר, ואם אתה מחפש משהו פופולרי אז מה זה משנה אם WIEGER טוב יותר או פחות? קח בחשבון שהרבה מאוד מהאטמולוגיות ה"מעניינות" הן המצאות מאוחרות עם מעט מאוד קשר להתפתחות ההיסטורית של הכתב (גם אם סינים בני ימינו, ואלה שלא מבינים בהיסטוריה או שלא אכפת להם ממנה, מתרשמים מזה). ולסיום, חיפוש קצר באינטרנט של CHINESE ETYMOLOGY ייתן לך כמה וכמה אתרים רלבנטים.

GnomeBubble

New member
אני לא זוכר מה יש ב-Wenlin

אבל אני יודע שביפנית יש מילונים מודרניים שמנסים לעקוב בצורה פחות-או-יותר מדעית אחרי האטימולוגיה של הסימניות (הם בדרך כלל לא נסחפים לאטימולוגיות עממיות כמו לומר על 東 שזה שמש שזורחת מאחורי עץ) , והם כוללים גם את הגרסאות המוקדמות שלהן (למשל בכתב שריונות הצבים, בחריטות על מתכת ובכתב החותמות). לי יש את Kanjigen שהוא לא רע, אבל אני מניח שיש יותר טובים ממנו. כמובן שכל המילונים הם ביפנית.

למעלה