אח של סבא

mahaian

New member
אח של סבא

בעודי מנסה למצוא את האחיות של סבא שלי בקנדה, מצאתי את הקברים של האח הבכור שלו ועוד קברים של בני משפחה ממוסקבה (בבית הקברות היהודי של מוסקבה).
האם למישהו יש מושג כיצד למצוא את הצאצאים שלהם ממוסקבה?
http://toldot.ru/urava/cemetery/graves_35944.html

נסה ליצור קשר עם הארגון הנזכר בקישור ששמת,

שמם "תולדות ישורון".
יושבים בהר חוצבים בירושלים.

mahaian

New member
תודה רבה, אני אנסה

mahaian

New member
מצאתי את המשפחה של אח של סבא שלי ממוסקבה

אין לתאר את ההתרגשות... הצלבנו מידע והם גם יודעים על המשפחה בארה''ב וקנדה שאני מחפש כבר שנים...

mahaian

New member
תודה רבה, זאת ממש סגה בלתי נגמרת.למשל על אח

זה של סבא נודע לי רק לאחרונה. מעניין הוא שלאח הזה שהוא עוד יותר מבוגר מסבא שלי שנולד ב-1869ונפטר ב-1950, יש נינה ליזבטה שהיא רק בת 24 ואתה יצרתי קשר.
איתה למעשה הצלבתי מידע והיא אכן ידעה על האחים של הסבא רבא שלה. אולי במשפחות אחרות זאת תופעה רגילה אבל במשפחה זאת שלי מצד אבא ישנם רק מעטים שמתעניינים ויודעים משהו...

MOD970

New member
גם ברוסיה חיפוש שורשים נכנס לאופנה במיוחד

בערים הגדולות אצל אנשים משכילים. אתה כבר חוויתה איך התפזרו משפחות ואיבדו כל קשר כבר ברמה של אחים ואחיות. ועכשיו הנושא בתנופה.

mahaian

New member
תודה, אם לא הייתי מוצא את התמונה מבית הקברות

היהודי של מוסקבה שהועלתה רק לא מזמן לאינטרנט, בחיים לא הייתי מוצא אותם מאחר שהם שינו את שם המשפחה ל -Novikov

MOD970

New member
אצלינו באתר 4 וויחנסקי מופיעיים כבר מעל השנה.

נרשמתה ולא חיפשתה?
זה לא בית קברות היחיד אלא הוא הכי גדול. אצלינו יש עוד אחד שהושמד מזמן ואנו מצאנו את שמות הקבורים ומידע עליהם מספרים של בית קברות בארכיון.
חוץ מזה הרבה יהודים נקברו בבתי קברות אחרים כי ברוסיה כמעט כל בתי קברות הינם אזרחיים.

mahaian

New member
אם תגידי איפה זה אצלנו אז אולי אני ארשם

(סליחה אבל אני לא זוכר בדיוק במה מדובר) אני מנסה להתמקד בדודים/דודות ובני דודים ראשונים של אבי וצאצאיהם וכפי שמסתבר יש כאלו מהם ששינו את השם (שלא לדבר על רוב הנשים שאת שמות משפחתן לאחר הנישואין אני לא יודע)

MOD970

New member
מדובר על אותו קבר שמצאתה באתר רק עכשיו,

כל מה שרציתי להגיד שתמונות המצבות והנתונים על אותם אנשים נמצאים אצלינו באתר כבר הרבה זמן.

mahaian

New member
מה שם האתר? הרזולוציה כאן לא טובה

אולי באתר שלך אפשר לראות פרטים יותר ברורים על הקברים

MOD970

New member
j-roots.info - אתר שורשים של יהודי ברה"מ

ואימפריה רוסית לשעבר.
לחיפש במאגרי מידע חייבים רישום פעמיים - קודם בפורום :
forum.j-roots.info (תחפשו שמאלה מחץ),
ואח"כ באתר עם אותו שם משתמש וכתובת דוא"ל.
מצורפת תמונה של דף ראשי של הפורום ולמעלה חץ אדום לכניסה לאתר. אחורי רישום תוכל לחפש במאגר.

מאגרי מידע, האתר והפורום ברוסית. ומכיוון שהכל נעשה בהתנדבות ובמימון של עצמיינו (לעומט TOLDOT ו- JEWISHGEN ) אל תבקשו מאיתנו תרגומים - יש גבול ליכולתיינו הפיזיות. יש מספיק דוברי רוסית בארץ לעזור פרטנית

למעלה