אח רחמן או אח חרמן?

לויהי

New member
אח רחמן או אח חרמן?

בעקבות חוויה שעברתי היום הפכתי ממשתפת פסיבית לאקטיבית. ובכן אני יושבת (תרתי משמע) על פרוטוקול של מונוגון. בד"כ בעזרת הבעל או אחות קופת חולים. הלילה נתקעתי ונאלצתי לפנות למיון. שם קיבל אותי אח חביב שפשר התנהגותו לא ברור לי ובדיוק מסיבה זו אשמח לעצתכן. ובכן כאשר שכבתי על בטני, מכנסי פתוחים וה"רבע העליון" חשוף, ביקש ממני האח "להוריד עוד קצת שהתחתון לא ילחץ" האח גם "עזר" לי להפשיל את מכנסי ממש עד קצה הירך. בסיום ההזרקה (שהיתה עדינה ולא כאבה) הוא אף עסה את המקום (לא כמו בעלי אבל אפילו מהאחות איני "זוכה" לעיסוי דומה).חוצמזה נראה לי שהוא נהג באופן מקצועי. שאלתי, האם לדעתכן זו נחמדות לשמה או שהאח חצה במקצת את הגבול?

פּוֹנְג

New member
קשה מאד לדעת מהתאור שלך, אבל עם

ההרגשה האישית שלך אי אפשר להתווכח. עובדה שזה היה לך לא נוח. אז אולי יש דברים בגו' אך מהצד השני אולי אין. תחום אפור. מציעה לך להמשיך להשתמש בשרותי בעלך ולא להיות צריכה להתמודד עם סוגיות שכאלו

פינקי33

New member
קשה לדעת, לא ממש נשמע חרמן,

אני בכל אופן כל זריקה בקופ"ח מתעקשת שהאחות תזריק לי למרות שאת האח שם אוהבים יותר, קשה לי עם זה... אם אני יכולה לקבל זריקה מהאחות אני לא מסוגלת לפנות לאח....

einav8

New member
רק את יכולה לדעת....

כי זאת ההרגשה שלך, אולי הוא סתם נחמד... ואולי קצת התחשק לו. זה תלוי בסיטואציה, בנגיעות,במבט.... לא יודעת... אולי הוא מכיר את הטיפולים מקרוב ורצה להיות רגיש ונחמד.

מהנסיון שלי עם אחים גברים

הם איכשהו יותר עדינים ויותר משתדלים. אני לא חושבת שזו חרמנות, אניחושבת שהוא באמת השתדל להיות בסדר, אבל רק את היית שם ורק את יודעת איך הרגשת בסיטואציה הספציפית.

רועיבת

New member
אין הגדרה להטרדה מינית בספר

אם הרגשת מוטרדת - אז הוטרדת. אישית, הייתי ממליצה לך להמשיך הלאה - ושתפוצי על הארוע בעוד תשעה חודשים - אבל אם את מרגישה שזה צורם לך, אולי יש מקום לדבר אתו/עם הממונים עליו, ולהבהיר שזו התנהגות שאינה מקובלת.

לויהי

New member
רועיבת,

אני מסכימה למסקנה שלך אבל מכיוון אחר. דווקא משום שעל "הטרדה מינית" יושבים בבית סוהר הייתי מאוד נזהרת לתייג את האח כמטרידן. גם הרגישות היתרה שלי (שלנו?) בתוך וכלפי כל הסיטואציה מקשה עלי (עלינו?) להיות אובייקטבית. מצד שני הקטע של הדרישה והעזרה לחשוף מעבר למה שנדרש (ולא בפני בן הזוג או אחות-נקבה) גורם לי להטרדה מנטלית, שאינה "הטרדה מינית" בהכרח, בנוגע לטיב ההתנהגות ופשרה.

נתנאלה2

New member
השטח האפור .......

את מזכירה לי שכשעשיתי את צילום הרחם, אז ככה בין לבין, בעודי שוכבת עם החלוק הסקסי ובתוכי המיכשור המתקדם אני מרגישה ליטוף לאורך רגליי....... האמת שזה היה הגניקולוג של אמא שלי ושל אחיותיי, אני הייתי חדשה אצלו, מה הפשר? לא יודעת עד היום, אולי זהו קטע של אני מבין את כאבך..... או אל תדאגי יהיה בסדר..... ואולי אפילו חרמנות? אזור אפור כבר אמרתי? נכון, זוהי הרגשה אוביקטיבית ואפילו גם סוביקטיבית, אבל אם זה מקרה חד פעמי, ואת לא מתכוונת לחזור אל האח, זירקי אותו מעלייך והמשיכי הלאה......

רועיבת

New member
אם זה לא מרפה ממך

הייתי לוקחת נשימה (של אומץ) והולכת לדבר עם האח. יוצאת מנקודת הנחה שזה לא היה מכוון, ומעירה לו שהוא גרם לך לחוסר נוחות. מסבירה לו, שיכול להיות שזה את, מכיוון שאת רגישה יותר, אבל שיהיה מודע לכך שייתכן ועוד נשים במצבנו הן "רגישות יותר", אז למענן (וגם למענו) שישים לב בפעם הבאה. אני מאמינה שמהתגובה שלו תוכלי להבין מיהו הטיפוס, ואולי זה יעזור לך "לסגור את הסיפור" גם בשבילך. ובאמת באמת מאחלת לך מכל הלב שבקרוב נעם תוכל לסמן לך
על זה...

סנונית 1

New member
גם לי נשמע יותר מדיי לא נחמד

בסה"כ צריך לחשוף את אזור הפופיק אז למה להוריד את המכנסיים עד הירך? אני אפילו לא פותחת את המכנסיים רק מרימה מעט את החולצה ועם היד מפנה את המכנסיים מעט שאזור הפופיק יהיה נגיש לאחות. ועיסוי בחיים לא קיבלתי חוץ מאחות שקצת ניענע לי את הישבן במהלך הזרקת הכוריגון וגם אז לא הצטרכתי להוריד את המכנסיים עד הסוף. חביב? נראה לי מגעיל ומוגזם. מצטערת על החוויה שעברת.

נועם@בת

New member
קשה לדעת איפה עובר הגבול

גם את מדברת על בלבול ותחושה לא נוחה, אבל לא יכולה להגיד במפורש שההתנהגות שלו גבלה בהטרדה. כשהלכתי בפעם הראשונה לרופאת נשים, התעקשתי שזאת תהיה רופאה (מה? שגבר יציץ לי בין הרגלים
?). הברוטליות שבה היא נגעה בגוף שלי זעזעה אותי. היא הכאיבה לגופי מאוד אבל בעיקר פגעה ברגשות שלי. בפעם הבאה לשמחתי היה תור ארוך, ובגלל הדחיפות הופניתי לרופא אחר, הפעם גבר. היחס שלו לגוף שלי היה שונה לחלוטין. זה היה מגע עדין ותחושה של כבוד. גם הדרך בה דיבר איתי, התייחס אל החלק שנמצא אצלי מעל קו המפשעה
נתן לי הרגשה אחרת לגמרי. מאז טופלתי רק פעם אחת נוספת אצל אשה, ומשתי הנשים הללו הגעתי למסקנה (מאוד לא מדעית) שגברים מתייחסים לגוף שלי יותר בעדינות וכבוד שאינם קשורים להבעת מיניות. הרגשתי כאילו רופאה אשה מסתכלת ואומרת "יאללה, מה הקטע שלך, גם לי יש כזה בין הרגלים
". אני מצטרפת לזאת שהציעה לך לגשת ולשוחח איתו. לך זה יהווה הבנה של מה שקרה, ולו זה יהיה ציון דרך. אם התכוון למזמז הוא לא יעז שוב, ואם לא התכוון, הוא יהיה זהיר יותר.
נועם ~שמחכה ליום שרק בעלה יהיה רשאי להתקרב לגוף שלה
~

סיון01

New member
לצערי את צודקת

עוד מעברי הרחוק כמש"קית ח"ן, כשליוויתי בנות לרופא הנשים, גיליתי שגניקולוגיות נשים הן הרבה פחות סימפטיות. אני לא שובניסטית חלילה, ובכל תחום רפואי אחר ממש לא משנה לי, אבל בתחום הזה אני מעדיפה שלא ללכת לרופאת נשים. מצד שני, מתי הפעם האחרונה שראיתי "סתם" רופא/ת נשים?

Big Dady1

New member
חרמן ועוד איך../images/Emo123.gif

בתור אח מוסמך שמטפל ומזריק לנשים כמעט כל יום אני נוטה לחשוב שהבחור הגזים. אין צורך בשום אופן להוריד מכנסיים ובהחלט מספיק לפתוח את הכפתור ולחשוף רק את הרביע החיצוני העליון. אם העיסוי היה נקודתי במקום ההזרקה בלבד ועדיין עם הצמר גפן ולמספר שניות אז זה בסדר כי זה עוזר מאוד לפיזור החומר ואם מעבר לזה אז יש מקום לחשוד בכוונותיו. בנוסף לכל ההצעות שקיבלת מהבנות אני מוסיף שאפשר גם לגשת לאחות האחראית במיון ולספר לה. בנות להזכירכן חוק זכויות החולה קובע שכל מטופל/ת זכאי/ת למלווה (בעת הטיפול כמובן) בין אם מהמשפחה ובין אם מהצוות הנמצא במקום. בהצלחה לכולכן.

למעלה