אח עם בעיה נפשית.

אח עם בעיה נפשית.

שלום לחברי הפורום. לאחרונה גיליתי שאחי סובל מדיכאון קליני ולוקח כדורים אנטידכאוניים. אני ואחי בצבא אבל הוא רוצה כנראה רוצה להשתחרר על סעיף נפשי. הוא נפגש עם קב"ן והיא אמרה לו שמתי שהוא ירצה הוא יוכל לקבל פתור. אנו גרים בבית עם אימי והיא מודאגת מאוד ממצבו ומעתידו אך גם כן אינה יודעת מה לעשות בכדי לשפר או בכלל להתמודד עם המצב. הוא מראה את כל הסימפטומים של דיכאון וגם סובל מהתקפי זעם. אני מאוד מפחדת על חיו ושהוא יעשה משהו דרסטי. מה לעשות? איך להתנהג? אנחנו לא אחים קרובים ובאופן כללי הוא אינו אוהב אותי או את אימי בצורה מיוחדת. רוב מה שאנחנו מציאות לו לעשות הוא פוסל והוא מאוד מזלזל בי ובאימי. מצד אחד אני כועסת עליו על שהוא לא אח טוב בשבילי וגם מצבי הנפשי לא הכי טוב ואני הולכת לטיפול פסיכולוגי, אך מצד שני אני מבינה שיש לו בעיה רצינית ואני חוששת לחיים שלו ולעתידו. תוכלו להביא לי איזה עצה? איך בכלל חיים באותו בית עם בן משפחה שסובל מבעיה נפשית כזאת? תודה מראש בלאגניסטית.

גרא.

New member
ב ל א ג נ י ס ט י ת,לא מעט חיילים מתקשים

להסתגל למסגרת הצבאית,ומגיבים קשה למציאות הזאת.השאלה החשובה במצבים כאלה,אם מצבו הנפשי של אחיך השתנה במסגרת הצבאית לרעה,לעומת מצבו הקודם.כי אז מאד יתכן,כאשר הוא ישתחרר מהצבא ויחזור לחיים אזרחיים,יתכן מאד,כי הסמפטומים שאת מתארת,יפחתו,אולי גם יעלמו.במידה ומצבו הנוכחי הוא המשך חריף יותר של מצבו הנפשי לפני הצבא.יהיה עליו לקבל טיפול פסיכולוגי,או תרופתי או משולב אם וכאשר תהיה המלצה על כך מהקב"נית/פסיכיאטר צבאי.לפי שעה,עדיין אינך יכולה להעריך כיצד הוא יתנהג באמת בחייו האזרחיים.גם על רקע האפשרות שהוא כיוון שאינו רוצה להמשיך בצבא,גם לא ללכת למילואים,מא יתכן שהוא ,לצערי בדומה לצעירים מגוייסים רבים,פשוט משחק אותה,מול הקבנ"ית,בכדי לגרום לה לשחרר אותו על סעיף נפשי.קשה לדעת.אחרי הכל את מכירה אותו היטב,גם מלפני הצבא. בכל מקרה,די מהר לומדים לחיות בבית אחד עם בן משפחה הסובל מבעיות נפשיות,וזה משום שאין שום אפשרות אחרת.ולכן כמובן רצוי שיקבל עזרה נפשית,אם הוא באמת זקוק לה.

למעלה