אח מגן / שכן אלים

אח מגן / שכן אלים

אצלי בבניין יש אח ואחות שגרים באותה דירה. אני לא ממש מכיר אותם טוב, אבל את האח הכרתי כבר לפני יותר משנה. לא הכרתי אותו לעומק, אבל הוא לא ממש מצא חן בעיני כבר מההתחלה. לא שהיו בינינו יחסים רעים, אבל גם לא ממש שמרנו על קשר מאז, ובאופן כללי קלטתי שמשהו אצלו לא הכי בסדר. אבל עד עכשיו זה לא הפריע לי. בין השאר הוא אמר לי בזמנו שהוא גר עם אחותו. את האחות הכרתי דווקא רק לפני חודש, כאן בבניין לגמרי במקרה, אבל התברר שאנחנו לומדים כבר סמסטר שלם את אותו קורס (!). מיד הצענו זה לזה את עזרצינו בכל מיני דברים, בין השאר הצעתי לה טרמפים לאוניברסיטה אם אנחנו מתחילים באותן שעות, והיא גם לקחה ממני את מס' הפלאפון. אמרתי לה גם שהיא מוזמנת לקפוץ אלי למעלה מתי שבא לה. בקיצור - שיחה ברוח טובה. לפני שבוע וחצי התקיים המבחן של אותו קורס. אני לא הייתי אמור לגשת, אלא לעשות אותו כעבודת בית ולהגיש אותו במועד ב' בתחילת החודש הבא. היום המבחן עצמו, בערב (כלומר - אחרי שהמבחן כבר התקיים) קפצתי לדירתה של אותה שכנה כדי לשאול אם נשאר לה החומר למבחן, בהחנה שהיא כבר לא צריכה אותו אם הוא כבר התקיים באותו בוקר. דפקתי בדלת, וכשלא הייתה תשובה והנחתי שאיש לא שמע אותי, צלצלתי ליתר בטחון. היא שאלה מי זה, אמרתי מי אני, והיא אמרה "אה, אוקיי". מתשובה כזו לא הבנתי אם היא מתכוונת שהיא מזמינה אותי להכנס או לא. היא לא ניגשה ופתחה את הדלת, ואני נשארתי תקוע שם עוד למשך כדקה. בסופו של דבר, כשראיתי שאין תגובה, נשברתי ועליתי חזרה למעלה. מאז עבר שבוע וחצי. הבוקר תופס אותי האח שלה למטה, כשכבר הייתי בתוך האוטו, והוא אומר לי בזו הלשון: "בוא'נה, חבוב - אם עוד פעם אתה דופק קטע כזה, דופק לאחותי בדלת באמצע הלילה, נשבע לך אני שובר לך את הרגליים". וכדי לסבר את האוזן - השעה שבה דפקתי על דלתם הייתה 21:30 (תשע וחצי בערב)

nutmeg

New member
שמע

לכל משפחה יש הרגלים, אמונות, דרך חיים. אצלם כנראה לא מקובל להגיע בערב. אז נכון שאפשר היה פשוט להגיד לך "אל תבוא יותר" ולא לאיים בלשבור לך ת'רגליים" אבל מיד להגיד שהוא "שכן אלים" זה קצת מוגזם. הרי עד עכשיו שלא היה לך שום חיכוך איתו לא חשבת שהוא אלים, נכון? אז תמשיך כך - בלי שום חיכוך איתו - ועכשיו גם לא איתה בשעות הערב. אם היא רוצה קשר איתך, שתרד היא אליך ולא להיפך. זה הכל

מה שנכון

סוף-סוף יש לי הזדמנות להסכים איתך על משהו

nutmeg

New member
נכון

אז מי צריך להגיד ראשון "צפרא טבא" זה שעולה או זה שיורד?

כמובן שעד עכשיו

לא חשבתי שהוא אלים, כי לא ראיתי אותו מאיים במכות על מישהו. אבל איום במכות זו אלימות, ולכן אני משנה את היחס שלי אליו מרגע שזה מה שראיתי שהוא עושה. כמובן שאני לא מתכון להתחכך איתם - העניין הוא שאין לי מושג אם הם מתכוונים להתחכך איתי.

נשמע לי מקרה פשוט של אי הבנה.

בטח היא פירשה את ההיעלמות שלך אחרת וסיפרה לאחיה. כדאי לך להבהיר איתה את הדברים.

אומנם אי הבנה, אבל אי הבנה שהגיעה רחוק

אם היא לא הבינה שאחרי תגובה משונה כזו אני אעלם בסופו של דבר - אז אי ההבנה פה היא עצומה. אין לי מושג מה היא סיפרה לאחיה, אבל היה פה אלמנט של טלפון שבור. מה שבא לי לעשות, בין השאר, זה ליזום עם שכנה נוספת שלי (שלומדת איתי ושאיתה יש לי קשר די קרוב) משהו שיזמנו כבר בעבר - בתחילת השנה, לארגן מסיבת סטודנטים לאלה שגרים בבניין שלנו. למה זה מתקשר לנושא? כי בא לי לעשות את זה, רק כדי לא להזמין לשם את שני האחים

למעלה