אח לADHD

אח לADHD

יש לי ילד שעולה בבבב"ה לכיתה א .הוא ילדרגיל ואח לילד בן 9 עם adhd ובעיה רגשית בבית הם חברים אך הילד בן 9 מקנא ממנו ולעיתים קרובות מציק לילד בן ה-6 ואפילו מרביץ לו. אני מתלבטת אם לשלוח את הילד לאותו ביה"ס של אחיו הגדול או להפריד ביניהם. אשמח מאוד אם תיעצו לי מה לעשות.

shekef

New member
שלום הילוש

גם לי יש ילד שעולה לכיתה א' וילדה (מאובחנת כ ADHD) בת 9.5. הילדה דווקא שמחה שאחיה מגיע לאותו בי"ס, והיא הבטיחה לעזור לו להקלט, כאחותו הגדולה. לדעתי זה יכול לחזק את הקשר ביניהם. כמובן שיותר קל כששני הילדים באותו בי"ס, כך שגם זה שיקול. שיהיה בהצלחה!

zivadina

New member
זאת שאלה טובה לכפיר הדר

מנחה סדנאות להורים וילדים לקויי למידה. הוא יתארח אצלנו ביום ג' הקרוב, ושרשור השאלות אליו ייפתח ביום א'. את מוזמנת לצרף לשם את שאלתך החשובה.

לאמא המתלבטת

אכן התלבטות קשה. מהניסיון שלי לרוב, אחים מחוץ לבית שומרים אחד על השני, גם אם בבית הם רבים, מרביצים ומשפילים זה את זה. לשלוח לשני בתי ספר שונים זו משימה שתדרוש מכם ההורים הרבה מאוד השקעה. אני חושב שאפשר לעשות מספר פעולות מניעה(ואני מאמין גדול בפעולות מניעה כשעובדים עם ילדי ADHD)שיאפשרו לכם ההורים לצמצם את הסיכויים שהאח הגדול יציק לאח הצעיר בבית הספר. אנחנו יודעים שילדים אלו מגיבים טוב לתפקידים ולאחריות, זה נותן להם תחושה שהם גדולים ומשמעותיים. אפשר בהחלט לשאול את האח הגדול אם הוא יהיה מסוגל להיות "חונך" / "מלווה" של האח הקטן בימים הראשונים לשנת הלימודים. לפי התגובה שלו כבר תוכלי לראות לאן הרוח נושבת., האם הוא מוכן להיות שותף לאתגר הזה או שזה ממש לא מעניין אותו. במקביל אפשר להגיד לבן הצעיר שאתם רוצים לדעת אם מישהו הציק לו בבית ספר. בנוסף לזה, צריך לזכור שרוב הזמן בבי"ס הם לא נמצאים ביחד. אני עדיין לא שמעתי על ילד שחיפש את אחיו בהפסקות כדי להציק לו. יכול להיות שהוא לא ירצה להיות החבר שלו בהפסקות אבל אני בספק לגבי הצקות חוזרות ונשנות. בהצלחה

חגית35

New member
הבן הגדול שלי יחנוך את אחיו בכתה א'

הוא התנדב בשמחה ומאוד רוצה בתפקיד יועצת בי"ס המליצה בחום על אף שיהיו כבר בשני בניינים שונים כי יש בינהם 4 וחצי שנים - אבל באותו בי"ס אחיו הקטן מאוד שמח לרעיון אנחנו גם אכן יכול להיות חוויה מועילה ומתקנת לשניהם חבל שילד הראשון לא היה "אח גדול" כזה כשהוא היה שם... באותו המקום

אפלטונה

New member
קנאת אחים - ועוד...

קנאת אחים תמיד קיימת ואף פעם זו לא סיבה לפצל את הילדים בבתי סםר שונים. אם בכל מקרה הקנאה התחרות ועוד רגשות הן מעבר לפרופורציות - כדאי לטפל בהן בלי קשר. אני חושבת שה]יצול מעמיס על ההורים - צריך לפעמים להסיע - יוצא שבסוף הקטן נופל על בי"ס/מורה לא משהו - אז כל האשמה תהייה בצורה לא מודעת על הגדול - וגם המסר לגדול נראה לי מסובך. אני חושבת שכדאי לטפל בבעיה האמיתית - היחס בין האחים - ולהמשיך כרגיל אבל זו רק דעתי

למעלה