אח, הפרסום הפרסום.

amiro007

New member
היי יש פה מתחזים לברבוניה??

טוב לא משנה קיצר אמנו מה שיש לנו להגיד ויאלה לילה טוב לכם אנשים מחר יום חדש סלוגנים חדשים

ברבוניה יש אחת

ויותר מהכל היא אוהבת ששמים דברים על השולחן, מתעבת חרטה, ואוהבת להופיע עם קצת כוסברה בצדדים. לוהטת.

real mcckoy

New member
אח, הפרסום הפרסום.

לכל אלה שמתלוננים, לכל אלה שנופחים ומשהקים ביקורות על הפרסום, המפרסם והפרסומאי, לכל אלה. מתוך מספר מסויים של הערות תגובות ושנינויות שקראתי, אחוז קטן מאוד עסק בפירגון, בנסיון להבנת הפרסום, ובביקורת עניינית ובונה. אז אולי לא כולכם אוהבים פרסום, אולי לא כולכם מבינים פרסום, אבל חד משמעית, כולכם מתעסקים בו, מבקרים אותו, חיים אותו.אתם כולכם צריכים פרסום. החל מהכרוזים וממספרי הסיפורים של ימי הביניים, ועד מדורת השבט הרעשנית לטענתכם, אתם נושמים פרסום. ואני בטוח, שאם מישהו רק היה בא ומאפשר לכם להיכנס ולו רק לרגע לעולם הזה, לא הייתם מסרבים. אני מוכן להתערב עם כל אחד ואחד, שמספר סרטוני פרסומת שאראה לו מהעולם, יגרמו לו להבין איזה מאמץ, אנרגיות, מחשבה, תחכום ומעוף, דרושים בענף הזה. זה לא ענף של סופרמנים, אלא ענף של אנשים משקיענים. ענף של אנשים שגורמים לכם להעדיף את התוצרת המחורבנת של חברת עלית, על פני תוצרתה המפוארת של חברת קדבורי. וכן, קדבורי זה באמת שוקולד, למי שעוד לא הבין. וכן, מקדונלדס הביאו את בשורת הבורגר לעולם (בין אם כתעשיה, ובין אם כגורמה), שאומנם הפך מסחרי אך בד בבד מעניק זכות קיום למקומות כמו אגאדיר. כל כך אופייני לנו הישראלים, לבקר, להשמיץ, לרגון ולרטון, מבלי להבין, שמה שאנחנו רואים בעצם עך המסך הקטן, בעצם משרת אותנו למחרת בסופר. גם את/ה, זה שקורא/ת, ומשוכנע שהוא לא מושפע מפרסומות, תעדיף לקנות את השמפו שראית בחמש עשרה ש"ח בסופרפארם, מאשר את אותו השמפו בעשרים ש"ח במכולת. איך ידעת שבסופרפארם יותר זול? נו, ניחוש אחד. אז אולי המפרסמים בארץ קצת יותר שמרניים. אולי תקציבי ההפקה בארץ יותר קטנים. ואולי הפרסומאים בארץ נפוחים. אז מה? פרסומאי קם בבוקר וחושב עליכם, הצרכנים. אוכל צהריים, ועוזב פתאום הכל כי הוא עלה על דרך מבריקה להעביר לכם, הצרכנים, את המסר (קדבורי זה שוקולד. הלשון של יופלה.הביישן שמגיע למיון בגן עדן.סוף עונה - פוקס. ויש עוד הרבה, הרבה) מוכר תירוצים לאישתו, כי הנה, עוד רגע הוא מפצח ת´בריף של הלקוח המחורבן שרוצה שבעה מסרים, שלוש הצעות שיווקיות, הנעה לפעולה, ופרס בתחרות הפרסום, והכל בשבע שניות. אותו פרסומאי, שנדרש למקוריות, כי כולנו מכירים את כבר את הכל, אותו פרסומאי ששובר ת´ראש חודשים על קמפיין, (ורואה את המתחרה שלו עולה יומיים לפניו עם קונספט מועתק אחד לאחד, כי הבן דוד של העורך של הסרט סיפר לחברה שלו בערב שפלאפון הולכים להיכנס בסלקום,והחברה של הבן דוד, שקיימה מצוות פרו ורבו מאחורי גבו עם הפלנר של סלקום, סיפרה לו על הדרך שפלאפון הולכים להיכנס בסלקום), אותו פרסומאי בעצם נותן לכם לשפוט את העבודה שהוא עושה, כי זה תפקידו. אז אולי תתנהגו כמו שופטים, ולא כמו צמאי לינץ´?

amiro007

New member
ברדוגו מה נסגר???

מה אתה על סמים???אולךי נפתח לך אגודה?? אן עמותה?? או שאתה מסודר כבר עם בלומנטל?? אולי לא ראית וקראת אבל יש כאלו שממש מעריכים את העוסקים במלאכת הקודש אבל יש כאלה שצריכים לקטטול וחייבים לקטול שוקולד??אני מעדיף נוטלה בורגר??מקדונלדס בגלל הצי´פס. אל יש פרסומות שאני מת לדעת מי הפרזנטטור שהציג אותה בפני הלקוח כי הוא מכר לו ואחחד זיון שכל .... אבל יש כאלה שאני אוהב .. למשל הפרסומת השווה של פולסווגן גולף לסופרבול 2000זה קריאטיב... ולמה אין הרבה כזה בארץ???בגלל הדתיים אבל לא משנה אתה מוזמן להישאר ולצ´וטט על זה

real mcckoy

New member
לא נסגר, ולא נפתח.

אכן, יש פעמים שבהם הולכים ומוכרים ללקוח חארטה בצורת מסר. אבל - וכאן יש אבל גדול, אסור לשכוח שלא כל המוצרים ולא כל הלקוחות הם סקסיים, ולא תמיד הבריף ייפתר קריאייטיבית, אלא אסטרטגית, ובדר"כ התוצאה היא פרסום משמים, תכליתי ולא אפילינג. כל פרסומאי (בעצם, בשביל זה הם שם) רוצה שידברו על הפרסום שלו, רוצה שהקריאייטיב שלו ייזכר ולא רק בגלל המוצר (מיאו, חתולה) ולא ממש רוצה להצטייר כבינוני או חסר מקוריות.

no bigi

New member
אמת

אנשים מצפים לשלמות קריאטיבית גם כשמדובר בהארד-סל באורך מצמוץ, וטוענים בקלות רבה מדי ש"בחו"ל רואים דברים הרבה יותר יפים". עם כל הכבוד, יצא לי לא אחת לראות פרסומות רבות בארצות הניכר, ואני לא חושב שאנחנו נופלים מהם בהרבה, אם בכלל. נכון שיש יציאות, אבל כמה כבר אתה יכול להיות מקורי כשאתה מכריז על מבצע ב-7 שניות? איך אפשר להגיד גם שהמוצר השני בחצי מחיר, גם את שם המוצר, גם להניע לפעולה וגם לעשות את זה בצורה שתפיל את הקהל הישראלי הביקורתי מהכסא מרב תדהמה על היצירתיות הבלתי מתפשרת? וכל זה, בואו לא נשכח בקצב שלא יעלה על 2 מילים בשניה. אז נכון שאני לא מצפה מעם ישראל שיפסיק לעשות את מה שהוא טוב בו - להתלונן, אבל לפחות מהקולגות בענף הייתי רוצה לראות קצת יותר הבנה ופירגון. ואגב, אני מתחייב בזאת להשתפר בעצמי.

מואה

New member
בגלל הדתיים?

זה אחד התרוצים היותר עלובים למצב הקריאייטיב בארץ. הבאת פעם איז קונספט גאוני, כזה שהיה לוקח משהו בקאן או בניו-יורק, והוא לא עבר "בגלל הדתיים"? תרוצים, תרוצים...

real mcckoy

New member
לא קשור בגרוש

מעבר לזה שיש פה בארץ ציבור שנפגע הלכה למעשה מכל צורת פרסום חושפנית שהיא, כי העניין מנוגד לאמונה, וכמו שהעניין זר לנו כך הוא שקוף להם, אף אחד לא משתמש בדתיים כתירוץ. בפועל, המחשבה לאט לאט מסתרסת, מהסיבה הפשוטה, שכיצור חושב אתה לומד עם הזמן לזהות קריאייטיב שיהווה בעיה מבחינת הדתיים. אין מה לעשות. ולא יעזרו כל פתרונות הפלא וטרוניות הידענות, כמו תפסיקו להיות אטומים, ואל תתנו להם לנהל לכם את החיים, לא ממש יעזרו, היינו שם. גם הלקוחות. ועד כמה שאני יודע ומבין, מעטים הקמפיינים שזכו בקאן שהיו מהווים בעיה עבור הדתיים בארץ. בקאן שופטים קריאייטיב ולא פרובוקטיב, ועם סקס (להלן ה"בעיה הדתית") מוכרים הרבה מוצרים, אבל קשה לקחת פרסים, זה בנאלי. יותר מזה, את שני הפרסים שכן זכו בקאן, והכילו סקס באופן בוטה ובארץ לא היו עוברים אפילו רשות שנייה שלא לדבר על דתיים, אני מוכן לנסות ולהשיג.רק על מנת להוכיח את הנקודה, שהטלוויזיה הפרסומית בארץ לא משדרת סקס. ולכן כפרסומאי אתה אפילו לא מתחיל לחשוב עליו. ועכשיו השאלה הפשוטה, למה? דווקא אנחנו, הישראלים, המילואימניקים החרמנים, הפולניות הפריג´ידיות, התימניות הלוהטות וכל שאר המיתוסים הסקסיסטיים, אנחנו שחיים בעולם של סקס, לא רואים אותו בפרסום, ולא המרומז ביותר? התשובה די ברורה ולדעתי, מישהו פה פשוט חיפש תירוץ לביקורת, כרגיל.

למעלה