אח גדול שמסכסך

איימי35

New member
אח גדול שמסכסך

בזמן האחרון אני נתקלת בבעייה מרגיזה - האח הגדול (בן 5) מנסה לסכסך בין שני הקטנים (3.5).
למשל, הוא פונה לקטנטונת ואומר לה: "את חברה שלי או שלו? אני אביא לך עוגה אם תהיי רק חברה שלי" ויום אחרי זה - עושה אותו דבר לשני.
דיברתי איתו, הענשתי אותו - והוא ממשיך.
מיותר לציין שתמיד זה שמסכסכים נגדו מאוד נעלב ("אבל אני חבר שלכם ואני חמוד!" קטנצ'יק אמר היום לפני השינה ובכה).
עצות?

sefia

New member
את משתמשת במילים קשות

כשבסה״כ מדובר על 3 פעוטות
גם ה״גדול״ שלך בעצם פעוט עדיין וכנראה באופן טבעי
מחפש את מקומו מול הברית של השניים
לסכסך ולהעניש אלו מילים קשות בעיני, על כך שהוא בעצם מנסה להעביר מסר מילולי
שקשה לו עם הסיטואציה
&nbsp
הייתי מנסה לעזור לו לתמלל את רגשותיו
מייצרת זמן אחד על אחד איתו ושלו ביחד עם אחד התאומים כל פעם בנפרד
מרבה לשבח התנהגות חיובית
ועוזרת לו למצוא את מקומו במשפחה
מסבירה על היותו הבכור ומה מצופה ממנו וגם לאילו ״הטבות״ הוא זכאי כתוצאה מכך
&nbsp
תנסי לראות את זה מנק׳ מהבט שלו... יקל עליך
&nbsp

איימי35

New member
אין כאן ברית של שניים מלכתחילה

שניהם מעריצים אותו ורוצים לשחק איתו כל הזמן.
אנחנו משבחים אותו המון,
אנחנו גם ניהלנו את שיחת "אתה בכור" - ציפיות והטבות.
הוא מבין, וממשיך בזה.
זה נראה כאילו הוא בוחן כמה כח יש לו מולם ולא שהוא לא מוצא את מקומו.
וזו הסיבה שקשה לי עם הסיטואציה.

sefia

New member
את יכולה לתת דוגמאות קונקרטיות

שיקל עלינו להבין את הסיטואציה ולנסות לעזור?
כי מהפוסט הראשון השתמע אחרת

הפרד ומשול של אח גדול

הסיטואציות שאת מתארת מוכרות לי מאוד.גם אצלנו יש אח גדול ושתי אחיות קטנות (רק עם הפרש יותר גדול - 5 שנים לטובת הגדול).הוא עושה להן "הפרד ומשול" - מבטיח להיות חבר רק של אחת אם היא לא תשתף את השנייה, משתף בחטיף שלו רק אחת מהן ועושה את זה בכוונה מול השנייה, מסתודד בחדר שלו עם אחת ואז הם משחקים "התקפה" נגד השנייה.הקטע הוא שזה כל פעם עם אחות אחרת. כלומר אין לו "מועדפת" מובהקת, כלומר עכשיו הוא עם x נגד y, ושעה אחרי זה הוא עם y נגד x.אחת הסיבות שגילינו לכך זה הצורך בחברה. הוא צריך חברים למשחק והן הכי קרובות (אצלכם, שהם יותר קרובים בגיל זה עוד יותר הגיוני לשחק יחד), אבל הן שתיים - אז הן נתפסות כ"כוח" גם אם לא אמיתי.עכשיו, בקיץ, כל יום שירדו לשחק למטה עם ילדים אחרים (מה שלא היה הרבה לצערינו) לא היו ריבים כאלו.ניסיתם לראות האם כשהוא עם חבר שלו, עדיין הוא "מסכסך" ?אני חושבת שבכל הרכב של 3 אחים יש סיטואציות דומות. התאומות רק מדגישה לנו את זה

שמתי לב שמהסלולרי הכל יוצא ברצף

גם כשאני מפרידה לפסקאות, הכל יוצא ברצף ובפסקה אחת.מקווה שהכוונה שלי תהיה ברורה גם ככה

איימי35

New member
התגובה ברורה, והסיטואציה נשמעת דומה

יכול להיות שאת צודקת.
שוב דיברתי איתו על זה הבוקר, והוא אמר שכשאחד מהם מציק לו - זו הדרך שלו להציק בחזרה.
ושהוא לא חושב שזה מעליב.
היםו במהלך היום הוא התנהג ממש יפה איתם.
מקווה שימשיך

למעלה