אח.. אהוד אהוד

אח.. אהוד אהוד

מה יהיה איתך יא אהוד... אני לא מבין אותך.. אתה להרוס הסתרה של שנים?!! איך אהוד אולמרט ראש הממשלה [אני עדיין מופתע שזה התפקיד שלו..] מגלה לכל העולם שיש לנו גרעין ובכך עוזר לאירן? כמה אפשר לסבול עוד את האדם הבלתי מוצלח הזה שהגיע לאן שהגיע רק בגלל שאריק נרדם בזמנים קשים אלו אנחנו צרכים ראש ממשלה קצת יותר נורמלי הגיע הזמן להחליפו..! אפילו ציפי לבני עדיפה על הלא יוצלח!!

omri120

New member
אויש סלוניק!!! טיפש שכמותך!!!

אתה ממש מצחיק אותי! זה שרשם את ההודעה,לא באמת טיפש!!! והוא יודע כמו כל העולם שיש לנו "גרעין"! אוקיי?? אבל ,יש הבדל בין לאמר זאת בפומבי,לבין "שמועות"!! הבנת את זה??????????????????????????????? זה בדיוק כמו ש 99 אחוז מהמדינה ,יודעים שסקעת הומו...נכון? אתה קורא בעיתונים רמזים..אתה קורא ב YNET באינטרנט כל מיני "רמיזות"...וכו' וכו'..אבל כל זה יהיה בגדר "שמועה"--כל עוד הראל לא יבוא ויגיד "אני יוצא מהארון". אני הומו. כנ"ל לגביי פוליקר (ששמועות עליו רצות כבר שנים!!! ואני יכול לתת לך עוד 40 שמות לפחות! אז כולם יודעים. אבל,תמיד יהיה את האחוז אחד הזה,שאולי הם לא!!! אבל,תהיה בטוח...שהם כן. או שלא?? טוב...אין לי מושג. בכל מקרה אבל,יש הבדל בין להגיד את זה...ל "שמועות"!! הבנת את זה,דביל? לכן,מה עשה אולמרט הוא בלתי נסלח!!! כרגע יש לנו גרעין כי הוא "הוציא אותנו מהארון". הבנת?? יופי ופעם הבאה אל תצחק על אנשים!

niv1990

New member
הסתרה של שנים?

הכור בדימונה כבר הרבה זמן מוציא איזטופים של קריפטון (אופיניים לייצור פולטונים), שמתגלים עלידי לווין אמריקני. מלבד זה שידוע שהצרפתים בנו לנו כור, ואף אחד לא מקבל חשמל מדימונה ומשורק, אז מה זה יכול להיות?

המ.

הכנסתי בגוגל את המשפט Israel's nuclear abilities וקיבלתי: Results 1 - 10 of about 1,140,000 for israel's nuclear abilities. באמת, איך אולמרט חשף סוד של שנים?

הבעיה היא לא בסוד שאיננו

אלא בסנקציות הבינלאומיות שיוטלו עלינו אם "יגלו" שאנו מחזיקים בנשק גרעיני, יש לנו הסדר עם ארה"ב, וכנראה עם עוד כמה מדינות במערב שבו אנחנו לא אומרים והם לא שואלים, עכשיו אם אולמרט מתכוון לשנות את המצב הזה, כדאי שתהיה לו סיבה מאוד טובה לעשות את זה, אם לא, אני ממליץ לו לשבת בשקט ולהשתדל לסתום את הפה, כמובן שלאור ביצועיו העלובים בתור ראש ממשלה עדיף שיתפטר, למרות שאני סומך עליו שיטפל בנושא האיראני כמו שצריך

המ,

אני לא יודע מה היו המניעים של אולמרט בהתבטאות הזו, אם כ אני יכול לנחש. מה שבטוח - זו לא היתה פליטת פה, בניגוד למה שנטען בכמה עיתונים.

סלוניק

New member
מאז ומתמיד

ה"עמימות" התבססה על שמירת התודעה בדבר נשק גרעיני מבלי הצהרה רשמית (ובכל זאת - גם הראיון הזה איננו בגדר הודאה). בפועל אין השלכות ממשיות לסיפור הזה.

תראה -

תסכים איתי שגם לפני פליטת הפה של אולמרט (שקדמה לה רק בשבוע, אם לא פחות, פליטת הפה של מזכיר ההגנה האמריקני גייטס) לא היה לאף אחד ספק שיש לישראל יכולות גרעיניות (וגם מעבר לכך, הטענה, נכונה או לא, שיש לישראל בין 150 ל-200 ראשי נפץ גרעיניים גם היא כבר נחלת הכלל). מי שלא היתה לו בעיה עם זה, לא סביר ששינה את מדיניותו בעקבות התבטאותו של אולמרט, מי שרצה להטיל על ישראל סנקציות או לנדות אותה ממועדונים כאלו או אחרים, לא סביר שמה שעצר אותו היה העדר התבטאות בנושא של אולמרט. קיצור - בלי פופוליזם.

אם תפעיל את הפלא

שסגור בגולגולת שלך אולי תבין שיש סיבה מאוד חשובה לכך שישראל לא מודה רשמית שיש לה נשק גרעיני, מבחינתך זה לא משנה, הרי כולם יודעים שיש לנו נשק גרעיני, אז מה הבעיה בלהודות או לא? מי ששונא אותנו, שונא אותנו, אכן מסקנה גאונית, אבל השאלה היא האם ארה"ב ומדינות אירופה שאיפשהו עושים איתנו קומבינה "אל תגיד לא נשאל", לא יאלצו כתוצאה מפליטת פה של אחד מהמנהיגים או יותר גרוע מהודאה מכוונת של גורם רשמי לשנות את מדיניותן, וזה יהווה בעיה למדינה

כאמור,

זה מאוד תמים לחשוב שהעניין הפורמלי-בלבד הזה הוא שעושה את ההבדל. הקומבינה רלוונטית אם באמת יש עמימות. זה היה נכון אולי בשנות השישים והשבעים (כאשר נחתמו ההסכמים הללו). כיום זה פשוט חסר כל טעם.

יש דבר כזה

שנקרא אמנה למניעת הפצת הגרעין, עליו חתומה גם ידידתנו הגדולה, מי שמפר את האמנה נידון לסנקציות, אמנם ניתן להתחמק מהן, אילו אתה מעצמה ענקית כמו הודו, או במצב מדיני מיוחד כמו פקיסטן, אבל אם אתה לא זה ולא זה, מצבך לא טוב, עכשיו לאט לאט נראה מה יקרה אם פשוט נודיע שיש לנו נשק גרעיני(מה שמבחינתך לא אמור לשנות דבר), אפשרות א'-שיאלצו אותנו להתפרק מהנשק והעברת הכור בדימונה לפיקוח בינלאומי, או יטילו עלינו סנקציות, אפשרות ב'-שנתקבל למועדון הגרעין וכולם ימחאו לנו כפיים, ואפשרות ג'-שארה"ב תצא מגדרה בשביל להגן עלינו, מה שביכולתה, אבל תאבד כמעט לגמרי את היכולת למנוע הפצת נשק גרעיני, דבר שהיא מאוד לא מעוניינת בו משלושת האפשרויות האלו, אפשרות ב' היא בלתי סבירה לחלוטין, עכשיו נותר לך רק לשכנע אותי למה מצב א' או ג' עדיפים על מצבנו כיום

לא, לא, אתה לא מבין.

אתה צריך לשכנע אותי למה אחרי ההתבטאות, מצב א' ו-ג' פתאום קרובים יותר ממצבנו כיום.

Continuum

New member
לא כל כך ברור לי מה "ההתבטאות"

אבל אם הבנתי נכון אז אולמרט הודה בחוצות שיש לנו נשק גרעיני או לפחות נתן רמז מפורש לכך..? אם ככה אז מדיניות ה"עמימות" כבר לא קיימת ואנחנו מודים ומתוודים שיש לנו נשק גרעיני, וזה הופך את זה לקצת (אמנם רק קצת, אבל בכל זאת) קשה יותר למדינות אחרות להעלים עין (מה שהן בוודאי רוצות לעשות, כי יש לנו נשק גרעיני ויש לנו את הסיבות הכי טובות בעולם לא לוותר עליו).

אז פתאום העמימות דווקא כן חשובה

זיגזג מעניין, לגבי השאלה שלך, אני חושב שקונטיניו כבר ענה לך על כך, מצבנו היום הוא הטוב ביותר האפשרי(מלבד אפשרות ב' כמובן) לכן כל מהלך שעלול לשנות את המצב מסכן אותנו, כמו התבטאות של גורמים רשמיים(ואני מקווה שאתה מחשיב את רה"מ כבעל תפקיד רשמי)

Ootch

New member
לדעתי זה כן משרת את ישראל.

ממש כמו "מאזן האימה" אחרי מלחמ"ע ה-1 - גם ארה"ב וגם ברית המועצות לא השתמשו ביכולת הגרעינית שלהן כי הן חששו מהנשק הגרעיני של הצד השני. לדעתי ההצהרה של אולמרט לא מזיקה. ברגע שנפסיק להראות את ה"צדדים ההומניים" שלנו ונראה שכן יש לנו את היכולת להילחם חזרה ואנחנו לא כנועים וכפופים לאו"מ כשמדובר על החיים שלנו, אולי הם יחשבו פעמיים לפני שהם ישתמשו בנשק נגדנו. לא צריך להציג את עצמנו כחלשים ונטולי יכולת להתגונן חזרה נגד מנהיגים כמו נשיא איראן, שמבינים רק כוח. אני לא רואה שהאו"מ עושה משהו נגד ההתחמשות של איראן, בכל מקרה.

למעלה