אחת
מישהו שלח לי שאלה במסר אישי, וחשבתי להוסיף את זה בפורום. כמובן שהכל נעשה באישורו. רק כדי שיהיה לדברים קונטקסט, זה מישהו שיגיע ללמוד פיזיקה בטכניון ושאל אותי כמה שאלות. עניתי עליהן בהרחבה, ואולי עוד אנשים יוכלו להעזר בהן. השמטתי חלק מהדברים שאולי יסגירו את זהותו, אבל כמעט אין עריכה. מענה ראשון שלי, נראה לי שאתם יכולים לנחש את השאלות: ----------------------- יותר נכון להגיד שלמדתי בטכניון, כי בערך לפני שבועיים הגשתי את העבודה שגמרתי לפני חודש וחצי, בביופיזיקה. בקשר לשאלות: אני מאוד אוהב את הפקולטה, אבל כמו שאמרתי, אולי זה בגלל שאף פעם לא ערערתי, אף פעם לא ביטלתי, אף פעם לא היו לי בעיות שצריך בשבילן אינטראקציה עם המרצים שחורגת מהשעות של הקורסים. ממה שהבנתי, הפקולטה גמישה וסובלנית בצורה די יוצאת דופן. יותר מזה, בניגוד ללימודי חשמל למשל, התחושה היא שמלמדים אותך כדי שתבין, ומתוך שותפות - כך שמאוד נעים לשאול את המרצים, ובמיוחד בסמסטרים הגבוהים, שאלות. לא ניצלתי את זה, גם לא בשביל כל מיני שאלות סקרניות והרחבת הדעת, אבל דלתם של המרצים פתוחה תמיד. או לפחות בשעות הקבלה. המעבדות הן בסך הכל כלי דידקטי. בסמסטרים הראשונים אתה בסך הכל עוקב אחרי הוראות שכתובות בחוברת שמחלקים לך, כאשר יש שאלות הכנה שאתה צריך לענות עליהן לפני שתתחיל בניסוי. אני לא עשיתי אפילו דו"ח אחד בכל שלוש השנים, כי היה לי שותף קפדן (אני זוכר משום מה שאתה גם רוסי, אז אני לא אגיד שזה בגלל שהוא רוסי
). מדי פעם יש אפשרות להפגין יצירתיות - בפרוייקט קטן שאפשר לקחת במעבדה 1 או 2 (שאני ממליץ לקחת ב 2) וגם בשני הסמסטרים האחרונים, כאשר המעבדה הופכת להיות משהו שאתה עושה בזמנך החופשי, פחות או יותר (אתה מקבל מפתח ובא מתי שבא לך). שאלות כלליות על הלימודים (על קורסים ספציפיים, למשל) אתה מוזמן לשאול, ונראה לי שזה נחמד לדעת קצת לפני שמתחילים. אני למדתי סתם פיזיקה, לא אלקטרואופטיקה, אבל חלק גדול מהקורסים התיאורטיים של המסלול לקחתי כבחירה. זה נושא יחסית מעניין, אבל זה כל מה שאני יכול להגיד, כי אין לי מושג מה קורה שם מבחינה מנהלתית. מה שכן, בסמסטרים הראשונים כולם לומדים אותו דבר. השנה האחרונה של המסלול, הנוספת (זו שמזכה אותך בתואר מהנדס, אני חושב), אמורה להיות בעיקר העמקה של הידע התיאורטי, הרבה עבודה ניסיונית, אבל הכי חשוב - הזדמנות להתחכך בפרופסורים (ועוד יותר חשוב, בדוקטורנטים, שיש להם קצת יותר הבנה, לפעמים..). מהרבה סיבות אני חושב שהמסלול של אלקטרואופטיקה כדאי. אם לא היית עתודאי, אז היה הבדל מסויים כשהיית מתחיל לחפש עבודה, כי היה לך ניסיון טכני גדול יחסית לפיזיקאים רגילים שסתם נוברים במחברות. בגלל שאתה כן עתודאי, זה עשוי לזכות אותך בשיבוצים, או באפשרות לשיבוצים, יוקרתיים יחסית, ברפאל, למשל. אני ממליץ לך להתחיל את התואר התלת שנתי, ואם יתחשק לך, לעבור. לא נראה לי שיעשו לך בעיות (הפקולטה בטח לא). הדבר שחשוב לזכור בקשר לפיזיקה, זה שהתואר הראשון הוא ממש רק טעימה, רק הקדמה לתארים מתקדמים. אם אתה נורא מתעניין בסיבים אופטיים, כדאי לך פשוט לקרוא, אחרי שתעשה קורס או שניים באופטיקה, כי חוץ מכמה משפטים כללים על העקרון אתה לא תקבל יותר מדי אינפורמציה. זה, אגב, אחד מהדברים היפים של התואר. הכי חשוב, בלי פאניקה. למרות שזה אחד מהתארים הכי קשים, הוא הרבה יותר כיפי ומשוחרר מחשמל. כל מי שיש לו טיפה של שאר רוח ולומד פיזיקה-חשמל (ואין הרבה כאלה, במיוחד לא מפסגות) מעדיף את הפיזיקה על החשמל. אם לא מבחינת תוכן, לפחות מבחינת הגישה. זה תואר שכדאי לעשות בכיף, בלי לחץ. אתה עתודאי, והציונים שתקבל ממש לא משנים שום דבר, מהניסיון שלי, ומהשיבוצים שראיתי שאנשים מקבלים. היינו שישה עתודאים בפקולטה, עם עוד שניים ממתמטיקה פיזיקה (הייתי עובר לשם אם הייתי יכול), וכולם קיבלו שיבוצים במקצוע.
מישהו שלח לי שאלה במסר אישי, וחשבתי להוסיף את זה בפורום. כמובן שהכל נעשה באישורו. רק כדי שיהיה לדברים קונטקסט, זה מישהו שיגיע ללמוד פיזיקה בטכניון ושאל אותי כמה שאלות. עניתי עליהן בהרחבה, ואולי עוד אנשים יוכלו להעזר בהן. השמטתי חלק מהדברים שאולי יסגירו את זהותו, אבל כמעט אין עריכה. מענה ראשון שלי, נראה לי שאתם יכולים לנחש את השאלות: ----------------------- יותר נכון להגיד שלמדתי בטכניון, כי בערך לפני שבועיים הגשתי את העבודה שגמרתי לפני חודש וחצי, בביופיזיקה. בקשר לשאלות: אני מאוד אוהב את הפקולטה, אבל כמו שאמרתי, אולי זה בגלל שאף פעם לא ערערתי, אף פעם לא ביטלתי, אף פעם לא היו לי בעיות שצריך בשבילן אינטראקציה עם המרצים שחורגת מהשעות של הקורסים. ממה שהבנתי, הפקולטה גמישה וסובלנית בצורה די יוצאת דופן. יותר מזה, בניגוד ללימודי חשמל למשל, התחושה היא שמלמדים אותך כדי שתבין, ומתוך שותפות - כך שמאוד נעים לשאול את המרצים, ובמיוחד בסמסטרים הגבוהים, שאלות. לא ניצלתי את זה, גם לא בשביל כל מיני שאלות סקרניות והרחבת הדעת, אבל דלתם של המרצים פתוחה תמיד. או לפחות בשעות הקבלה. המעבדות הן בסך הכל כלי דידקטי. בסמסטרים הראשונים אתה בסך הכל עוקב אחרי הוראות שכתובות בחוברת שמחלקים לך, כאשר יש שאלות הכנה שאתה צריך לענות עליהן לפני שתתחיל בניסוי. אני לא עשיתי אפילו דו"ח אחד בכל שלוש השנים, כי היה לי שותף קפדן (אני זוכר משום מה שאתה גם רוסי, אז אני לא אגיד שזה בגלל שהוא רוסי