אחת ולתמיד:

• פותח הנושא x12
  • פורסם בתאריך

x12

New member
אחת ולתמיד:

אם אני עומד מעט מעל סכם האונ´(לדוגמה יש לי סכם600 והסכם ע"פ האונ´ הוא 570) אז סיכויי לעתודה הם..?

AMT

New member
סכם 600??? אתה חזק!!!

כמה קיבלת בפסיכומטרי? בטח מעל 50000! וממוצע בגרות? לפחות 593 ! וזה עוד בטח בלי הבונוסים! סתם !!! בצחוק!!! בטח התכוונת לציון התאמה 600 לא סכם 600 בכל מקרה, בהצלחה!!!

Boxy

New member
בכל מקרה, אי אפשר לשער...

זה תלוי במס המועמדים למקצוע. כך לדוגמא את הנדסת אוירונאוטיקה בטכניון - הסכם עמד על 80 אבל תכל´ס התקבלו אנשים רק בעלי סכם גבוהה מ 85... חכה ותראה.

bodas18

New member
תשובה

ראשית כל - AMT - הרגת אותי
. תשובה לשואל: צר לי לאכזבך, אבל אין תשובה חד משמעית לשאלתך. בדרך-כלל מעלה האונ´, בהנחיית הצבא, את רף הקבלה לעתודאים בגלל שהם מתחרים בינם לבין עצמם. בוא וניבחן ביחד מקרים מסויימים: (1) בפקולטה להנדסת פוליטיקה יש מקום ל- 12 עתודאים. נרשמו 11. כולם יתקבלו (בהנחה שעברו את שאר המיונים). (2) בפקולטה להנדסת פוליטקאים יש מקום ל- 3 עתודאים. נרשמו 6. ציון ההתאמה הרגיל הוא 620 אבל כדי לקבל רק 3 מעלים את רף ציון ההתאמה כך שישתווה לשלישי עם הציון הכי גבוה. ועכשיו הוא 650. כי לראשון יש 677, לשני 665 ולשלישי 650. יש מבין? עוד דוגמא שתמחיש לך - השנה, בגלל שנרשמו לפקולטה לאווירו´ וחלל 120 איש (!) העלו את הרף מ- 79 ל- 89!!! (בטכניון ציון ההתאמה מכונה "סכם" והוא נע מ- 0 ל- 100). בקיצור: תנסה את מזלך וזהו. בהצלחה!

למעלה