אחת ולתמיד - AHM

Glcok

New member
אחת ולתמיד - AHM

לא הצלחתי ממש להבין מה אתם חושבים על היצירה? עליה נאמר: "זה כמו טיול להודו, או שממש אהבת או ששנאת... אין באמצע". אני אישית מוקסם מהיצירה בכל פעם שאני שומע אותה. גאונית בהחלט. מה דעתכם? אוהבים/לא אוהבים? אתם מוזמנים לפרט.

The Walrus

New member
היצירה או הדיסק?

אם זה היצירה, אז אני נאלץ לשבור את המיתוס. אהבתי, אבל היא ממש לא אחת השירים האהובים עלי. כיף לשמוע.

Glcok

New member
קיבינימט.. למה אי אפשר לערוך פה?

התכוונתי ליצירה עצמה. גאונית מבחינתי. וחרטושה - מה עם פאט אולד סאן וIF? שתיים מהבלדות הכי טובות של הפלויד (לצד WYWH).

חרטושה

New member
מה זה, סוג של פרובוקציה? ../images/Emo6.gif

ננסח את זה ככה, ב- If קשה לי להאמין לווטרס. איכשהו אני לא קונה אותו בתור בחור רגיש ששר בלדה נוגה. אני מאמינה שחלק מהרעיונות שמובעים כאן חזרו באלבומים מאוחרים יותר של הפלויד והפעם קיבלו את הטון הנכון, אבל עם זה עוד אפשר להסתדר. מה שאני ממש לא מבינה זה את Fat Old Sun. מוסיקלית אחד מהשירים הכי משעממים של הפלויד. אי אפשר לומר על שום שיר של הפלויד, כולל אלה שמופיעים ב- MLOR (!) שהוא משעמם מוסיקלית (ולירית) עד כדי כך. זה נשמע כמו משהו מהאלבום החדש של גילמור ואני לא מציינת את זה לחיוב. הגיטרה שנכנסת בפראות לקראת סוף השיר ועולה על השירה- למה?! אני מבינה שהם הבינו שהשיר משעמם וניסו להכניס בו עניין, אבל לדחוף פיל לחנות חרסינה זו ממש לא הדרך. למזלו, השיר הזה מופיע בקונטקסט של אלבום של הפלויד, מה שהופך אותו לאיכשהו מתקבל על הדעת. אבל הוא ממש לא היה חייב להופיע שם.

The Walrus

New member
Fat Old Sun זה שיר אדיר,

שיר יפהיפה. האלבום החדש של גילמור מעולה.

thezanani

New member
המממ

Fat Old Sun,הוא אולי השיר הקיצי והפסטורלי ביותר של הפלויד, אך מבחינתי הוא ייזכר דווקא כהישג קטן ויוצא דופן בכתיבה של דוד,שאינה הצד החזק ביותר שלו(עם כל הסייגים על היותו גבריאל). הליריקה פשוט זורקת אותך לשדה מואר בשמש,ילדים קופצים וסוטים זקנים בבריכה. והסולו גם הוא לא "כוחני" או "תקוע",אלא משלים את כל מה שלא שמענו מהמילים עם אפקט החליל (לא יותר פשוט לעשות את זה עם חליל) והקלידים הג'אזיים של רייט. איש איש וטעמו,חרטושה חרטושה ופרובוקציותיה. כותבים יפהיפה או יפיפה? זוהי דילמה אשר מטרידה את מנוחתי זה זמן רב. יפהיפה זה יפה_יפה ויפיפה זה שם של זקנה מרוקאית. יש לתהות על העניין ביתר מחשבה.

wish i was here

New member
אתה יכול פעם

לכתוב הודעה נורמלית בלי נסיון כפייתי בלתי מוסבר ואף מעצבן להצחיק?

wish i was here

New member
זאת פשוט דעתי

מפריע לקורא הודעה כזאת...ולקחת הודעה כזאת ברצינות...כמו שהוא גם אמר זה לא אישי

לא כל דבר חייבים לכתוב

לי זה נשמע אישי לגמרי, וגם מעליב. ומדוע לכתוב את זה מעל גבי הפורום? עדיף לחשוב פעמיים לפני שלוחצים על "שלח".

בעתיד, אנא שלח הודעות כאלו

לאנשים במסר, ולא מעל גבי הפורום. הערות בדבר סגנון כתיבה, או שגיאות דקדוק ותחביר וכו' הן פשוט מיותרות ואינן תורמות לדיון.

Glcok

New member
האמת... אני מצדד בו.

עם כל הכבוד אדון צנעני (ויש כבוד.. בערמות), אפשר לכתוב ברצינות מדי פעם. לא חסר כאן הומור בפורום. אולם אליה וקוץ בה (שנים חיכיתי להכניס את זה במשפט אמיתי), אני חושב שהחלק האחרון של התגובה של WISH היה מיותר... שם זה כבר גלש לפסים מעליבים.

אתה כנראה לא עוקב אחר כתיבתו

שיכולה להיות רצינית מאוד. בכל מקרה, כנראה לא הבנת את המסר שניסיתי להעביר ל-wish: אין מקום לדיון על סגנונם של כותבים, מעל גבי הפורום.

חרטושה

New member
../images/Emo5.gif

"קליטת הייצוג כוללת פירוש; היא מובססת על מעבר מן המדיום המייצג אל המיוצג. המיוצג אינו קיים בגבולות האלמנט המייצג, גם לא בדברים עצמם. המיוצג קיים/לא קיים במרחב הלא מוחשי שבין שבין מסמניו המטריאליים ובינם לבין מסמני אחרויתו. את המיוצג הזה אי אפשר לתפוס כשלעצמו אלא באמצעות ייצוג נוסף שלו במדיום מייצג כלשהו." (כה אמר ע. אופיר מתישהו בשנת 1997) אני יודעת מה אתם חושבים. אתם חושבים שהשאלה הנשאלת היא האם הוא התכוון לזה ברצינות?

הוא הלך איפשהו לאיבוד

בנסיון לקחת את הקו הפוסטמודרניסטי עד סופו הלוגי. לאמריקאים יש ביטוי גרפי למצב כזה, שלא נחזור עליו. והוא לא חזר בו באיזושהי נקודה? (זה הכל כמובן OFF לגמרי).

חרטושה

New member
אני לא בטוחה שירדתי לסוף דעתך

אם תרצי להרחיב (כמובן עוף לגמרי). וב"חזר בו" את מתכוונת, אני מתארת לעצמי, מהניסיון לעשות "רשימת מכולת", לא מהשתמעויות פוליטיות כאלה ואחרות של העניין המגויס הזה.

כן, משהו כזה

זכרוני המעומעם טוען שאופיר לא הצליח לישב בין הרלטיביזם המוחלט בו דגל מחד, והמשך ההשענות על קריטריונים חברתיים מוסכמים (היינו, מוסכמות) בתחום האמנות (כגון במענה על השאלה "מהי יצירה טובה"?). אבל יכול מאוד להיות שאני טועה. זה כמה שנים מאז שקראתי כמה ממאמריו, לצורך התזה, ורוב החומר לא נגע לאמנות. בכ"ז, הסתירה הפנימית היתה ברורה לי, לפחות.

חרטושה

New member
המינוח הטעה אותי

מכל מקום, קריאה יותר מדוקדקת של הכתוב תחשוף שאיננו פוסטמודרניסט כלל.

למעלה