אחת המסקנות

ינוקא1

New member
אחת המסקנות

שהגעתי אליהן מהמדיטציה שכתבתי אתמול , היא התפיסה של ה"אני" כאפשרות.

הרמב"ם וגם פילוסופים מוסלמיים הגדירו את ההבדל בין האדם לאל כהבדל בין "אפשרי המציאות" לבין "מוכרח המציאות".

(פירוש - הבריאה וכל אשר בה , יכולה להיות ויכולה גם לא להיות - לכן היא נקראת "אפשרי המציאות".
אך ההוויה עצמה מוכרחה להיות , כי אין אפשרות להוויה ללא הוויה - גם ל"ריק" ול"אין" יש הוויה משלהם , אחרת הם לא היו. לכן האל נקרא "מוכרח המציאות").

הבנתי כי ההתמזגות עם ההויה עצמה , באופן שהגוף לא יסתור את ההתמזגות , יכולה להיות רק כאשר אנחנו חושבים על עצמינו כ"אפשרות" !

זו הדרך היחידה לעבור בהוויה , בלי שהגוף יפוזר לחלוטין.

(זה מזכיר מאוד גם את החתול של שרדינגר מתורת הקוונטים.
http://he.wikipedia.org/wiki/החתול_של_שרדינגר )

וואלה נשמע נכון. כשאני שומע יהודית ממך,

היא נשמעת נכונה
.
וגם הסקת המסקנות שלך מעניינת.

לומר שיש הוויה מסויימת (עם רמיזה לעליונה) שקיימת בכל מקרה והבריאה היא רק אפשרית....חזק. למרות שזה נשמע - מה בכך
או ברורררר
.

ינוקא1

New member

למדתי "יהודית" כמה שנים טובות , אבל רק עכשיו אני מתחיל "להבין" . . .

(ואני מכיר הרבה כאלו שלמדו כמה עשרות שנים טובות , ולצערי כנראה לא יבינו בגלגול הזה

הדברים כל כך "נסגרו" במשך הגלות שזה כמו חפירה ארכאולוגית)

ואתה יודע שהדברים הכי פשוטים הם תמיד הכי חזקים !!!

neophile

New member
זה כמו הסוגייה של מלכות דאינסוף

אי אפשר לדבר על אדם קדמון ( הכלי של אינסוף) בלי לדבר על כל הספירות או לפחות על ה4 העיקריות - חכמה , בינה , זעיר אנפין והמלכות בייחוד .

neophile

New member
כלומר אי אפשר לדבר

על דברים שקיימים במסגרת של זמן ומקום בלי מלכות , כמו כן אי אפשר לדבר על רוח בלי מלכות .
כתר ומלכות זה הקטבים הבסיסיים זה יאנג ויין ( אחד מזוגות היאנג והיין הרבים שנמצאים בתורת הספירות אך אלו הבסיסיים ביותר)

אנחנו לא יודעים מה זה קיום של רוח (במובן הקבלי של נפש-רוח-נשמה) אלה רק דרך המלכות .

והרי חכמה , בינה , זעיר אנפין ונוקבא הם ארבעת אותיות יהוה .

למעלה