אחרי 11 שנות נישואין...

אחרי 11 שנות נישואין...

נמאס לי השיגרה של 11 שנות נשואין. בית ילדים עבודה בעל.... האם זה רק משבר זמני? פשוט מרגישה שבא לי לברוח מהכל. בא לי לשנות הכל קצת מפחידה אותי ההרגשה הזאת. האם זה משבר ועובר? או פשוט באמת צריכה לעשות שינוי בחיי?

קחי אויר ותתמקדי

נמאס לך מהשגרה. הדחף הוא "לשבור את הכלים" ולעזוב הכל. מה שאת זקוקה לו הוא שבירת השגרה, רענון. לא ברור מהודעתך אם חייכם כזוג כללו גם יציאה מהשגרה (למשל טיולים ויציאה לנופש של שניכם יחד ללא הילדים וכו') ואם התאפשר לך כפרט לפנות לך זמן לעצמך בלבד, בו תעסקי באשר יחפוץ ליבך ללא דין וחשבון (כנ"ל לגבי בעלך). אם קשה לך, העזרי בייעוץ. הסתכלי גם בקישורי הפורום - אולי אחת מהסדנאות המוצעות שם תדבר אל ליבך. בכל מקרה, נסי לחשוב על פתרונות לשבירת השגרה ורענון הזוגיות לפני שאת נכנעת לדחף לפרק הכל. חשוב שתשתפי את בעלך בהלכי רוחך (אלא אם יש ביניכם בעיית אמון ואינך בוטחת בו - אז הסיפור שונה במקצת). בהצלחה.

שרית114

New member
מה זאת אומרת הוא לא בוטח בך...

לדעתי יש במשפט הזה משהו מאוד טעון,,,יכול להיות שאני טועה אבל אם לא יכול להיות שזהו עצם העניין..משהו ביינכם כנראה מעיק עלייך או עליו כל כך (אולי זו סתם תחושה,לא ממש יודעת). מלבד זאת מסכימה עם שתיי התגובות האחרות של SEE YOU ושל המתבונן (הקטע ההוא שהשניים הללו בד"כ צודקים...מחייכת). וכן זו תקופה שכולם עוברים אותה,רק להיות זהירים בבקשה... מאחלת לך ערב נעים שרית

seeyou

New member
כולנו עוברים את המשבר הזה...

במוקדם או במאוחר... אומרים שאם משנים את הגישה משנים את העולם....זה בדוק-זה עובד.. ברור שהשירה הורגת את התשוקה..ולכן רק בידיים שלך לערוך שינויים. לא תמיד חייבים להרוס בית אם צריך לשנות מטבח או להחליף צנרת... קחי בחשבון מה יש לך ומה את יכולה להפסיד כאשר בא לך לברוח מהכול! עם כול גבר חדש לאחר 11 שנה תרגישי אותו דבר...אפילו לפני 11 שנה בחוץ מחכים לך רק חלומות- ואם יש ידיד או חבר שמדרבן אותך אז תדעי שרק מנסה לנצל את מצבך.. אם את לא סובלת במערכת היחסים הנוכחית אז דעתי היא שרק את יכולה לשפר-לחדש-לארגן מחדש חלק מהשיגרה.... יוסי

את חושבת שככה קמים ושוברים...

מסגרת, 11 שנות נשואין, ילדים, בגלל שנמאס לך מהשיגרה? כולנו נכנסים לשיגרה, בית, עבודה, ילדים, בעל... ו... לא קמים ועוזבים בגלל שאת מרגישה שזקוקה לשינוי... למה לא לחפש את השינוי בתוך המסגרת יחד עם בן זוגך הפיתרון הכי קל זה לקום ולברוח (יודעת שזה מן ביטוי כזה כי גם אני עצמי הרגשתי ל פעם כך), את לא כותבת שאתם לא אוהבים, שאת סובלת אלימות או כאלה, פשוט כתבת שנמאס לך מהשיגרה... תעשי מעשה ותתחילי לעשות שינויים בפנים, בזוגיות, בעצמך, במיוחד בעצמך, חוגים, קורסים, ריקודי עם, סלסה, ממש לא חסר רק צאי מהשגירה ותראי שיהיה לך טוב

רונתי

New member
שיגרה

מה את עושה בשביל היציאה מהשגרה ? את חושבת שתצאי מהמסגרת והחיים יתחילו להיות מענינים? זה נשמע לי מאוד ילדותי.

s h o o s h a

New member
שיגרע

מסתבר שכל זוג 'חווה' בשלב זה או אחר בזוגיותו את השיגרה. השאלה היא-מה עושים עם השיגרה ומה עושים כדי לצאת ממנה. לשבת ולקונן עליה ו/או 'לברוח' לא יתרום ולבטח לא יפתור את התופעה. אי לכך, יש כמה אפשרויות - להתחיל לעשות למען עצמך באופן פרטני - להתחיל לעשות למען הזוגיות שטרם נעשה בעבר. כאמור, בהחלט משבר, אלא שאם לא מטפלים בו (ונדמה לי שכבר דיברו בזאת רבות כאן בפורום), בדיוק כפי שאם תרגישי לא טוב ולא תטפלי בעצמך, תמצאי את התופעה הולכת ומתפשטת ומחמירה. כרגע עליך למצוא את הסיבה/ות לתופעה, המודעות לקיומה הנה חיובית ביותר וכך ייקל עליך לנסות ולמצוא לה מזור. אבל, כאמור, לא תעשי, לא יעלם ככה, פוף, לבד, מעצמו. בהצלחה

ניסיתי לשנות.....

אני מנסה לעשות שינויים. רוצה לצאת לבלות ליחד להיות רק שנינו ביחד ארוחה רומנטית, טיול יד ביד. אבל לבעלי הכל נראה הצגה. הוא לא אוהב את השינויים האלה מעדיף לשבת בבית מול הטלוויזה ולא לעשות כלום. אפילו לא לדבר על מה שעבר עלינו במשך היום. השיעמום הורס אותי. אני חושהת שבנוגע לאהבה אוצי אצלי היא כבר נגמרה. ממש לא בטוחה בזה. אבל יודעת בבירור ל א ט ו ב ל י ולא יודעת מה לעשות

מהותו של השינוי, והשוני

השינוי לא בהיכרח חייב להיות במרכיבי "הביחד" הוא יכול להיות גם באותם מרכיבים של האני העצמי, אני הייתי אף מעיז ואומר- שתתמקדי באני העצמי, השוני שבין שני בני הזוג מביא את "הביחד" להלך בשלושה שבילים שבהם מתרחשים מעת לעת זעזועים, הנאות, שינויים וכן הלאה- השביל של "האני העצמי" של כל אחד מכם , והשביל של "הביחד" לך יש שליטה רק אני מדגיש, רק על שני שבילים הקשורים בך אישית, ושם עליך למקד את עשייתך. ירצה בן זוגך- יצטרף, לא ירצה? המשיכי הלאה, ואם תגווע לה הזוגיות, ואם שינויים שהבאת בשביל ה"ביחד" לא עזרו, או-אז שיקלי לעשות את המעשה שיביא לך טוב- הפרידה. אל תלכי שבי אחר רגשות האהבה שהם ורק הם מתחזקים את הזוגיות, ממש ממש לא, זוהי אוטופיה להאמין בזאת, האהבה היא קטליזטור יותר משהיא מתחזקת. הראשוניות שלה נמוגה, והיא מפנה מקומה לאלמנטים אחרים שיפיחו בזוגיות את עצמם כך שתישאר על כנה, ככל שזה אפשרי. בהצלחה

s h o o s h a

New member
לשנות

כפי שאמרתי כבר קודם, שבה ואומרת, השינוי אינו חייב להיות שינוי בשניים. עשי שינוי במה שקשור אליך. עשי דברים שאת אוהבת ואינך עושה עוד או שלא ניסית בעבר. אפילו שינוי תספורת וצבע שיער יכול להיחשב כשינוי
את משועממת ורק את יכולה למצוא תשובה לשיעמום. חוזרת וכותבת - בעלך אינו מאמין ב'הצגה' לכי אליה לבד. למדי את עצמך לצאת לסרט, בלעדיו למדי את עצמך לשבת מול הים (במידה ויש כזה באזור מגוריך) או בטיילת, בבית קפה, רק את עם עצמך מצאי לך חברויות חדשות ופעילויות חדשות/חדשי ישנות. מה שאני מנסה לומר לך הוא, כי השינוי צריך לבוא ממך, מתוכך, בשבילך אם נגמרה האהבה או לא, רק את יודעת. ייתכן וכן ואת חוששת להודות בכך. מאידך, בהחלט יתכן והיא קיימת אך צל השיעמום מעיב עליה ולכן מרגע שתדעי להיטיב עם עצמך כך, אולי, תפרח גם האהבה במעונך. חשוב לי להדגיש כי הדברים אינם נחרצים. יש וזוגיות משתקמת ויש ולא. כמובן, תלוי במידת רצון שני בני הזוג. אולם, בהחלט חושבת שיש לתת סיכוי. להתגרש תמיד אפשר. בהצלחה

adam33

New member
גם לי

אז הלכתי ללמוד וגם התנדבתי ובין לבין גם לקחתי פרוייקט בעבודה ובזמן שנותר בבית אז האמיני לי אחרי שעת שעורי בית עם הילדים אתה רוצה לשבת ולא לעשות כלום כלום ובין השאר זוג חברים מצא אותנו ויש שעור שאני גם הולך אחרי צהרים פעמיים בשבוע להמשיך? תתחילי למצא דברים לעשות מכיון שלא הכל קשור בבעל...לפעמים הבעל הוא הקש ששובר את הגמל תתארי לעצמך שהוא יושב מול הטלויזיה ואת חוזרת משיעור או הליכה עם חברה או בכלל מממשהו שאת אוהבת לעשות אז יכול להיות שבפעם הראשונה הוא לא יבחין בך אבל אחרי תקופה הוא יבין שבעצם הוא דורך במקום בעוד שאת פורחת ואז כשתתחילי להביא חברה הביתה או בני זוג הוא יתחיל להרגיש שגם הוא רוצה להוכיח שהוא " גבר" ואוליי הוא ירגיש שהאיגו שלא לא נותן לו שלא לדבר על סרט שיצאתם או על מסיבת יוםהולדת שהוא עשה לך וכוליי ולפעמים אומרים מתוך שלא לשמה יהיה לשמה.. בהצלחה תרימי את הראש...

למעלה