אחרי תשעה חודשים

mishel s

New member
אחרי תשעה חודשים

של מגורים ביפן, אני סוף סוף הולך כנראה לטייל קצת.
אבל מה, אין לי מושג איפה מי מה מו.
מה כדאי לראות?
איפה יש מה לעשות?
איפה הייתם ובדיעבד, הייתם בוחרים שוב לסוע לאותו מקום.
קרו בחשבון שאני אסע בחורף, אז אם זה מקומות שמתאימים לקיץ, זה לא מתאים פה.

בנוסף, אני מעדיף מקומות שיש בהם מה לעשות. פחות מדבר אלי נופים ומקדשים. (אלא אם כן זה משהו מיוחד... הרים עצים מקדשים ונחלים כבר ראיתי מלא).

אני אתחיל מהוקאידו וארד למטה... עד כמה למטה? תלוי מה ההמלצות, אין לי מושג כרגע.
יש הצעות?

ortolan

New member
לא יודע איפה תסיים, אבל באמצע סאפורו

יש רובע בילויים גדול בשם すすきの שמרכז כמות מדהימה של מסעדות, ברים, בתי קפה וכמובן זונות. האיכות גבוהה מאד (לא יכול להעיד לגבי הזונות, אבל השאר), המחירים מצחיקים בקנה מידה של טוקיו. אשמח לספק המלצות ספציפיות. חוץ מזה אין שום דבר לחפש בעיר עצמה אלא אם אתה בענייני פסטיבל הקרח השנתי, אבל קל להגיע לאתרי סקי, אונסנים, האקודטה, אגם טויה וכו'

מקום טוב להתחיל.

mishel s

New member
מה יש בהאקודטה?

כל הזמן מזכירים את העיר הזאת אבל כשחיפשתי, לא מצאתי יותר מדי מה לעשות שם, נראה לי היא מפורסמת רק כי היא נקודת מעבר לאי המרכזי של יפן, לא?

ortolan

New member
כמו חיפה, אולי קצת

יותר יפה. האטרקציות העיקריות - נוף מההר (כשהיינו נראה כך: https://lh5.googleusercontent.com/-...AAAAAAGmo/CnFYEqvhHDo/w972-h328-no/squid1.png אבל בתיאוריה יכול להיראות גם כך: http://www.hakodate.travel/en/things-to-do/top7/night-view/ ) , שוק פירות הים בבוקר (朝市), איזור תיירים ממוסחר, 五稜郭 ועוד כמה. קצת על אוכל שם ובסאפורו, כאן: http://mouthfulsfood.com/forums/index.php/topic/18338-eating-in-japan/?p=1243148

johnny d

New member
מזל טוב

לי לא נמאס אף פעם מנופים, נחלים, מפלים, קניונים, ובני אדם :)
אבל ביפן אתה זוכה לשמוע דיאלקטים שונים, גם לדעתי אנשים מתנהגים שונה מאוד במקומות שונים (יפן זה כמו עולם שלם).

מה שכן מניסיוני האטרקציות דומות ברוב המקומות ביפן:
- אוכל מקומי
- מקדשים
- נופים
- פארקי שעשועים למיניהם \ גני חיות \ אקווריומים
- כמובן שיש תמיד גם את הפאבים ודברים אחרים מקומיים...

mishel s

New member
אתה רק מאשר את ההנחה שלי

שאין טעם לטייל :)

לגבי נופים, גם לי לא היה נמאס אם הייתי יכול לראות אותם כמו שאתה רואה אותם, אבל בגלל שאני רואה נופים יותר טוב במסך המחשב מאשר במציאות... לפעמים אין לי טעם במציאות.

Manty

New member
מישל, אני לא יכולה להמליץ לך על מקומות מומלצי

כי בעצמי לא ממש הלכתי לכאלה..
לעומת זאת, לפני מעל 20 שנה עשיתי road tip עם חברה לאורכה ולרוחבה של הונשו.
לקחנו וואן שהיתה מותקנת בו מיטה מאחור, קצת סחורה (כן, הייתי בסטיונרית באותם הימים
), ומפה של יפן וכך יצאנו באישון לילה אל הלא נודע.
הטיול כלל בערך שניים וחצי מקומות "מומלצים" (קיוטו, מפעל טיוטה (שבדיוק היה סגור) בעיר טיוטה, ו..זהו?) אך חוץ מזה פשוט נסענו וחווינו את יפן ואת אנשיה צפוף וקרוב

אכלנו במסעדות קטנות מקומיות אוכל לא מוכר שהומלץ ע"י יושבי המסעדה, בילינו באונסנים בחברת זקנות שמעולם לא נתקלו במימדים מערביים והיו חייבות לראות ולגעת, ישנו אצל אנשים נחמדים, בילינו לילה של טייפון בשדה פתוח, עשינו תאונה והכרנו את תחנת המשטרה מבפנים, עבדנו בפסטיבל ומצאנו את עצמנו עושות ביביסיטר לארנבת קטנטנה, עזרנו להכין מוצ'י בפסטיבל אחר, עבדנו באמצע הלילה בעבודות בכביש, בילינו לילה לבן שלם בחברת שני צעירים נחמדים שלא ביקשו זאת, התעוררנו בוקר אחד ומצאנו שאחד מעובדי חנות הקורוקה הקרובה הביא לנו מגש חם וטרי, הצטרפנו למסיבת חתונה משוגעת עם קריוקי פעיל, אכלנו יחד עם קבוצת בייסבול מקומית, וכן הלאה, וכן הלאה..

ההמלצה שלי עבורך היא דווקא לא לתכנן יותר מידי. תגיע למקום, תתערה עם הסביבה ותראה אם יש עבור מה להשאר או לא. אין לי ספק שאם אישיותך הלבבית תכיר ותגיע למקומות לא צפויים ונפלאים!

.

mishel s

New member
נראה לי שזה בדיוק מה שאעשה בסוף

כי אני אוהב קורוקה :)
וכי באמת, יותר מאשר נופים ומקומות, מעניינים אותי דווקא הדברים האלו, המפגשים עם האנשים.

למעלה