אחרי ששלילנד ...

אטיוד5

Active member
אחרי ששלילנד ...

כתבה על האישה ככושי של העולם, ואם להתעלם לרגע מהאמירה הסופר-גזענית הזאת, חה, חשבתי להביא משהו על דרכם של גברים בעולם הגדול להתעמר בנשים, לדכא אותן, לדחוק אותן לפינה וכו'. טוב, אני יודע שפה כולם קוראים את העיתון של יפי הנפש שקורא לעצמו הארץ ומקפיד יהיה ברור שזאת הארץ החלקית, ודווקא לכן יש לי פה יתרון קל. שכן אני-עמך מקבל את עיתון מעריב הביתה וכל יום מופיע בו מדור בשם "משהו עולמי". וכך אני יכול לחדש לכם מידי יום ביומו על אירועים תרבותיים מרחבי העולם מבלי להסתכן בכך שכבר ידעתם, כבר קראתם.
ועכשיו, אם תְּהיתם כיצד מתקשרות שתי הפסקאות דלעיל, נעבור לעיקר: במדור הנ"ל הופיעה ביום רביעי ידיעה חביבה מארץ רחוקה על מהלך אנטי-נשי מובהק: תוספת שכר לשוטר עם שפם באחת המדינות בצפון הודו, כך נאמר שם, יקבלו השוטרים תוספת שכר חודשית בסך 30 רופיות אם יגדלו שפם. הרעיון הוא ששפם משווה לשוטר מראה סמכותי יותר. מחקרי דעת קהל מורים שהתושבים יתיחסו אליו ביתר רצינות. עם זאת, לא יתנו לשוטרים להתפרע יותר מדי כדי שלא ייראו מרושעים.

גנגי

New member
אסוציאציה נוסטלגית

היתה לי פעם תלמידה שיכלה להרוויח יותר בהודו.

אטיוד5

Active member
../images/Emo13.gif

מעניין אם יש ולו שוטרת הודית אחת. בגוגל אין תשובות למחרוזת "policewomen in india".

אטיוד5

Active member
או, יופי

גם היא, כמוני, חושבת שצריך להרוג אותם כשהם קטנים. בנוסף לעיטוריה הייתי מדביק לה שפם. מגיעה לה תוספת שכר, ללא ספק.

ולי יש סיפור מצוין על זה

יש איזה אמונה עממית שלנשים ששותות מהיין של ההבדלה צומח שפם. אז חברה של אשתי סיפרה על חברתה שיצאה לבלינדייט, והבחור אמר לה "את כנראה שתית הרבה מהיין של ההבדלה, מה?" היה איזה ערב שניסינו לחשוב מה יכולה להיות תשובה הולמת לזה, אבל לצערי, אני לא זוכר את הרעיונות שעלו שם.

lexigali

New member
גור לך:

יש כאלה שלא זו בלבד שהם קוראים מדורים כאלה, אלא גם מתרגמים אותם.

גור לך 2

יש כאלה שלא זו בלבד שהם קוראים את העיתון של יפי הנפש אלא הם עצמם מעדיפים להיות יפי נפש מאשר מכוערי נפש. לגופו של עניין: "יפה נפש" הוא בבחינת כינוי גנאי, כשאתה מכנה בכינויי גנאי חלק מקוראי ההודעה שלך אתה מצמצם את מספר אלה שיוכלו להגיב לה לגופו של עניין, ואתה מעלה את מספר אלה שיגיבו לגופו של אדם. אם זה מה שאתה רוצה זו כמובן זכותך.

אטיוד5

Active member
יפי נפש הוא כינוי ...

הנישא בגאווה ע"י יפי הנפש בעצמם. בדיוק כמו שאמרת - "הם מעדיפים להיות יפי נפש ממכוערי נפש." (ולא רק הם, הערת המחבר).

לא בדיוק

האמירה שהבאתי כאן היא פראפרזה על דברים שאמר בהקשר הזה ישעיהו ליבוביץ בשעתו. ההגדרה "יפה נפש" מתייחסת לאדם שמעצב את הדיעות שלו על מנת להיראות "בעל נפש יפה" בעיני עצמו. אדם שיותר חשוב לו להחזיק בדיעות שנראות יפה מאשר לבחון אותן באופן ריאלי לנוכח המציאות. ההגדרה הזאת היא כינוי גנאי, ברור לי שגם אתה כשהבאת את הכינוי הזה עשית זאת מתוך קונוטציה שלילית כי זו הקונוטציה שמלווה אותו. שוב: זכותך כמובן להשתמש בכינוי הזה, אבל לא ניתן להציג אותו ככינוי ניטרלי, הוא כינוי גנאי. אני אישית אעדיף אם ננהל את הדיונים שלנו כאן בלי כינויי גנאי, זה יותר ענייני.

אטיוד5

Active member
אני די שווה נפש ...

מול הביטוי הזה. שאלתי היום את החבר השמאלן הדי קיצוני שלי אם הביטוי יפה נפש הוא כינוי גנאי. כצפוי (לי), הוא ענה שלא. ההגדרה שלך היא לא ההגדרה שלי. אני סומך ידי על החלק של אי בחינת דעות אל מול פני המציאות, אך הייתי מוסיף את המלים ההכרחיות - בצורה מאוזנת ונכונה. במובן זה אכן הביטוי הוא שלילי. אבל לרגע אינני חושב שפרוש הביטוי הוא: מחזיק בדעותיו על מנת "להראות" וכו'. במילון שלי יפה הנפש הוא אולי תמים, אבל בהחלט לא דווקאי ולא מתחזה. אין ליפה הנפש שום כוונה רעה. אפילו לא "יוצא לו" שלא מדעת להיות כזה. להיפך, הוא בוחן את דעותיו השכם והערב מול המציאות. רק מה, שהוא צובע אותה בצבעים משלו, ולכן היא תמיד מתאימה לדעותיו. עם זאת, לביטוי הזה גם נופך חיובי בעיני - יפה הנפש באמת ובתמים (תרתי משמע) רוצה להיטיב עימנו.

זה לא אני אמרתי, זה הוא אמר

המשפט "האשה היא הכושי של העולם" נאמר במקור, כמדומני, על ידי ג'ון לנון. מישהו יכול לאשר או לתקן?

אטיוד5

Active member
צודקת, זה הוא.

טרחתי בשבילך:
Link: John Lennon biography, discography and gallery @ lyrics database Woman is the nigger of the world Yes she is...think about it Woman is the nigger of the world Think about it...do something about it We make her paint her face and dance If she won't be a slave, we say that she don't love us If she's real, we say she's trying to be a man While putting her down, we pretend that she's above us Woman is the nigger of the world...yes she is If you don't believe me, take a look at the one you're with Woman is the slave of the slaves Ah, yeah...better scream about it We make her bear and raise our children And then we leave her flat for being a fat old mother hen We tell her home is the only place she should be Then we complain that she's too unworldly to be our friend Woman is the nigger of the world...yes she is If you don't believe me, take a look at the one you're with Woman is the slave to the slaves Yeah...alright...hit it! We insult her every day on TV And wonder why she has no guts or confidence When she's young we kill her will to be free While telling her not to be so smart we put her down for being so dumb Woman is the nigger of the world Yes she is...if you don't believe me, take a look at the one you're with Woman is the slave to the slaves Yes she is...if you believe me, you better scream about it We make her paint her face and dance We make her paint her face and dance We make her paint her face and dance We make her paint her face and dance We make her paint her face and dance We make her paint her face and dance​

המוזרה

New member
../images/Emo32.gif גרי,

אכפת לך בבקשה לקצר את הקו ההוא שמעל החתימה שלך?

למעלה