אחרי שיפוץ

רחי2

Member
בת 39 נשואה+3. ההורים שלי בשבועיים האחרונים עושים שיפוץ בבית. כחלק מהסדר שאמא שלי עושה, היא מגלה שיש לה הרבה דברים בבית ורוצה למסור אותם לאחרים.
בחלום אנחנו נמצאים בבית של ההורים שלי. צלצול בדלת, וכולם באים לראות מי זה. נראה לי הבת שלי פותחת לו את הדלת.
נכנס בחור צעיר, שרירי עם עגלת משא. איך שנפתחה הדלת, הוא ישר נכנס עם הדברים שלו לסלון ובודק את הספות של ההורים ומתחיל להעמיס. הכל מהר מהר. אמא שלי קצת נבהלה ולא הבינה מה קורה וביקשה שקודם ננעל את הדלת כדי שהבחור לא יוכל לצאת. אולי הוא פורץ אולי גנב...
אחרי כמה חילופי מילים, הבנו שהוא בא לקחת את הסלון (במציאות ההורים לא מסרו סלון)
בשלב מסוים כולם היו במטבח (במציאות רק צבעו ולא שיפצו) והבחור הצעיר החזיק כוס זכוכית וזרק מתוכו אורז לכיוון הכיור. אני לא זוכרת אם זו הרגשה שלי או מילים שאמר הצעיר. אבל זו הייתה ברכה. (זה נראה כמו שבסרטים זורקים על זוג שהתחתן אורז שיהיה להם מזל).

אלישבע777

Well-known member
שלום רחי2

הפרוש שלי לחלום על אירוע שקרה בזמן שיפוץ בבית ההורים

חלק א' - בכניסה

החלום נפתח בצלצול בדלת ( בבית הורייך) כולם באים לראות מי זה כשביתך פותחת את הדלת. הפתיחה מאוד לקונית. אין בחלום שום תיאור מדוע אתם אצל ההורים שלך, מי נמצא שם ( מי זה "כולם"?) . טארח! צלצול פתאומי בדלת! הרגש היחיד הוא סקרנות! סקרנות ולא חשש. הבת שלך פותחת (ולא אימך בעלת הבית) וזה מראה שאין לכם שום חשש וגם – היא היחידה שלוקחת יוזמה היחידה שעושה מעשה! יש לה ביטחון להתחיל משימה גם ללא הוראה מה- " גדולים" וגם אתם בוטחים בה. היא אולי מסמלת ( לך) שהיא פותחת או בעתיד – תפתח דלתות עבורך ואולי עבור שאר בני המשפחה. הפתיחה מהירה לארוע הבא, מסמלת הפתעות שקרו או קורות בחייך, אירוע מתגלגל, או אולי צפייה וסקרנות לגבי אירועים עתידיים.

חלק ב' - בסלון

בחלק ב' האירוע נפתח כאילו בשקט, ללא אף מילה וללא רשות! נכנס צעיר אלמוני, שרירי, עם עגלה ומתחיל להעמיס במהירות מכל הבא ליד, כולל רהיטי סלון שלא מיועדים לפינוי. ואז הסקרנות הופכת לחשש ולדאגה. אולי זה שוד לאור היום! הפעם אימך, לוקחת פיקוד ונועלת את הדלת שהוא לא יברח ללא ברור עניינים! יתכן שאימך, היא בחיים דוגמא לנכדה? וגם את בחיים שלא נותנת לשום דבר להתפקשש, למדת זאת מאימך! בחלום את לגמרי פסיבית. כאילו צופה מהצד. אולי כך את מרגישה לאחרונה? הוריך משפצים בית במציאות ורוצים למסור חפצים מיותרים – מה שמסמל סילוק רגשות שליליים, עבר שחלף, פינוי מקום- ואת מה? צופה מהצד! אימך זהירה ורואה את הנולד ונוקטת פעולה ואת מה?

אפשרות אחרת לבחירה ( או גם וגם) – אימך בחלום זו בעצם את במציאות. את רוצה לפנות מקום ולסלק רגשות שליליים, אבל... לפתע עולה החרדה! החשש מפני הרע מכל. זה כה רע, "שאינך מעזה" אפילו בחלום – לחשוב על פעולת שיפוץ, ניקוי הבית ( הלב) מחפצים מיותרים (רגשות שליליים), כי זה עלול להתהפך לרעה. הסבל שמגיע לפנות את הדברים המיותרים, הוא אינו הפתרון, הוא עלול להיות הבעיה.

חלק ג' – במטבח

החרדה הסתיימה בטוב! לא זו בלבד שסבל אינו גנב הוא אפילו איש בשורות או איש ברכה. מיוזמתו הוא נוטל כוס זכוכית ומשליך מתוכה אורז לכיור! מנהג ידוע שכך מברכים ברכת מזל טוב לנישואין. חלק ג הוא כמעט חלום בפני עצמו. החלום שנפתח בשאננות, נמשך בסקרנות ואחריה חששות, הסתיים בברכה! כמו בחתונה. כמו באיזה שהוא חוזה טוב לעתיד.

החלק הזה, מסמל לך שאל לך לחשוש משיפוצים בחייך וניקיונות בחייך! אכן צריך להיזהר כמובן (כמו אימא שלך וגם את עצמך אימא) אבל לא לדחות. להתחיל לפנות מועקות, לטפל במה שצריך ו "המזל ידפוק בדלת", תראי ברכה במעשייך. החלום אומר לך – לזמן את הברכה אליך כמו שחלום היתה דפיקה בדלת - פתיחתה בהתחלה, זימנה את הברכה אליכם בסוף.

פרוש נוסף – זריקת האורז לכיור גם היא מסמלת השלכה של רגשות שלילים, חרדות, התלבטויות, ומחשבות מיותרות.

אשמח לחוות דעת – איזה פרוש התאים ומה שלא התאים – תצייני ותתקני.

רחי2

Member
אני מאוד מתחברת לפירושים שלך כאן, ואסביר.
בבוקר כתבתי את החלום. במהלך אותו היום התקשרה אליי רופאה, שהמתנו לטיפול בתחום הזה כבר מעל שנתיים. איך זה מתחבר לי לחלום? הטיפול הוא עבור הילדה.
אני צופה מהצד, ולמעשה נותנת את המושכות לבת שלי שתתחיל את הטיפול ושיהיה לנו טוב יותר. אולי בחלום הבת שלי פותחת את הדלת, וזה למעשה אומר שהיא תתמסר לטיפול. אולי בעזרת הטיפול גם הרגשות השליליים יעלמו.
אולי עכשיו זה פתח לסימן טוב עבורנו.

למעלה