אחרי פסח..

inbarush19

New member
אחרי פסח..

כשאתם ניגשים למקום כלשהו ומבקשים לאכול בו... מה תבדקו?
-תעות כשרות בתוקף
-האם רלוונטי אם בפסח המקום היה כשר והוכשר?
-האם זה רלוונטי לגבי אם עשה מכירת חמץ?
-אם יש למקום תודת כשרות, בהכרח עשה מכירת חמץ? אם היה כשר לפסח?
-אם אני שואלת על אישור מכירת חמץ ומסתכלים עליי כאילו נפלתי מהירח,מה מי מו למה כמה איך? בהכרח אין מצב שעשו להם? או שיש מצב שנעשה ע"י רבנים אך ם לא מבינים בזה?

או שעדיף להישאר לאכול בבית חח

golan heights

New member
תשובה - כשרות

נבקש לבדוק תעודת כשרות בתוקף. אם יש תעודת כשרות בתוקף אז גם יש תעודת מכירת חמץ. זה בא ביחד. לא סומכים על האדם אם הוא רק אומר שהוא עשה מכירת חמץ.
אם אין לו מושג על מה מדובר, אז כנראה שלא עשו מכירת חמץ אחרת הייתה לו תעודה תלויה במקום גלוי. זה בא ביחד עם הכשרות. וזה דבר בסיסי אין מצב לא לדעת..

ותכלס, בנינו? עדיף להישאר לאכול בבית. הבעיות של הכשרות היום בעידן הטכנולוגיה הן כל כך רבות שהאדם היחיד שאתה יכול לסמוך עליו הוא עצמך וגם זה לפעמים בספק..

שבת שלום

אופירA

New member
מנהל
אם לא יודעים מה זה אישור מכירת חמץ

לא מכרו את החמץ.
אי אפשר למכור את החמץ של מישהו בלי רשותו... אי אפשר למכור את החמץ שלו בלי שהוא ימנה אותך להיות השליח שלו למשימה זו.

וזה בהחלט רלוונטי, כי משתמשים במוצרי החמץ שעבר עליהם הפסח, כדי לבשל את האוכל שמגישים לך היום.

למען האמת, גם מי שעשה מכירת חמץ, ויש לו תעודה, ויש לי סיבות טובות להאמין שהוא בכלל לא התכוון למכור באמת, רק התייחס לזה ב"כאילו" - אני לא אסכים לאכול את החמץ שהיה "מכור" אצלו בפסח, לאחר הפסח. מבחינתי זה כמו חמץ שעבר עליו הפסח, שלא נמכר, ואסור באכילה.

פורטיו

New member
מזל שכתבת שזה רק מבחינתך

לא לשכוח שלא כותבים פה אדמו"רים ורבניות אלא אנשים נורמלים שרוצים לקיים את ההלכה הבסיסית והפסקה האחרונה שלך ממש לא להלכה ועדיף שתשמרי את החומרות לעצמך...

אופירA

New member
מנהל
צודק. זו לא ההלכה. וגם זה לא ירוק, ולא מתוק

אם כבר.

למעשה, יש לברר מה ההלכה כאשר שמעתי בחצי אוזן את בעל החמץ אמר לחבר שלו: "תצ'מע, עבדתי על הרב, מכרתי לו את החמץ בכאילו, יעני אם הגוי יבוא לקחת לי אותו אני אגיד לו: סחטיין, חבוב, מה ששלך - שלך. היה מת! אם הוא יבוא לקחת אני אעיף לו את הזפטה של החיים שלו! שינסה לקחת ממני פירור חמץ".
אני לא יודעת. בא לך לברר בשבילנו?

ואם כבר, אני כותבת גם בפורום "תמיכה נפשית למבוגרים" ומנהלת פורום "קיצורי קיבה". רוצה לעשות עקוב אחרי גם לשם ולהעביר עלי ביקורת?

פורטיו

New member
אז שמעת מקום אחד

וגם זה נראה לי רק בתור בדיחה אבל עכשיו להכליל על כל המקומות? את מסבכת את האנשים, אדם רוצה לאכול בחוץ, יש למקום תעודת כשרות בתוקף וכשרות טובה, הוא מכר את החמץ והכל כשר כהלכה ואת באה ופוסקת שגם אם זה נכון עדיין לא אוכל שם, אז אני עונה לך שאל תאכלי רק תביעי את דעותייך המחמירות בפרהסיא כי לא צדיקי עולם כותבים פה...

למעלה