אחרי פיטורים

זהבית271

New member
אחרי פיטורים

שלום, אני אם ל2 ילדים בן 4 ובת 9 חודשים לפני כחודש פוטרתי מהעבודה אחרי 3 שנים בערך במקום, את מקום העבודה הזה מצאתי בפרוטקציה וממש אחרי תקופה ארוכה שלא הצלחתי למצוא דבר.... כרגע אני במצב נפשי לא טוב בכלל כי הלחץ הכלכלי והלחץ של לא למצוא עבודה מתאימה בשבילי ובכלל המצב לא פשוט בכלל....אין לי כוחות נפשיים גדולים לסבול דחיות בלי סוף בראיונות שונים ושום שיחות טלפון אחרי שאני שולחת את הקו"ח שלי. המליצו לי למחוק מהקו"ח את הנתון שאני אמא ל2 ילדים כדי שזה לא יהווה מכשול.....(גם הקטע הזה הורג אותי!!!) למה זה צריך להוות מכשול????? אז בלב כבד מאוד אכן מחקתי את זה אבל עדיין שום דבר! אנא מה לעשות לשפר את הביטחון העצמי השואף לכלום????? אם לא היו לי הילדים לא יודעת מה הייתי עושה, הם היחידים שנותנים לי סיבה לקום בבוקר ולעבור את היום .

Edna Maimon

New member
ביטחון עצמי

זהבית שלום, תחילה אתייחס לנושא קורות החיים: מומלץ להגיד את האמת בקורות החיים. שקר יתגלה, ואז, מי ירצה להעסיק אדם שמשקר? קרוב לודאי שהסיבה שאת לא מוצאת עבודה איננה נעוצה בקורות החיים שלך, או לעובדה שציינת בקורות החיים שיש לך ילדים. יש מצב, שהיא נעוצה במשהו עמוק יותר בתוכך. נושא הביטחון העצמי הוא חלק מהותי מתוך המשהו הזה. נניח שהיה לך ביטחון עצמי, באיזה אופן זה היה מתבטא במציאות שלך?

זהבית271

New member
חוסר ביטחון

הייתי יותר עומדת על שלי ושמה קץ לתחושת ה"לא נעים" שכלכך מוכרת. כל חיי הייתי חסרת ביטחון בשל היותי הילדה/הנערה/האישה השמנה וכרגע אני במאבקים נואשים לרדת במשקל, ייתכן וזה הדבר שגורם לי לתחושה הזו, לא? יש מודעות דרושים הערות כמו "הופעה ייצוגית" "נאה " וכד' אז מראש אני מוותרת על הצעה זו אפילו שאת הכישורים יש לי אבל חוסכת לעצמי את הבושה בךהגיע לראיון ואז יראו אותי ויגידו "מה זה? היא חושבת שהיא נאה או בעלת הופעה ייצוגית?" ואז שוב סירוב!

Edna Maimon

New member
הבנת שזה לא הקורות חיים

הבנת, בעצם, שאת הרמת ידיים מראש, עקב עודף המשקל. האם יכול להיות שיש גם אנשים שמנים בחברות ייצוגיות? מן הסתם, התשובה היא חיובית. לכן, המחשבה שהמשקל קובע, אינה באמת נכונה. היא רק מחשבה שלך. קחי, למשל, את אופרה ווינפרי. המשקל העודף שלה לא מנע ממנה להצליח בצורה מטאורית. זו אמונה מגבילה, וטבעה של אמונה מגבילה הוא שהיא תוקעת את המחזיק בה. לכן, דמייני שמגיע גם לך לעבוד בחברה ייצוגיות. איך ייראה, או יישמע, או ירגיש ראיון העבודה?

orlyt100

New member
קבלה לעבודה

זהבית היקרה קודם כל תודה על השיתוף והכנות , כפי שכבר רשמו לך , את כבר מבינה שיש פה משהו שעוצר אותך מלהגיע לראיונות , להתקבל לעבודה או אפילו בשליחת קורות החיים .זה מעבר לנושא המשקל , אם הבנתי נכון ממך יש הזדמנויות שאת סוגרת אותן מראש או לא רואה אותן או מראש לא רוצה לקבל דחייה אז "נמנעת " משליחת קו"ח וכיו"ב . גם את העבודה הקודמת ציינת שקיבלת באמצעות קשרים , אז יש פה משהו אחר שמעכב אותך ועוצר אותך מלהגיע למקום שאת רוצה אני מציעה לך לשאול את עצמך מספר שאלות : מה המחשבות שעוברות לך בראש כשאת חושבת על שליחת קורות חיים , הגעה לראיון , תחילת עבודה (כל אחד בנפרד) מה זה גורם לך להרגיש ? מה הכישורים והמיומנויות שלך שיכולים לסייע לך בקבלת המשרה שאת רוצה ? האם הקורות חיים שלך משקפים את אותם כישורים שרלוונטיים למשרה שאת מחפשת ? וטיפ : האמת תמיד מתגלה , חשוב לרשום נתונים אמיתיים בקורות חיים . הייתי מציעה לך לכתוב את כל התשובות לשאלות האלה כהתחלה ומשם ניתן יהיה להתקדם לשאלות הבאות המשך ערב מקסים אורלי

זהבית271

New member
תודה רבה לכולם!

חשוב לציין שאני לא חושבת שאני לא מוכשרת אבל מנסיוני אני חושבת שישנם המון אנשים עם דעות קדומות וסטיגמות או כל מיני על "מלאות" /אימהות. תודה רבה לכולם על התמיכה והעזרה אני בהחלט מתכוונת לתת פול גז על הנושא. שוב תודה.

רענן113

New member
עבודה ופיטורין

ראשית אזדהה עם קודמתי שדיברה על " אמת בקו"ח " השקר שקוף והאמת כהה . המאבק שלך על ביטחון עצמי , זהות עצמית באה לידי ביטוי במה שאת כותבת . סביר להניח שזה מתבטא גם במה שאת משדרת בראיון העבודה. חשבי- במה את מתגאה בך כאדם? מה החוזקות שלך? על מה היית אומרת " אני גאה בעצמי!!!" , מתי את מוקירה את עצמך? לאחר שתגלי מקומות אלו בך צאי לדרך וקחי בתרמיל הכלים שלך את הדברים שגילית . מאחל הצלחה רענן לחיים - אימון אישי ועסקי

smadarha

New member
אחרי פיטורים- זמן טוב להתבוננות וזינוק קדימה

זהבית יקרה, את מתארת מצב מאד לא פשוט. יש לך הבחירה להיכנס לדיכאון ולכעוס... אך יש לך גם הזדמנות לראות זאת כשיעור בחייך, לעבור סידרת אימון ולבדוק מה היקום מזמן לך... את מוזמנת ליצור עימי קשר ואשמח לעזור לך. אגב- כעובדת סוציאלית ומרצה לקויית שמיעה (המדברת בטלפון) - התעסקתי רבות עם קורבנות דומה לשלך... האם יקבלו אותי לעבודה כלקויית שמיעה, והאם בכלל לספר על כך בראיונות. תתפלאי- כאשר עשיתי עבודה עם עצמי "לקבל את עצמי כפי שאני" - גם הסביבה קיבלה אותי. נפלא שיש לך ילדים שנותנים לך סיב לקום בבוקר, אך אשמח לתת לך סיבה נוספת לקום בבוקר - את !!! אני מאד מאמינה ששום דבר איננו מכשול, הוא רק הזמנות לצמיחה. סמדר, מאמנת הוויתית מבית אמושין, דוא"ל: [email protected]

MAYA280

New member
קודם כל לא להתייאש,ושיהיה לך המון בהצלחה

במציאת מקום עבודה חדש. לדעתי,בשום אופן לא למחוק מקורות החיים שלך שיש לך שני ילדים.

למעלה