אחרי ניתוח טבעת

שרית2111

New member
אחרי ניתוח טבעת

היי כולם, אני שלושה שבועות אחרי ניתוח טבעת אצל ד"ר אבינח והכל אצלי ממש רגיל!! אני מצליחה לאכול הכל! אני שום מזון שלא עובר, אני יכולה לשתות מים עם אוכל בלי בעיה ואני לא מבינה למה זה ככה. עד כה ירדתי ארבעה קילו,האם זה נורמלי? בנוסף יש לי כאב באיזור הכפתור ולפעמים מתעוררת משינה מהכאב. כאב זה צריך לעבור או שאלי להתחיל לקבל אותו כמשהו קבוע? מה צפוי לי לאחר הסגירה הראשונה של הטבעת? סליחה על כל השאלות ותודה מראש על התשובות

אופירA

New member
מנהל
מה שהסבירו לך על ניתוח טבעת

שיש מזון שלא עובר, ואי אפשר לשתות מים עם אוכל - זה לא בשלב הראשוני, אלא רק אחרי תהליך ההצרות. אני לא מבינה למה אף אחד לא לומד את זה כמו שצריך, ורבים באים 3 שבועות אחרי הניתוח ושואלים למה זה ככה. ככה זה צריך להיות, רק שמשום מה אף אחד לא קיבל הסבר על כך. התרפאת מהניתוח, והטבעת לא הדוקה, אלא סתם מונחת על הקיבה. לא אמורה להיות שום הגבלה בצורה כזו. ואגב, מים עם אוכל יתכן שתוכלי לצרוך ביחד גם אחרי תהליך ההצרות של הטבעת, אבל תצטרכי להימנע מכך במושכל, כי זה אסור. גם אם את מסוגלת, זה עלול לגרום בהמשך להתרחבות הקיבה הקטנה והוושט, וזה לא בריא בכלל. לפני תהליך ההצרות של הטבעת בשלבים, לא כל כך אמורה להיות ירידה גבוהה במשקל. 4 קילו בחודש הראשון זה יותר מנורמלי. את החשבון עושים רק אחרי כמה חודשים מניתוח הטבעת, לאחר שתהליך ההצרות כבר התרחש וההגבלה כבר הופיעה בצורה משמעותית. אחרי הסגירה הראשונה יש סיכוי גבוה שלא תרגישי שום הבדל. אחרי השנייה והבאות אחריה הסיכוי הוא שתרגישי כבר הבדל, ומהצרה להצרה ההגבלה תגבר, עד שיהיה לך קשה לאכול ותאכלי כמויות מעטות. מזה מרזים. בקשר לכפתור לא אמור להיות כאב. תתקשרי לאוסנת היועצת של ד"ר אבינוח, והיא תנחה אותך מה עושים במקרה כזה. כמובן שתדווחי על כך לרופא בפגישה הראשונה איתו לאחר חודש. תשאלי כאן כל שאלה, גם את הכי דביליות, כי אנו פה בשביל להדריך, לענות, להרגיש סיפוק מהעזרה לזולת ולהחזיק ראש בהרזיה שלנו ובאורח החיים הממושמע, בזכות התמיכה בזולת
.

נוגי1234

New member
ממש מזדהה איתך!

אני שבועיים וחצי אחרי, וגם גיליתי לאכזבתי הרבה- רק אחרי הניתוח - שבעצם בשלב זה לא קורה כלום. אני מדמה את זה כהתקנת מזגן. נורא חם, וקניתי מזגן והגיע מתקין ששבר קירות והתקין את המזגן החדש, ועדיין נורא חם!!! כי המזגן מותקן, אבל עדיין לא חובר לחשמל. וגם כשיחברו אותו, ההפעלה תהיה הדרגתית ואיטית, ואני מקווה, שגם נתחיל להרגיש הקלה בחום. אני חושבת שיש איזשהו פספוס שבכל הפגישות עם גורמי המקצוע טרם הניתוח, אף אחד לא טורח להכין (כך היה איתי, לפחות), בפרט "שולי "זה ואז האכזבה מרה. מה גם שאנשים שידעו שאני לקראת ניתוח, שואלים אותי איך הולך ואם כבר רזיתי, ועלי לחזור שוב ושוב על התגלית- שהדרך ארוכה.ובינתיים אני רעבה וממש לא בא לי "לחגוג" עד הסגירה, כי הייתי מוכנה נפשית להתחלת תהליך ירידה במשקל. אוףףףףףףףףףףף אז אני מאד מתוסכלת וממתינה בקוצר רוח לסגירה הראשונה , שכנראה גם היא לא משמעותית. וגם לי כואב באיזור (שעכשיו אני מבינה שקורים לו "כפתור" אבל רק כשאני מתכופפת). מקווה שהסבלנות תשתלם לנו.

הי שרית

גם אני שלושה שבועות אחרי ניתוח ואוכלת הכל כנראי שהבעיות מתחילות אחרי הסגירה דרך אגב הכאבים חולפים אצל מי נותחת ?אני אצל אבינוח יומיים אחרי הניתוח התיבשתי והושפזתי היום אני כבר ממש בסדר

למעלה