אחרי לפרוסקופיה

sometimesIThink

New member
אחרי לפרוסקופיה

היי בנות,
לפני 4 שנים החלו לי כאבי בטן בבטן שמאל תחתונה, אחרי התייעצויות רבות גם כאן בפורום וגם עם רופאיי הוחלט על לפרוסקופיה שיצאה שלילית לאנדו.
לפני כחודש החלו לי כאבים בצד ימין, חשדו שמדובר בשחלה שזורה וביצעו לפרוסקופיה נוספת.....זו הייתה ציסטה.....
רק בת 26 וכבר אחרי 2 לפרוסקופיות, איזה מזל ביש......
אני יודעת שאתן הפורום שחיזק אותי אז (בלפרוסקופיה הראשונה לפני 3 וחצי שנים) ואני יודעת שרובכן אם לא כולכן עברתן את הלפרוסקופיה.
אני עכשיו שבוע בדיוק אחרי הניתוח, יש לי דימום לסירוגין, אני חלשה באופן קיצוני ויש לי שטף דם צהבהב מתחת לצלקת של הפופיק.
אני לא זוכרת מה היה בלפרוסקופיה הקודמת (אולי זה פשוט הדחקה), אבל התופעות האלו נורמליות?
אני ממש על סף שבירה...... החולשה והכאבים הורגים אותי.....

אני אשמח לאיזה עצה.....

זואילי

New member
הי לך..

את מודדת חום?
אם לא אז כדאי שתעקבי. אם החום מגיע ל38 - הופה למיון.

מניחה ששטף דם זה חלק מההחלמה, ואם זה רק כתם ולא נפוח וכואב אז זה בסדר.

לגבי כאבים כלליים - בכ"ז, את אחרי ניתוח. את לוקחת משככים? חבל לסבול. ככל שמעמעמים את הכאב של אחרי ניתוח כך הניידות טובה יותר ואז בהתאם גם ההחלמה.

אולי כדאי לעשות בדיקות דם כלליות (תספרי לרופא משפחה על החולשה), אולי יש לך איזה חוסרים (את אוכלת כרגיל? את ניידת ופעילה?)

ומניחה שצריכה להיות לך ביקורת של אחרי ניתוח. אז תדברי עם הכירורג ותספרי לו הכל.

החלמה מהירה ותרגישי טוב

והייי... בדיוק יש כאן שירשור חיפוש אחר לא אנדואיות..

sometimesIThink

New member
היי זואילי

אני מודדת חום אבל הוא לא עובר את ה-37.5 כך שזה בסדר.
אני לוקחת משככים אבל זה לא ממש עוזר.....
פשוט אני בן אדם שעם כל הכאבים הכרוניים קשה לו לעצור ולנוח.... זה נשמע מוזר הרבה אנשים היו משתוקקים לנוח עכשיו איזה שבוע בבית.....

המון תודה!

liats80

New member
המנוחה היא חשובה

צרי אמנם להתנוענעף אבל לא להתחיל לטייל.
בעיקר עם החולשה שאת מרגישה. תני לעצמך קצת זמן להתאושש.
תרגישי טוב!

גיגי351

New member
היי יקירה החלמה מהירה.

טרם עברתי לפרסקופיה...אבל מאחלת לך החלמה מהירה וחסל כאבים....אני מאמינה שהכל עניין של זמן....מקווה שמיום ליום תתחזקי ותרגישי יותר טוב.

sometimesIThink

New member
לפרוסקופיה מנוחה ומה שבינהם

גיגי351 המון תודה! העלית לי חיוך על הפנים!
אני גם מקווה שזה הכל עניין של זמן. אני עובדת ב-2 עבודות ובשתיהן כל הצוותים וההנהלה מאוד סבלניים ואני עם קוצים חחחחחחח
אני נחה, שוכבת המון במיטה, ומשתדלת לא להרים דברים ולא לבצע פעולות שדורשות אנרגיה אבל זה מצריך ממני המון אנרגיה החוסר מעש הזה....

תודה על התמיכה ועל התשובות! באמת שעודדתם אותי.......

למעלה