אחרי הכשלונות

אחרי הכשלונות

נכשלתי גם הפעם.(5!!! IVF) אני עייפה, חלשה ובעיקר עצובה והמון. הגיע הזמן להחליף רופא. האם פרופ´ דור מבי"ח תל השומר מומלץ? - הבנתי שהוא מקבל רק באופן פרטי וכל ביקור אצלו כרוך בתשלום של 850 ש"ח. האם יש דרך להגיע אליו באמצעות קופ"ח (לאומית)? האם ד"ר לברן (רח´ צייטלין ת"א) עדיף? איך מחליטים על רופא אחר? איך בוחרים רופא טוב? עצובה המון

אולה *

New member
שלום לך עצובה!

עצוב מאוד לקרוא על כשלונות חוזרים. ברור שאת עייפה. אני מכירה את ההרגשה אחרי כל כשלון - עייפות נוראית, רוצה הפסקה, לא רוצה לשמוע על טיפולים. שמעתי הון דברים טובים גם על דור מתל-השומר וגם על לברן מוולפסון. שניהם גם רופאים באסותא. הייתי פעם ביעוץ אצל לברן ופגשתי רופא מאוד מאוד נעים וענייני. איך בוחרים רופא טוב? אני בחרתי ברופא לפי בית חולים שבו אני עוברת טיפולים ולפי המלצות שקיבלתי. הוא באופן פרטי קובע לי את פרוטוקול הטיפול ואת הטיפול עצמו אני עושה במחלקתו. קופת חולים מחזירה לי 85% מעלות הביקור הפרטי - עד 3 פעמים בשנה. תבררי את זה בקופה שלך. בד"כ מגיע החזר על יעוץ כאשר יש ביטוח משלים. איפה טופלת עד עכשיו? מה הבעיה אצלכם? (את לא חייבת לענות, אלא אם כן בא לך). בהצלחה, אולה

מיכל ק-ש

New member
עצובה המון, שלום

קודם כל: לא את נכשלת. הרפואה/הטבע/הטיפול - נכשלו. לא את. אנחנו סוחבות על עצמנו מספיק, לא צריך גם לסחוב את התחושה שהכשלון הוא אשמה שלנו. אני לא מכירה את הרופאים האלו, אבל נסי לחפש עליהם פרטים ב"לוחות" (בסרגל האפור בחלק העליון של העמוד). יש שם המלצות על רופאים שונים. אולי אם תספרי קצת על ההיסטוריה הרפואית שלך/כם תוכלי לקבל כאן עצות שיעזרו לך בעתיד. מקווה עבורך שמשנה רופא, משנה מזל ושלא תחווי עוד כשלון. מיכל

עמית@

New member
כואב לשמוע על השלילי

לא הייתי אצל רופאים אלו אולם כל שם שהזכרת מהווה "אבן דרך" במסלול הפוריות- כך שהשמות טובים- איך בוחרים רופא? יש המלצות על רופאים בלוחות הפורום- אולי עיון שם יעזור מצטערת על עצבונך- זה בהחלט מתיש לעבבור כמות כזו וללא הועלי אני מקווה שההמשך יהי טוב יותר- ושינוי בשלב ככזה תמיד טוב- אולי לרופא אחר יהיה מבט קצת אחר שיוביל לפתרון. עמית

רומי 007

New member
חמודה

לגבי פרופ דור: ניתן להגיע פרטי אבל ניתן גם להתיחל טיפולים בתל השומר ולבקש לקבל את הפרוטוקול ממנו. מחכים יותר זמן אבל אם הנתונים הראשוניים שלך בעייתיים בכל מקרה תגיעי אליו. לגבי מה זה "בעייתיים" - אין לי מושג, אבל זה מה שנאמר לי ואני מנחשת שמדובר במקרים בהם יש שילוב של כמה בעיות יחד, או גיל גבוה עם סיכוי לצורך בתרומת ביצית וכו´. אם יש לך ביטוח משלים תוכלי להזדכות על הקבלות שלו פעמיים כל שנה ואני גם לא רואה טעם לקבל יעוץ יותר מפעמיים בשנה. בשאר הזמן תוכלי לקבל פרוטוקולים אחרים במחלקה. בתקווה גם שלא תזדקקי לזה. דור מקבל במרפאתו בתל אביב. את מול התקשרתי לקבוע תור וקיבלתי תור לעוד 3 שבועות! לכן מציעה לך להזדרז ולהזמין. בנוסף - רצוי שתגיעי אליו כבר עם כל הבדיקות המעודכנות שלך, כדי שמהות הפגישה לא תנסוב על שליחתך לבדיקות, דבר שניתן לעשות מראש, כולל התיק שלך מהמחלקה הקודמת. אם החלטת ללכת אליו כדאי לך להיות מטופלת באסותא או בתל השומר, שם הוא מנהל מחלקה ואז ההתייעצות בו רלוונטית יותר. עוד טיפ: אל תסכימי לתור ל9:30 ואילך בערב. את תכנסי אליו אחרי 24:00. תתעקשי על תור בשעות אחה"צ המוקדמות, כך יש סיכוי שיקבל אותך סביב 20:00. העומס אצלו רב והוא לא מסתכל על השעון בפגישה כך שהתור מתיל בשעה מסויימת ואין לדעת מתי הוא נגמר. מדובר ברופא מאוד רציני. אם את מחפשת רופא שיהיה גם מקצועי וגם ינחם אותך - בנות הפורום ממליצות כאן על זיידמן. אצל דור הטיפול לא כולל שום קטע ריגשי ויתכן גם שלא יזהה אותך בבוקר במסדרון המחלקה, אף שנפגשתם אחרי חצות. המון המון המון בהצלחה וטישיו לניגוב הדמעות ממני.

doe2

New member
לרומי

אני יודעת שהדעות הן סובייקטיביות לגבי כל אחד מן הרופאים ולכן לאור מה שאמרת על פרופ´ דור חשוב לי להשמיע גם את דעתי. לפני 5.5 שנים התחלנו אצלו טיפולים ולאחר 3 הזרעות ו2 הפריות נכנסנו להריון של תאומות. הייתי בלחץ היסטרי מהלידה כי נקבע לי ניתוח קיסרי, ואסור היה לבעלי להיות נוכח, והרגשתי שהלידה הזו עם כל ה´זרים´ סביבי ממש לא טובה לי. תיארתי לו את המצוקה שלי, והוא הבטיח לי שאם הוא לא בחו"ל באותו זמן הוא מנתח אותי (וליילד הוא כבר הפסיק מזמן...). וכך אכן היה. ללא שום תמורה כספית, הוא בא לחדר הניתוח והרגיע אותי, וניתח אותי ואפילו ביקר אותי אחר כך במחלקה. וכך עברו מאז הלידה יותר מארבע שנים ולפני שבועיים חזרתי אליו לטיפול נוסף. אני רוצה לומר לכן שהוא זכר כל פרט ופרט בחיינו. מה למדנו (איזה תואר עשה כל אחד מאיתנו) , איך הבית שבנינו, איך המעבר לעיר החדשה, וכל כך התעניין ופשוט היה מקסים, שממש שמחתי שחזרתי אליו על אף שעקב מעבר לעיר אחרת מדובר בנסיעה ארוכה. הוא נתן לי להרגיש שחזרתי הביתה... טוב אז זה הצד שלי ובכל אופן בהצלחה לכולן. נזכרתי בדבר נוסף, בעלי מוגבל פיזית ולכן היה ברור שלא יוכל לעזור לי עם התאומות. מי שהעלה את הנושא לראשונה היה פרופ´ דור שהיה מודאג איך אני אצליח להתמודד עם הכל והמליץ לי על פיליפינית.

רומי 007

New member
למען הסר ספק

אני רוצה להדגיש שדור הוא רופא נפלא ולא אחליף אותו באחר. מקצוען מהשורה הראשונה. יותר נכון - הוא עצמו השורה הראשונה. אבל- וזה כל מה שרציתי לסייג קודם, הוא לא ממש הרופא שיחבק את כתפך במסדרון ויתן לך טישיו אחרי שלא הצלחת. מה שהיה לפני 5.5 שנים לא קורה לו היום. גם אני מכירה המון סיפורים משנים עברו כולל נשים במשפחתי בהן טיפל במסירות. היום פשוט אין לו זמן, או שנשבר לו, או שהוא מטפל ביותר מדי נשים. לא יודעת מה הסיבה. וחוץ מזה, יקירתי בעלת התאומים (כבר זה שהצלחת אצל דור מעודד אותי מאוד!!) יתכן שאת ובעלך מאוד הרשמתם אותו באיזו דרך ופשוט זכיתם בתשומת ליבו. בכל אופן תודה שכתבת בחזרה. ושוב למען הסר ספק: אני מאוד מאוד ממליצה על דור.

הרמוניה

New member
זה לא את שנכשלת!

מקסימום אפשר להגיד שהרפואה נכשלה..... עצוב לקרוא אותך העייפות באמת נשמעת מבין המילים וגם היאוש הזה המאיים להשתחל לו פנימה.... נראה שבאמת לעבור מקום ורופא יכול להפיח חיים(תרתי משמע) אני הייתי אצל לברן בהתיעצות פרטית ועכשיו התחלתי ivf במחלקה אצלו בוולפסון אני אמנם בתחילת הדרך שם אבל המקום קטן סמפטי מאוד (ומקווה להגיד מוצלח מנסיון...) שיהיה המון בהצלחה הרמוניה

תוליק

New member
עובה איתך

שומעים שאת עצובה וחלשה, אבל אני מקווה שזה שאת מחפשת רופא אחר - מראה על תקווה ונחישות להמשיך. בהצלחה, מחזיקה לך אצבעות.

חקלאית

New member
פרופ דור הכי שיש....

אני מטופלת שלו למעלה מ 7 שנים ומרוצה מכל רגע כולל מהיחס האנושי המקצועי ולפעמים גם חם {אבל זה פחות חשוב לגבי} הוא מקבל בימי ראשון וחמישי במרפאה הפרטית אחר הצהריים ועד השעות המאוחרות של הלילה התשלום הראשון יקר אבל אחר כך מתיצב. מכבי מממנת כל רבעון יעוץ אצל רופא מומחה ודור אכן מוכר במכבי כך שיש החזר של 480 שח. כולי תקוה שאכן תצליחי וממרומי גילי המופלג{38} הרבה אורך רוח נותנים הרבה כוח חקלאית

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

העצב הוא בן לוויה של רבות מאיתנו, אבל חרתנו על דגלנו להפוך אותו ל"בעצב תלדי בנים" אם את עייפה וחלשה, זה גם הזמן לעשות הפסקה לשיקום הגוף והנפש. גם על פרופר דור וגם על דר´ לברן יש הרבה המלצות. אישית אני לא יכולה לתת אינפורמציה כי אני לא מכירה אותם. תכנסי ללוחות (בסרגל האפור למעלה) יש שם לוח המלצות על רופאים, אולי תמצאי שם משהו שיעניין אותך. חיבוק גדול עצובה, מאחלת לך שתשני את שמך ותחושתך בהקדם האפשרי.
נועם

3אריק

New member
לזו שעצובה המון !!!

ערב טוב לך . נכון שקל לדבר ונכון שזו הרגשה לא נעימה לכשל 5 של התהליך הארוך והמתיש שאת עוברת אבל...... אין כמו הנזק שהדכאון העצבות והמרירות גורמים לאי הצלחה של תהליך הטיפול את חייבת לעצמך להתחזק לעמוד על הרגליים לזרוק הכל אחורה ולהמשיך הלאה כאילו זו הפעם הראשונה . הייתי מציע לך לנסות אם מתאפשר לך לשלב גם במקביל טיפולים אלטרנטיביים ואני בטוח שאת תקבלי תוצאות שונות לאחר שילוב טיפולים אלה בתהליך. אני מדבר מנסיון ויש באפשרותי לתת לך לדבר עם מטופלות שעברו את אותו תהליך כמו שלך עם אכזבות לא מטות עד שהחליטו לשלב במקביל גם טיפולים אלטרנטיביים מסייעים , והתוצאות לא אחרו להגיע . את חייבת זאת לעצמך !!! אם תרצי יותר פרטים הינך מוזמנת להכנס ללוח בפורום . בברכה . אריה רפלקסולוג ומטפל בכיר

למעלה