אחרי החזרה- חששות

זוהרה29

New member
אחרי החזרה- חששות

שלום לכולן
היום בבוקר החזירו לי 2 עוברים ממסלול קייב
העוברים לא היו מאוד יפים , אחרי 72 שעות אחד הייה 4 (קטן) והשני 7... (עוד אחד שהייה 9 החליטו שפחות טוב)
האם מישהי נקלטה עם עוברים בגדלים אלו?

חוששת מנפילה

מיה או

New member
חשוב גם דירוג האיכות של העובר ולא רק מס' התאים

ממה שאני יודעת, עובר איכותי בעל סיכויי השתרשות טובים הוא עובר שהוקפא ביום השלישי להפריה, בן 6-8 תאים (לפחות, כי ביום השלישי יכולים גם להיותעוברים בעלי 10 תאים, וגם מורולה שזה השלב הבא של העובר, שזה צבר של כ-16 תאים), אבל יש גם נתון של איכות התאים, שנקבע ע"י האמבריולוג בהתבוננות במיקרוסקופ, והוא מדרג את העובר בדירוג A (או 1), או B (שזה 2), ונדמה לי שיש גם דירוג AB, שזה משהו באמצע- לא בטוחה.
תלוי גם באיזה יום הקפיאו את העובר.
בקיצור- אם העובר שהוחזר לך, בן ה-7 תאים, הוא באיכות A, אז תיאורטית יש לו סיכוי השתרשות טוב (לפחות טוב יותר מזה של ה-4 תאים). חשוב לזכור שהרבה פעמים עובר שנראה טוב במיקרוסקופ הוא בעצם לא תקין מבחינת יכולת ההתחלקות שלו., וזה לא משהו שאפשר לנבא, כך שיש הרבה לא נודע בתחום הזה....
אני חושבת שאת יכולה לשמור על אופטימיות זהירה, ולקוות לטוב...
מחזיקה לך אצבעות

סיפור מהפורום הזה.

היתה כאן גולשת שסיפרה שנסעה לקפריסין ואמרו לה שהעובר לא התחלק טוב, לפי החלוקה של ימים.
עוד סיפרה שלא ידעה מה לעשות והאם יש טעם להחזיר, נדמה לי ששם (בזיגי) היו מקפיאים ביום ה2.
כשבאה לקבל את העובר הסתבר שהיתה התחלקות של התאים מאוחרת, ובסוף נקלטה וילדה תינוק חמוד.
אינני יודעת כמה החזירו (2או 3). אבל הכי חשוב שנקלטה.

עזבו סטטיסטיקות, אל תבדקו איזה יום התחלקו או סוג של עובר טוב או לא.
אם לא מצליחים עם הטריים ש-בטוח שהם יותר טובים מהאחרים.
אז הסיכוי טוב גם ממוקפאים באותה מידה.

בהצלחה

היי

כמו שמיה או כתבה, אי אפשר לדעת מה יקלט ומה לו. אני מכירה מישהי שקיבלה פיצוי ויצאו לה 4 עוברים כל כך גרועים (כך נאמר לה) שהחזירו לה את ארבעתם יחד מרוב שלא האמינו בהם. היום יש לה תאומות מהם

זוהרה29

New member
תודה על התגובה שלכן

תודה על התגובה
לא אמרו לי איכת עוברים
רק סיפרו על שלושה ועל מספר תאים
האם קיבלתן דו"ח מעבדה ישר ביום ההחזרה? ופרטי של התורמת? אני לא קיבלתי עדיין כלום

נקווה לטוב ,
תודה

כן

כמה דקות לפני ההחזרה בברנו ישבתי עם הפרופ' וקיבלתי את הדוח מעבדה עם מספר העוברים ומספר התאים של כל עובר (אני רק לא זוכרת אם היה כתוב את אחוז השברים) והחלטנו להחזיר 2 עוברים: אחד של 10 תאים ואחד של 12.
את הדוח השארתי שם ותייקו אותו בתיק שלי בהדסה.
את התורמת בחרתי שבועיים לפני הטיסה כך שכבר ידעתי את הפרטים עליה לפני ההחזרה.

בצ'כיה מחזירים ביום הרביעי או החמישי
ולא ביום השלישי כמו באסותא ראשל"צ....

איילת, את אומרת דברים לא נכונים על מסלול שאת בכלל לא מכירה

בצ'כיה מחזירים ביום השלישי כמו באסותא.
השאיבות נעשות בימי שני וההחזרות בימי חמישי.
אל תטעי בנות.

ממה שאני יודעת מחברות שלי כאן כמו עוגי ועוד כמה ההחזרות לא היו ביום השלישי...והעוברים הגיעו לשלב לפני בלסטו..
כנראה שאצלך היה אחרת

Ronniros

New member
אני חזרתי מצ'כיה ממש עכשיו. ההחזרות הן תמיד ביום השלישי

אין מצב, הנסיעה לברנו מרביעי בלילה עד מוצ"ש.

אולי את העוברים שנותרו להן גידלו לבלסטוציסט ואז הקפיאו.
לגבי עוגי, היא סיפרה בזמנו שהטריים שהחזירו לה בברנו היו 9 תאים ולא בלסטוציסט.
אז זה לא שאצלי היה אחרת, אלא שזה הנוהג בצ'כיה.

כנראה שהזיכרון שלי לגבי מוקפאים שמקפיאים עוברי מורולה...? ועל זה היה הדיון בעבר?
מתנצלת על הבילבול

אכן, החזרה ביום השלישי והקפאה ביום הרביעי

גם ביום השלישי (בהחזרה) יכולות להיות כבר מורולות ויכולות להיות נוספות שהתפתחו עד ההקפאה ביום הרביעי

את החזרת עוברים בברנו ביום החמישי? כלומר, ביום שבת?

מדוע ביקשת לחכות ליום החמישי?

מאמינקה סיפור דומה בבית חולים בצפון.

זה היה לפני 5 שנים בערך. בבית החולים אמרו שמחזירים לה את ארבעתם כי לא יודעים אם ייצא.
אמרו לה שהם לא שווים הרבה ארבעתם, ממש כך אמרו לה.
כשהיא סיפרה זאת בפורום כאן שאלו אותה גולשות, למה החזירו לך ארבע עוברים??? מה את פח זבל????
ויצאו לה שניים.

בהצלחה

למעלה