אחרי הזרעה חמישית...

• פותח הנושא ahat2
  • פורסם בתאריך

ahat2

New member
אחרי הזרעה חמישית...

היי בנות,
כתבתי כאן מס' פעמים עוד בתחילת הדרך. מעניין אותי אם למישהי יש סיפור דומה ואיך לא מתחרפנים בתקופה הזאת...
אחרי שנתיים של נסיונות עברנו להזרעות, אי פוריות על רקע בלתי מוסבר (לבעלי יש ספירת זרע נמוכה, אבל אחרי נטילת מולטיויטמינים שמכילים אבץ והפחתת עישון, התוצאות באמת השתפרו, סביבות ה20 מיליון עם תנועתיות טובה ומדדים תקינים בכל הפרמטרים בהזרעה האחרונה).
עברנו 5 הזרעות עד עכשיו. היום אני שבוע אחרי החמישית, מרגישה כאבי מחזור ולחצים באגן מטה. בהזרעה הרביעית והחמישית כבר עברנו להורמונים- בפעם האחרונה הרופא העלה לי את המינון ל200 גונאל אף למשך שישה ימים ואחרי זה הגעתי אליו למעקב זקיקים ומכשנתגלו 3 זקיקים גדולים ויפים מצד שמאל וזקיק קטן מצד ימין, הוזרק לי אוביטרל ביום למחרת. ולמחרת היום של ההזרקה בבוקר עשינו את ההזרעה (כ24 שעות אחרי) ובערב שוב קיימנו יחסי מין. ברקע יש לי רגישויות שונות באגן עם כל מיני סיבוכים בעבר הרחוק והפחות רחוק (בעיה כרונית בשלפוחית,כאבי אגן, PCO מלפני עשר שנים שטפו טפו לא החליט לשוב ולבקר בשחלותיי), כיום אין בעיה מובהקת פרט לספירה נמוכה יחסית אצל בעלי שהשתפרה משמעותית, במיוחד בפעם האחרונה ובדיקת "הישרדות" של תאי הזרע בתוך צוואר הרחם שלי (בדיקה שעשינו בתחילת הדרך לפני ההזרעות שנקראת PCT, מקיימים יחסים כמה שעות לפני שמגיעים לרופא ואז עושים אותה, לצערי הוא לא ראה שהם שורדים שם, הסיבה לא ידועה).
תופעות הלוואי של האוביטרל והגונאל, הנפיחות, הגודש בשדיים וכו' עדיין ממשיכות שבוע אחרי ההזרעה (מה שמשלה מאוד שמתחיל היריון) ומצד שני יש לי כאבים למטה שמעידים על מחזור שמתקרב (מרגישה את השחלות ואת הצד התחתון של הרחם לכיוון השלפוחית) ואני תמיד מרגישה את כאבי המחזור שבוע לפני כך שזה רגיל מבחינתי.
מעבר לזה שלא מצאתי דרך לא להתחרפן אחרי שבוע ולחפש דברים באינטרנט כאילו שזה יעזור לי במשהו, רציתי לדעת אחרי כמה זמן אמורה להתרחש ההשתרשות? מניחה שאלו לא כאבי השתרשות וגם לא רוצה לקוות.. אבל עדיין..
מעבר לזה, הרופא אמר לנו שאם הפעם הזאת לא תצליח אנחנו עוברים לIVF ואני חרדה מאוד ומתקשה לעכל את הבשורה, אחרי שנתיים וחצי של נסיונות (ברגע שהתחילו לי הלחצים למטה, החלטתי שכנראה זה הזמן להספיד את הניסיון החמישי והאחרון). תופעות הלוואי של ההורמונים רק מקצינות את כל התחושות וזה נהיה קשה יותר עם הזמן. אשמח לעידודכן.

Maive1

New member
שלום,
מרגישה כמוך...

שלום לך,
אני גם בתחילת הדרך... אצלנו גם ככל הנראה בעיית זרע, ספירה נמוכה ומורפולוגיה גם. אנחנו עשינו 2 הזרעות על בסיס טבעי (עם אוביטרל) ובדיוק היום עשיתי בדיקת בטא שיצאה שלילית...
גם אצלי יש סימנים ברורים של מחזור, קצת לחץ בבטן התחתונה והפרשות לבנות, אבל עדיין קיוויתי. אני מחזיקה לך אצבעות לסבב הזה!
הרופא שלנו אמר שננסה חודש הבא עם הורמונים ורשם לי גונאל F ואחרי זה ננסה להגיש בקשה ל IVF. גם אני ובן זוגי מאוד חוששים מהמעבר הזה שנתפס אצלנו כמאוד מאיים... למרות שאני קוראת פה הרבה סיפורים שאחרי שעושים את הפרוצדורה והבירוקרטיה של כל הבדיקות, זה הופך פחות מאיים. אני גם בשלבי עיכול ... זה מאוד קשה. אני לא סיפרתי לאף אחד- לא משפחה ולא חברים, יש לי רק חברה אחת שיודעת וזהו. מאוד קשה שאימא שלי כל שני וחמישי שואלת- "נו, מה עם ילדים גברת???"

בקיצור יש פה הרבה התמודדות... היו פה הרבה שירשורים יפים עם עצות מבנות על איך להתמודד בתקופות ההמתנה הארוכות... כדאי לך לקרוא! אני מנסה לבצע משימות, להתרכז בלימודים שלי (אני סטודנטית.... קשה...), לקרוא ספרים, לקרוא באינטרנט אבל בעירבון מוגבל... אפילו הלכתי לכמה מפגשים של דיקור סיני.
כל הכבוד שבעלך הפחית בעישון, זה גם צעד חיובי מאוד!
אנחנו חזקות ונעבור את הכל! מאחלת לך המון בהצלחה ושתדרכך תהיה קצרה מאוד!

ahat2

New member
היי Maive1

היי מקסימה,
תודה על התמיכה וההבנה. לגבי הבדיקה, האוביטרל נשאר כ12 ימים במערכת אז בדרך כלל אמרו לי שהוא נותן דווקא תוצאה חיובית ולא שלילית גם אם אין היריון, אבל לא ניסיתי. לגבי הגונאל, יש סיכוי גבוה שתיקלטי אין לדעת :) אני לגמרי בעד דיקור סיני, מטופלת אצל מטפלת מקסימה שעושה גם שיאצו וזה באמת עוזר (היא נתנה לי גם פורמולה צמחית שעזרה לי להפחית את תופעות הלוואי של המינון הגבוה של הגונאל בחודש הקודם).
ממש מבינה אותך, גם אני סטודנטית לקראת סוף התואר, אבל נמצאת במקום עבודה שאני ממש לא אוהבת ובעיקר נשארת בגלל התהליך וזה עוד יותר מבאס אותי כשהמחזור המקולל מגיע בכל חודש מחדש. אקרא את השרשרושים כמו שהמלצת. רק לי זה מרגיש שזאת לא תחילת הדרך אחרי שנתיים וחצי... הייאוש הזה כל חודש מחדש מהמחזור ממש שובר אותי אני חייבת לציין.
אני ממש מקווה שהמעבר לIVF יהיה קל, אני מטופלת אצל רופא פרטי לא במסגרת הקופה ואני מתבאסת מהאפשרות שאצטרך לעבור לרופא אחר בגלל העלות הגבוהה (נראה לי, כי לא באמת ביררתי לעומק מול הביטוח הפרטי או מול הקופה מה העלויות, ידוע לך?).
אני ממש מבינה את החשש של לספר, שיסתכלו אחרת או ירחמו או ידברו מאחורי הגב (זה מה שאני הרגשתי בכל מקרה). תספרי רק לאנשים שאת יודעת שתקבלי מהם פידבקים חיוביים, אני בטוחה שאמא שלך רוצה רק לטובתך ושהיא תסייע לך אם תשתפי אותה וזה יוריד ממך גם את עול ההסתרה וזה כל כך נפוץ היום בימינו שזוגות עוברים טיפולים (למרות שלא מדברים על זה ולמרות שזה ממש אבל ממש לא מוריד מהקושי). זה ממש טוב שאת מספרת לחברה טובה ואני כאן אם תרצי לדבר, אשמח מאוד. אנחנו בהחלט חזקות, המון בהצלחה גם לך, שולחת לך מלא אנרגיות חיוביות ושתתעגלי בקרוב =)

שושה164

New member
אחרי 6 הזרעות כושלות שעשיתי

עברתי 6 הזרעות כושלות. זה בזבוז זמן ההזרעות במקרה כזה. Ivf בהרבה מגדיל הסיכויים .אל תחששי .קחי נשימה וסבלנות, זה יגיע. גם אני יותר משנתיים של ניסיונות. הרבה סבלנות צריך.

ahat2

New member
היי שושה164

היי,
מבינה אותך, זה כל כך קשה. למה את חושבת שזה בזבוז זמן במקרה כזה? אני לא מצליחה להבין למה זה לא נקלט למרות שהזרע השתפר פלאים.
כבר אין לי סבלנות, באמת צריך יותר מדי ממנה. התחלת IVF?

a morph

New member
קודם כל, IVF לא כזה מפחיד כמו שנראה

ולאור הפרטים שמסרת, על הישרדות גרועה של הזרע וכו', אני חושבת שחבל לבזבז זמן על הזרעות נוספות ובאמת הגיע הזמן להתקדם.
IVF הוא לא "קסם", וגם שם לא כולן נקלטות בניסיון הראשון כי בסופו של דבר קליטת הריון זה גם עניין סטטיסטי וחשוב לזכור את זה כדי להימנע מעוגמת נפש.

אבל הסיכויים גבוהים יותר וגם התהליך הרבה יותר מבוקר ומאפשר לעלות על בעיות בצורה טובה יותר - לבחון את מצב הזרע ותפקודו בהפריה, לעשות ICSI אם הזרע לא מצליח להפרות את הביציות בכוחות עצמו, לשנות ולהתאים פרוטוקולים וכו'.
המון בהצלחה!

ahat2

New member
לa morph

אבל הרעיון של ההזרעה הוא להזריק את הזרע ישר ברחם כך שקשה לי להבין למה זה לא מצליח? זה עוקף את כל רעיון ההישרדות בצוואר הרחם לא? אני מחפשת היגיון בכל התהליך הזה אבל כנראה שמחפשת אותו לשווא לגמרי.
הבנתי אותך, תודה רבה, עודדת אותי מאוד :) גם את עשית IVF או נמצאת בתהליך?

a morph

New member
נכון

אבל ברגע שרואים "דגלים אדומים" כמו זרע שלא שורד מעבר לכמה שעות בתוך הגוף, לא באמת יודעים מה קורה איתו גם כשמזריקים ישירות לרחם. אז נכון שיש לו דרך קצרה יותר לשחות, אבל מה זה עוזר אם הוא לא שורד גם שם, או לא מצליח להפרות את הביצית?
ב-IVF עניין ההישרדות נעקף, ובמעבדה רואים האם הזרע מצליח להפרות את הביציות או לא, ואם לא אפשר לעשות ICSI (לפעמים גם מפרים מראש חלק ב-ICSI וחלק טבעי ורואים האם יש הבדל באחוז ההפריות).
אז גם היכולת האבחונית וגם היכולת הטיפולית גבוהה יותר ב-IVF.
אני אחרי 7 הזרעות שלא הניבו כלום בלי סיבה מוגדרת, אפילו לא בעיית זרע (במקרה שלי הזרע מתורם), שאיבת ביציות אחת ו-4 החזרות עוברים, מתוכן 2 הניבו הריון (הראשון לא התפתח לצערי, אבל לשני מצפה סקירת מערכות מאוחרת בשבוע הבא
).

ahat2

New member
לa morph

עזרת לי להבין את זה בצורה קצת יותר ברורה. איזה יופי, רק בריאות לשניכם!

למעלה