אחרי הורדת הגבס

אסף0505

New member
אחרי הורדת הגבס

ביום ראשון הורידו לי את הגבס. ( שבר בקרסול ,ניתול ) כעת עלי ללכת עם מייצב קרסול. שאלתי את הרופא האורטופד "כמה מותר ללכת" והוא ענה: "כמה שיותר ". אני אכן רוצה לחזור למסלול. זה היום הרביעי מאז הורדת הגבס, ואכן הולך. העניין שיש כאבים בהליכה. ונוסף לכל הרגל מתנפחת.האם אלה השלבים לדרך הנכונה? או עלי להאט את הקצב? יש פתרון לעניין התנפחות הרגל? אגב, מייצב הקרסול לוחץ לי על הרגל למרות שזו המידה הנכונה לפי מידת הנעל.

חזרה לחיים

שלום אסף, נורמלי לחלוטין שיהיו כאבים לאחר הורדת גבס. אפילו רגל ללא שבר שקובעה בגבס לתקופה ארוכה תכאב עם ההורדה. קיבוע המפרק הוא מצב שהגוף לא אוהב. עליך לחזור לפעילות מלאה אך לעשות זאת באופן הדרגתי. מותר לך להגיע למצב שבו יש קצת כאבים אבל לא להגיע למצב שבו הכאב חזק. לגבי מייצב הקרסול, הוא אמור להיות צמוד אבל לא ללחוץ בצורה שמפריעה לך. אם הבעיה היא בממשק עם הנעל, נסה נעל אחרת, מעט פחות לוחצת. ככל שתלך יותר וככל שתתרחק מהניתוח השינויים בדמות נפיחות, אודם, רגישות יפחתו בהדרגה. בברכה,

MidNight Flame

New member
לרגל לוקח כ...

שנה לחזור לכוחה המקורי כאשר היא שוהה כשישה שבועות בגבס אז אל תמהר, זה תהליך ארוך ומייגע אבל מה שחשוב זה שבסופו אתה תהיה בסדר. תתייעץ עם אורטופד ופיזיותרפיסט וכמובן, פיזיותרפיה באופן קבוע בחודשים הראשונים... חשוב שתבצע את התרגילים שיתן לך הפיזיותרפיסט.

למעלה