אחרי ארוחת שבת

שבלוז

New member
אחרי ארוחת שבת

היום ביקרתי אצל ההורים ואחרי הארוחה היתה לי שיחה עם אבא שלי על ג'אז. אבא שלי סיפר לי על מועדון הברברים בו נהגו לפקוד בשנות השישים ולהופיע טובי הג'אז של ישראל של אותה תקופה.

seafox

New member
אני לא חושב

אמנם הוא בצורה מאוד לא דומה למקור ועבר הרבה שינויים ומוטציות אבל עדיין, אנשים מחדשים ומופיעים. חבל שהצורות היותר יפות שלו (הישנות יותר) פחות מושמעות ופחות מקובלות עכשיו

שבלוז

New member
יש לך דוגמא למשהו טוב מהזמן האחרון?

אבא שלי הביא כדוגמאות את סטן גטס, דקסטר גורדון, סטפן גראפלי, ליונל המפטון ובן וובסטר. כשאמרתי שוובסטר מת לפני 30-40 שנים הוא היה נראה לי די מופתע!

seafox

New member
מממ..

רון קרטר הרבי הנקוק בתקופות הג'אזיות שלו (הבחור עבר כמה תקופות שלא קשורות כמעט לג'אז חוץ מהשם שלו)

שבלוז

New member
רון קרטר זה דוגמא טובה

רק חשוב לזכור שהוא כבר 40 שנים+ בעסקי הג'אז. בלי וינטון מרסליס הג'אז היה הופך לכלום לפני שנים! וגם וינטון מרסליס כבר כמעט 30 שנים בעסק.

שיחה עם אורי קיין

ישבתי פעם לשיחה מלב אל לב עם אורי קיין (למי שלא מכיר: פסנתרן, מלחין מעולה). שוחחנו על דמותו של הג'אז בעולם, ועל השינויים שהוא עובר. הסכמנו שבאירופה יש תופעות של חידושים בעוד בארה"ב מדשדשים (מלבד יוצאים מן הכלל המראים על הכלל). לסיכום נאנחנו ואמרנו: "הג'אז נולד בבארים וימות בבארים". ואז התנערנו וסיכמנו: "הג'אז נולד בבארים של ניו-אורלינס וימות בבארים של אירופה..." משהו טוב מהזמן האחרון? קודם כל, הדפסות מחודשות של תקליטים ישנים ומעולים של שנות החמישים והשישים... אולי בראד מלדאו, דון ביירון, מישל פטרוצ'יאני...

שבלוז

New member
הדפסות מחודשות של תקליטים ישנים ומעולים משנות

החמישים והשישים... לא אמרת כלום!

מה רצית? פירוט?

לאחרונה אני נטה להקשיב ל"סול סטיישן" של הנק מובלי ת'לוניוס מונק מנגן אלינגטון The Sidewinder" של לי מורגן "Ellington Suites" סטן גץ ואוסקר פירסון ארל היינס מנגן פורטר ג'רי מאליגן וצ'ט בייקר אלה הדיסקים האחרונים ברשימה ארוכה. למה להקניט?...

שבלוז

New member
הכוונה בדוגמאות משנות השישים

שבזה שהדוגמאות שהבאת מגיעות משנות החמישים והשישים אומר משהו על הג'אז מאז שנות השבעים ועד היום.

elimarcus

New member
הג'אז בכלל לא מת!!!

מי שבאמת רוצה, יכול למצוא הרבה מאוד דוגמאות לג'אז חדש, מתחדש, דינמי, עכשווי, וכ"ו
צריך רק ראש פתוח, ולדעת היכן להסתכל...
מתוך הטעם האישי שלי למשל - John Zorn ולהקת Masada מחדשת מאוד -
אך גם שומרת על מסורת מסוימת - הקלזמר פוגש את הג'אז החופשי

החצוצרן Dave Douglas מאוד מחדש, למרות שאני מודה שלא כל הגה מפיו מוצא חן בעיני

נגן הReeds-   השונים Ken Vandermark מחדש בכל נשימה שלו - והוא כל כך עסוק - יש לו לפחות 4 להקות שונות בו זמנית...

לייבלים של תקליטים שידועים בחדשנותם

-TZADIK
Arabesque
Hat Art
Ayler Records

זה בתור פתיח

למעלה