אחריות של DELL ,זהירות!!!

EITAN2503

New member
אחריות של DELL ,זהירות!!!

אוקיי....אז קניתי DELL 1525 מCMS בעקיפין... לפני שלושה חודשים בערך...הכול היה חלק ...המחשב עבד טוב..טיפה התחמם ..אז קניתי פלטת קירור. עד פה הכול טוב... לפני שבוע בערך...המחשב לא נדלק...טוטאלית.תקלה מוזרה שבה כתוב במסך הראשי 0 DAY CLOCK STOPPED תופעה שהיא די ידועה בDELL אבל לא נורא המשכתי הלאה. פניתי לשירות של DELL ושם נאמר לי שאין כלל בעיה ושצריך להחליף לי מאוורר וHD (דרך הטלפון מקולקל ...מוזר) ושאני אפנה למעבדות יעל.(שהם בפריסה ארצית....) במעבדות יעל נאמר לי שאין כרגע את החלק במלאי...ולא ידוע מתי יהיה. וכאשר הוא יגיע אני אבוא לשים את המחשב ואז יש להם 5 ימי עבודה לתקן אותו. חוצפה ממדרגה ראשונה...ועבודה בעיניים.מעבדות יעל יש רק בהרצליה פיתוח (בעייתי מאוד) ובנוסף כאשר התקשרתי לDELL על מנת להתלונן על השירות...ניתקו לי את הטלפון בפעם הראשונה... לאחר מכן איימו עליי שינתקו לי שוב .פשוט בושה וכלימה. אני ברגעים אלה כותב מכתב לחברה להגנת הצרכן.והשלב הבא זה פנייה לגורם משפטי. שורה תחתונה יש לי חתיכת ברזל בבית ...עומדת על השולחן .לא שווה כלום. אז היזהרו מאוד מאחריות DELL .כי לא תקבלו אותה .לפחות לא לפי המתכונת החדשה כביכול.

ypm

New member
תפרט מה לא בסדר באחריות

שאנשים יבינו ממה אליהם להזהר כל כך....

EITAN2503

New member
מה שלא בסדר

מה שלא בסדר זה ...שמעבדות יעל עושים מה שהם רוצים.ואין ללקוח שום שליטה בעניין. אני אמור לחכות לחלק מארה"ב(מאורר...אין במלאי מאורר מאוד מוזר!). אבל העניין הוא שאין תאריך הגעה מסויים למאורר...והחברה (מעבדות יעל) לא מוכנים להגיד מתי בערך זה יגיע!! איזה מין שירות זה !אני סטודנט אני תלוי במחשב הזה .ובנוסף להכול אין עם מי לדבר על השירות...כולם מתנערים ממך .פשוט מחליא. אני לא אעבור על זה בשתיקה.וזה בהחלט הDELL האחרון שאני קונה.בושה.

danitamir

New member
לידיעתך החוק קובע שכל מוצר הנמצא באחריות חובה

על היבואן/נותן האחריות להחזיק מלאי חלפים ולתקנו תוך 7 ימי עבודה!! להחזיק מלאי חלפים בארץ ולא משנה עם זה מכונית או מקרר ל7 שנים! לידיעתך.

ali052

New member
בדיוק דיברתי על זה עם מישהו והוא אמר שהוא חיי

חייב להחזיק 10% מהמלאי הישן לחלפים ללקוחות שלו.....

EITAN2503

New member
ייאוש...

אני פשוט מיואש . כל הנסיונות שלי להילחם במערכת DELL נכשלו. השלב הבא הוא פשוט תביעה משפטית.... אני אנסה בימים הקרובים להרים תביעה ייצוגית בעזרת חבר עורך דין. מי שרוצה להצטרף מוזמן.

aviel san

New member
מאיפה אתם משיגים את החקיקה שאתם מדברם עליה?

למישהו פה יש גישה באמת לחוקים או שהוא סתם ממציא משמועות ?

bar666xp

New member
בהנחה שהסיפור נכון...

עד כמה שידוע לי זה לא חוקי כלל.. לקבל את המחשב למעבדה הם חייבים באותו הרגע לפחות לבדיקה... אם ומתברר בבדיקה כי אין את החלק במלאי וצריך להזמינו אז חובה לידע אותך על כך.. במקרה כזה אגב גם זמן העבודה ניכנס לPAUSE עד הגעת החלק מחו"ל... וזה עשוי להיות גם כמה חודשים... חלק מהמעבדות יאפשרו ללקוח לקחת חזרה את המוצר עד להגעת החלק כשבפועל הבעיה היא יותר שלהם לאחסן את המחשב

ypm

New member
בדל זה הפוך .

האבחנה היא טלפונית ולאחר מכן מזמינים את החלק הדרוש ואם החלק לא זמין במלאי, הלקוח לא מוזמן לתיקון לא מבקשים מהלקוח להגיע למעבדה .

EITAN2503

New member
הסיפור נכון

והסאגה כמובן נמשכת ..... העניין הוא ככה ...דל מסרבת....וגם CMS לתת תעודת אחריות... אתה לא יכול לברר מה מגיע לך....ותוך כמה זמן... פשוט שירות דוב ..זה כל מה שיש לי להגיד וזה בטח ובטח הדל האחרון שאני קונה. אני צרכן ואזרח פשוט מהשורה.אין לי שום רווח עיסקי\פוליטי\אוחטק. פשוט לכל מי שרכש דל לאחר ינואר 08 .שיבקש תעודת אחריות ...ונראה איזה תשובה יקבל...

EITAN2503

New member
הפלא ופלא...

החלק פתאום הגיע מארצות הברית......מוזר.....מאוד. עכשיו שמתי את המחשב במעבדה(יותר נכון מחסן מסריח בחניון בושה) ועד 5 ימי עבודה עד שהוא יחזור...כלומר שבוע... וביזבוז של יומיים עבודה לנסוע להרצליה פיתוח.ויש לי ספק רב שיתקנו את המחשב.. פשוט אין אמונה ....תשיגו לי את מייקל דל בטלפון

ypm

New member
אינך מחוייב לנסוע בעצמך, יש חברות שילוח.

ypm

New member
לדוגמא: דואר ישראל, UPS, FedEx

במסגרת "שירות דל" שאתה כה מזהיר ממנו יש גם מס' נקודות איסוף ברחבי הארץ חינם ללקוחות השירות.

bar666xp

New member
כבר אני חופר באוסף החוקים של מדינת ישראל ../images/Emo8.gif

אבל תפעיל את ההגיון והשכל הישר... היבואן חייב להעמיד/להציע מעבדת שירות כחלק ממתן האחריות... ומעבדת השירות לא יכולה להתחמק ממתן אחריות גם אם לפעמים זה ניראה שהם עושים הכל כדי להתחמק... כמי שעובד במעבדת שירות {לא נעשה פירסומת סמויה/גלויה} אני יכול לומר לך שבחלק מהמקרים אפילו יחליפו לך את המוצר כולו ואתה תקבל לכאורה מוצר מתוקן כשבפועל הוחלף המוצר... אם ביגלל עלויות ואם ביגלל שהבעיה בילטי פתירה בדרך אחרת ועוד...

EITAN2503

New member
YPM

לא יודע מאיפה אתה שולף את מה שאתה אומר...אבל זה טוטאלית לא נכון. ותמצא בכל רחבי האינטרנט יוזרים לא מרוצים מהשירות של "דל". נקודות איסוף?הצחקת אותי. המחשב שלי דרך אגב עדיין בתיקון ...עברו כבר 4 ימי עבודה מתוך 5... וכמובן שיעבור עוד ימים רבים עד שאני אקבל את המחשב...כאילו אין כתב אחריות במדינה ולא שום דבר.. אם יקח למחשב גם שבועיים תיקון ..אין שום דבר שאני יכול לעשות בנידון. אני באמת מבקש ממך בכל לשון להפסיק להגן על השירות של "דל",כי אתה גורם עוול ... לכל בן אדם שיקנה מהם .ויצטרך את השירות שלהם.אני סטודנדט אני צריך להגיש עבודת גמר. כל החומר על המחשב הזה אומנם יש גיבוי .אבל נתקעתי לחלוטין. מחשב חלופי?בדיחה. יחס אדיב?הצחקת אותי. שירות מהיר?ממש. מסגרת אחריות?לא קיימת. ניתוקים טלפוניים?כן. טכנאים טלפוניים בעלי ידע במחשבים מחפיר?כן. חברה קבלנית שמתקנת לך את המחשב ואתה בכלל לא יכול לבוא אלייה בטענות?כן. בקיצור. הבנתם את העניין.

bar666xp

New member
הלווו אני אמרתי שרמת השירות שלהם כזו או אחרת?

אגב את אותם המילים גם שמעתי וקראתי על לנובו שנחשבת למספר אחת במתן שירות למחשבים בישראל אז? אגב בכל מקרה עד כמה שידוע לי כל היבואנים של רוב מכשירי האלקטרוניקה הנוהל הוא: 1. בדיקה ואיתור תקלה {כמה שיותר מהיר יותר טוב}. 2. במקרה של תיקון בתשלום נשלחת הצאת מחיר בפקס ו/או הלקוח מתבקש להשאיר ערבות לתשלום... על אחת כמה וכמה אם העלות גבוה ו/או נידרש לצורך התיקון להזמין חלק מחו"ל. 3. במקרה של הזמנת חלק מחו"ל מידעים את הלקוח שהתיקון מוקפא עד להגעת החלק מחו"ל או במילים אחרות ופשוטות לא יודעים כמה זמן יקח זה לא תלוי בנו
אין יותר התחייבות ל5 ימי עבודה... והמוצר שוכב באיזור הממתינים ל... ומעצבן בעיקר את מנהל המעבדה לראות שם יותר מדי דברים
לפעמים גם את הטכנאי שמטפל בקריאה כי לרוב זה קריאה פתוחה על השם שלו אבל לא ניכנס לזה. 4. כמה שיותר מהר לאחר תיקון ובדיקה להודיע ללקוח כי התיקון בוצע, ניקיון כללי, אם נהוג {לא בכל מקום נהוג} לארוז את המוצר ולאיזור הממתינים לאיסוף ע"י הלקוח ו/או לשילוח UPS ושות. וזה לא תמיד ביגלל הרצון לתת שירות טוב יותר אלה בנוסף האיזורים של ממתינים ל... זה שטח מת שטח שלכאורה לא מנוצל לעבודה... בהרבה מקומות כבר יש מדרגים מראש מודיעים ללקוח כי עליו לקחת את המוצר X ימים/חודשים מהרגע שהודיעו לו כי הוא מוכן ולא המוצר יושמד מבלי שיוכל לדרושו חזרה. תהיה בטוח שלמעבדה יש אינטרס מעוד גבוה שהמוצר לא יגיע אליהם כלל ו/או שיחזור ללקוח כמה שיותר מהר. שמע אני יכול לומר לך שהמון פעמים אני מגיע לאתר הלקוח ומנסה להבין מה התקלה בדיוק?! ובאמת שאי אפשר לפספס תקלות במדפסות ו/או מעוד נדיר שמפספסים תקלה... במחשבים {הכובע השני שלי אגב} אפשרי בהחלט לא לראות תקלה ואפילו לא כזה נדיר לפספס/לא לעלות על תקלה... לכאורה תריץ בדיקת זיכרון לדוגמה הכל יצא תקין {וזאת לא בדיקה של דקה או 2} אבל שתריץ תוכנה X,Y,Z תתגלה בעיה בזיכרון והיא אפילו עשויה להיות תקלה פיזית בזיכרון שקורת רק כשבתא X נתון Y והרכיב בטמפ' Z... לדוגמה. נ.ב. במיוחד לא אמרתי בשום מקום כלום על רמת שירות כזו או אחרת להוציא אתה איבוקראפ... או לא זוכר שאמרתי בכל מקרה.

למעלה