אחריות של הורים

אפרת_ח

New member
אני חושבת שזה לא טמטום

זה קורה כל כך הרבה פעמים, שלדעתי זאת שיטה. ההורים יודעים שהמשטרה לא תחפש רכב גנוב אבל כן תחפש תינוק, ולמעשה משאירים את התינוק לשמור על האוטו.

ליאת +

New member
נשמע לי מאוד מרחיק לכת!

להגיד שההורים מלכתחילה לוקחים בחשבון מצב שבו הרכב יגנב יחד עם התינוק ואז המשטרה תחפש את התינוק. ההשערה שלי היא שההורים שפוט לא חושבים . למה? מכל מיני סיבות: עומס, עיפות, יכולת מוגבלת לדמיין מה יקרה הלאה, ומערכת שיקולים מוטעית.

נעה גל

New member
אולי אפרת התלוצצה, אני לא יודעת,

אבל, מספר הפעמים שאני נתקלת בתופעה הזו (בעיקר, אגב, ליד הכספומט), הוא כל כך גדול, שאני מתחילה לחשוב שאולי היא צודקת...

קשה לי להבין את זה...

ביום שיש הייתי בירושלים וליד הכותל הבחנתי בתינוק שהושאר לבד לגמרי בעגלה שלו באמצע הרחבה כשאימו ואחותו הלכו מרחק לא קצר משפ אבל בעצם כל עובר אורח היה יכול להסתלק איתו מאחורי הגב שלהן.אנא מכן הורי ישראל אל תשאירו לבד ילד באוטו אפילו לא לדקה. שלכם חנה גונן

דליה.ד

New member
לצערי לא רק באוטו משאירים אותם לבד

אפילו בבית לבד, או בחדר לבד, ואז הם "נופלים" מהחלון ומתים. צריך להעניש את ההורים הללו בכל חומרת הדין! למען יראו וישמעו! נמאס כבר כמה זולים חיי הילדים הארץ הזאת!

ציפי ג

New member
דברת על כנות?

האם את תמיד היית עם כל ששת ילדיך בו זמנית? האם לא היה רגע בו הילד בן הארבע (אצלי) צריך עזרה דחופה בשירותים, והקטן ברח לחדר אחר? האם לא החלפת חיתול לתינוק, והילד שגדול ממנו פתח את הדלת, שהבכור שהגיע הביתה לא נעל? לי זה קרה, והרבה. הבית שלי בית חופשי, ואני לא עוקבת אחר ילדי כל שעות שהותם בבית, אני גרה בקומת קרקע, אז נפילה מחלון אינה סכנה, ואני מקפידה שלא יהיו דברים מסוכנים בהישג יד, אבל כבר קרה שבאו אנשים מהרחוב לקרוא לי כי הילד בן השלוש לקח את התינוק לגינה (מה לעשות אני הייתי אז תקועה, שומו שמיים, בשירותים ובן השלוש לקח כיסא פתח את הדלת). לא כל אסון, ניתן לתלות ברשלנות ההורים.

nonana

New member
../images/Emo45.gif את צודקת ואפילו יותר מזה

כשאני נוסעת עם שלושת ילדיי באוטו וצריכה להוציא כסף מהכספומט. אני משאירה אותם באוטו ולמה- אצלי יותר מסוכן שהם יסתובבו ליד כביש סואן מאשר ישארו באוטו. הכל עניין של חשיבה נכונה. אם את שלושתם אני אוציא הם ירוצו לכביש (לילדים שלי אין כלל מודעות לסכנה בכבישים משום שהם לא חיים ליד כבישים ראשיים). אז לא חייבים בכל דבר להאשים את ההורים,לפעמים ההורים עושים שיקולים אחרים לפני שמחליטים מה כדאי.

vered4

New member
ועם הכנות המרעננת הזו

אותה אמא יצאה ל15 דקות מהאוטו. היא לא היתה ליד האוטו. אפילו לא קשר עיין. היא חזרהלאוטו וראתה שנעלם עם התינוק.

nonana

New member
אני לא התכוונתי ל-15 דקות

אלא על שתיים או פחות. אם יש תור לכספומט אני חוזרת לאוטו שהוא פחות ממטר ממני (רק שם אני מוציאה כסף) ומחכה שם. אני לא מדברת על עזיבת ילדים באוטו לאורך זמן אלא על משהו מהיר מאד. אבל הכל תלוי בשיקול ההורים. כשאני נכנסת לסופר אפילו בשביל לקנות מוצר אחד אני לוקחת את שלושתם איתי, נכון שזה קשה ולוקח יותר זמן להוציא אותם מאשר לקנות אבל כאן לא לוקחים סיכון.

zimes

New member
אבל אפשר לקחת את המפתח

ולא להשאיר אותו בסוויצ´ לא כל אוטו ובתוכו ילדים נגנב.

אפרתש

New member
כל הכבוד על הכנות

כולנו מזניחים את כללי הבטיחות לפעמים. כולנו לוקחים צ´אנסים קטנים פה ושם. ילד בן שלוש באמבטיה, תינוק בן חודשיים צורח פתאום במיטה - לא נרוץ אליו? נראה לי שהכעס הגדול על ההורים הוא כי נראה שיש הורים שלא "מזניחים לפעמים", אלא בכלל לא מודעים לכללי הבטיחות. אם שהלכה לישון והשאירה סיר לטיגון צ´יפס פועל (היתה שריפה, שני ילדים נפגעו קשה) - היא לא "לקחה צ´אנס". היא מטומטמת. תוך שבוע שני ילדים נפלו מחלון. כואב הלב על ההורים, אבל מי לעזאזל נתן להם להיות הורים? אגב, לגבי הילד שהלך לטייל בגינה - אנחנו נועלים את השער, והמפתח מוחבא במקום לא נגיש. אני מתארת לעצמי שעם ילדים גדולים בבית, זה כבר בלתי אפשרי.

ציפי ג

New member
השער אכן נעול והמפתח מוחבא

הבעיה עם הדלת הראשית, שילד בן שלוש מסוגל לקחת כיסא ולפתוח אותה בלי בעיות. ואכן ישנם מקרים שהגדולים פותחים את השער ולא נועלים. אבל הם לאט לאט מתחילים להפנים את הרעיון שהפרצה הזו קוראת לקטנים לברוח. זכור לי ויכוח עם משפחה שגרה בקומה ראשונה ובכוונה לא עשו סורגים משום שזה מכוער. אלף פעמיםאמרתי להם שעדיף סורגים מאשר כל הזמן לשמור על הילדים שלא יפתחו את החלון. יום אחד הבת שלהם פתחה את החלון, טפסה, והאמא שלה תפסה אותה משתלשלת מאדן החלון. אז הם עשו סורגים. אנשים כאלה הם רשלנים לדעתי.

דליה.ד

New member
ציפי אל תזלזלי בי.

יש לי חמישה ילדים, לידיעתך ולא אני לא משאירה ילד מתחת לגיל 6 לבד אפילו רגע. תמיד אדאג להשגחה. אני לא חיה הוואקום ואני לא לבד. תמיד אפשר לבקש מהאחיות הגדולות להשגיח רגע, או מבעלי, או מהשכנה, או לקחת אותם לחבר. ואני עוד גרה במקום מוגן יחסית - בקיבוץ. לא, הם לא הולכים לבד לגן ולא חוזרים לבד אנחנו מלווים אותם. ושתדעי לך שכנות היא נר לרגלי. אני לא אצטעצע , לא כאן ולא בכל מקום אחר (למרות שיש כאלה שעושים זאת). וכנראה שבנושא הזה אני מאוד רגישה. לשכנתי נהרג ילד בן 4 לפני 8 שנים...הוא פשוט הלך לטייל לבד...ונפל לבור קיטור. אז, בקיבוץ שלי ילדים לא הולכים לבד ולא נשארים לבד. אף פעם!

nonana

New member
דליה

אני לא חושבת שיש קשר לזילזול. אבל לא אצל כולם יש ילדים גדולים שיכולים להשגיח. אספר לך משהו שרק מהמחשבה על זה אני מלאה בצמרמורת. את יכולה להגיד לי שאני אמא לא אחראית אבל לא היתה כאן שום כוונה לאי אחריות. וזה הסיפור- שבת צהריים. אני והילדים הולכים לישון. הדלת בבית סגורה (לא נעולה), הדלת בחדר סגורה. כולנו נרדמנו. נדב (היה בן שנה ושמונה חודשים) קם ראשון ופותח את הדלת של החדר- אני עדיין לא קלטתי מתוך שינה. דקה אחרי אני קמה ומגלה שנדב פתח את הדלת בחדר וישר רצה לחפש אותו בבית. כל החיפוש לקח דקה נוספת. ראיתי שגם הדלת בבית נפתחה, ויצאתי בהיסטריה לחפש אותו בגינה מסביב (שתי דקות לערך)- אז כבר הייתי לחוצה. לא ראיתי אותו בגינה התחלתי ללכת לכוון השכנים הבדואים (הם אוהבים לשחק שם). ושום דבר- עברו 5 דקות לערך. פתאום מרחוק אני שומעת בכי. הילד שלי ירד לכביש (לשמחתי כלל לא סואן) ואשה אחת שנסעה באוטו ראתה אותו, אני רצתי אליו מחבקת חזק ובוכה בלי סוף. הייתי בטוחה שהילדים שלי מספיק מוגנים ואפילו לא חשבתי שאני צריכה לנעול את הדלת (הרי שתי הדלתות היו סגורות). אני לא יכולה להגיד לך שדברים כאלו צריכים לקרות, אבל לא תמיד זה קורה כשההורים מודעים להם. אני לא עוזבת את הילדים שלי, אני גם משתדלת תמיד לראות אותם מזווית העיין (למרות שאוטוטו הם בני שלוש). אבל בין זה ובין להגיד שאנחנו הורים לא אחראיים זה נורא להגיד- ולי אישית קשה לקבל.

vered4

New member
לומדים מנסיון, או שלא

אני בטוחה שפפפפעם בקיבוץ, לא השגיחו על הילדים כל כך. היום משגיחים יותר. אבל לא ללמוד מנסיון, גם של אחרים, ולהשאיר תינוק לבד באוטו? וחסרים אותם מקרי מוות של תינוקות שהתבשלו באוטו? עוד מעט יגיע הקיץ, אני מקווה שלמדו מנסיון העבר

למעלה