אחריות רופא

• פותח הנושא zamit
  • פורסם בתאריך

zamit

New member
אחריות רופא

שאלה דחופה לי, היסטוריה : חיילת הסובלת מכאבי גב מתועדים. ברשותה אישורים רפואיים על מצבה לאחר פעילויות צבאיות ספצפיות, וכוללים הגבלות על פעילות גופנית (שפג תוקפן לאור הנהוג בצבא, אך לא חודשו עקב כך שבכל מקרה קיבלה את התנאים ביחידתה). עכשיו : נדרשת בשנית לבצע פעילויות פיזיות שנאסרו עליה ע"י רופא, בפגישה היום עם רופא נאמר לה "אני לא יכול להבטיח שלא יכאב לך אבל אני לא בטוח שיכאב לך", סרב לתת לה זאת בכתב וסרב לחדש ההגבלות. במידה והחיילת תסבול שוב כאבים (אגב, עד כדי אשפוז) האם הרופא לאור התעלמותו ממסמכים רופאיים הסטוריים ותלונת החיילת יהיה חשוף לתביעה אישית ? אם לא, מדוע ? האם המערכת הצבאית תהיה חשופה ? האם החיילת יכולה לתבוע את המערכת תוך כדי שירותה ? האם משפחתה / בן זוגה יוכלו לתבוע בשמה ? תודה מראש.

igalgolan

New member
תביעת חייל

חייל אינו יכול לתבוע את צה"ל על רשלנות שגרמה לנזק. החייל יכול לתבוע קבלת תגמולים במקרה של פגיעה גופנית (או החמרת פגיעה קיימת). הכוונה המקורית של החוק היתה מוצדקת, ההשלכות על רשלנות מכוונת של מפקדים בצהל לא נלקחו בחשבון (חברי הכנסת דאז לא העלו בדעתם ניצול לרעה של חסינות מתביעות). לא ברור אפילו אם ניתן לתבוע במקרים של זדון! יגאל גולן

melly1

New member
רשלנות רפואית נקבעה בעבר כחריג

ותיבעות רשלנות רפואית מבסגרת הצבא במקרים מסוימים התקבלו.

רשלנות רפואית

טיפול רפואי בזמן שיגרה אינו חלק ממהות הפעילות הצבאית, ולכן לדעתי אין מניעה עקרונית לתבוע בגין רשלנות רפואית. א ב ל - אתה מתייחס רק לנושא הכאבים, ולא מזכיר נזק כלשהו. אם אין נזק שיכול להיות מתועד ע"י רופא שיעיד לטובת החיילת, הרי כל מה שיש זו טענה שלה, ללא הוכחות, ונראה לי שביהמ"ש לא יקבל תביעה כזו.

למעלה