אחריות על עבודה

פולספגן

New member
אחריות על עבודה

איש האלומיניום החליף לנו תריסים וכחלק מעסקת החבילה גם תיקן את הנזילה שהיתה בגג של הסוכה (בתים ישנים שהיה הכנה לסוכה לדתיים). בגשם האחרון, ראינו שהתיקון שלו לא שווה כלום וכשהתקשרנו אליו, טען שעשה זאת בחינם ולכן לא מחוייב לתקן את זה. האם טיעונו תופס? אם לא, איך אני יכול לחייב אותו לתקן את עבודתו החלטורית?

mol3

New member
כיוון שלא לשם כך הוזמן, איננו חייב לך דבר

הוא איש אלומיניום ועל כך הזמנת אותו. "על הדרך" הוא עשה לך טובה (מה שמומלץ לא לעשות... אבל עשה) - ולא צלחה ידו. על מה בידיוק טענתך ?. פנה לאיש איטום ופתור את הבעייה.

פולספגן

New member
בכלל לא מדוייק

בא אדם לביתי והיה יותר יקר ממישהו שקבלתי עליו המלצות, אך בשל העובדה שהציע לי חינם את התיקון, בחרתי בו על פניו של המומלץ, מה שבעקרון היה טעות, כמו שנאמר מה שזול הופך בסוף ליקר. אין פה שום טובה, כי הוא ידע שזאת הסיבה שאני לוקח אותו. כל שיפוצ'ניק ששאלתי, אמר לי שזה תפקידו של איש אלומייום, כי הגג הוא גגון בדומה למה שיש בכדי שהכביסה לא תירטב (הוא גם החליף לי את הגגון בכביסה).

avi5199

New member
אם העיסקה כלל מראש את התיקון הזה הוא חייב

אם עשה לך טובה בלי כסף הוא לא חייב. אבל אם הוא לא רוצה , מה תעשה ? תלך לבית משפט ותבזבז זמן וכסף על שטות כזאת ? כדאי לך שתהיה חכם ולא צודק, תציע לו עוד כסף ושיתקן כמו שצריך, או קח מישהו אחר.

פולספגן

New member
העיסקה כללה מראש את התיקון

ברור שאני לא רוצה להגיע לבית משפט, אבל כן רוצה להסדיר את העניין ולהביא לתשומת ליבו שהוא יינזק אם לא יעמוד בהתחייבותיו, כגון: אי המלצה עליו, פרסום שלילי בכל ערוץ אפשרי במסגרת החוקית האפשרית, דיווח עליו למס הכנסה וכד'. אשמח לכל עיצה ...

avi5199

New member
רק אל תאיים עם מס הכנסה

אם לא שילמת מע"מ אתה עבריין בדיוק כמוהו.

fireman

New member
אל תהיה חוכמולוג

בתי המשפט כבר שבעו מלקוחות מהסוג הזה ולא אוכלים את ה"לוקש" הזה יותר מידי מהר. אני לא מקרין עליך באופן אישי אבל קח בחשבון ובאופן דיי ברור שאם בחוזה שסגרת עם קבלן האלומיניום לא מופיע "תיקון נזילה א' ב' ג'" לא רק שלא תזכה במשפט השופט גם יחייב אותך בכל הוצאות המשפט של הנתבע. יש המון לקוחות שאנשי מקצוע עושים להם תיקון "על הדרך" למרות שלא עוגנו בחוזה כמחווה של רצון טוב והלקוחות חושבים שזה מחתן אותם קתולית עם המבצע למרות שחוזית לא חוייבו לבצע את התיקון הזה. אתה יכול להתעסק עם עורכי דין, עם בתי משפט, עם תביעות הדדיות, לטחון מים והרבה כסף כל כך הרבה זמן בעוד הנזילה הזו תמשיך לנזול, הנזקים ימשיכו להיגרם וכל זה בשביל תיקון של 200 ש"ח. לפעמים הוצאה של כמה מאות שקלים לאיש מקצוע שמתמחה בתחום של הבעיה עדיף מכל הבלאגן הזה שאתה מתכנן לעשות....שתה מים קרים, תזמין איש איטום ותפתור את הבעיה.

פולספגן

New member
אבל, זה רשום בטופס ההזמנה כחלק מהעיסקה

בטופס הזמנת העבודה הוא התבקש לתקן את גג הסוכה.

למעלה