אחריות מגדל

אלמוני84

New member
אחריות מגדל

שלום ,
אני חדש בפורום . רכשתי לפני כחודש גור בן 5 חודשים מסוג מלטז עם תעודה של ההתאחדות לכלבנות.
בבדיקה שנערכה לכלב במהלך ביקור לצורך קבלת חיסון לתולעת הפארק התגלה שיש לו אשך אחד. כלומר אשך אחד לא ירד לשק האשכים.
המגדלת שמכרה את הכלב לא מכרה אותו לתערוכה אלא ככלב ביתי. האם לאור זאת יש בכל זאת למגדלת אחריות בנוגע לאשך טמיר או שהיא פטורה מכל אחריות.

אני לתומי חשבתי שכאשר יש תעודה של האגודה לכלבנות הכלב נבדק על ידי וטרינר כדי לגלות דברים אלו. מסתבר שהתעודה היא כלום ושום דבר מלבד אחריות שאכן ההורים הם בעלי תעודה וזכו בציון מצוין ומעלה בתחרות.

אשמח לתגובות בנושא . בכל מקרה אני ממתין לגיל שנה כדי לבצע את הניתוח והסירוס

תודה

fi0na24

New member
בעקרון אשך ירוד לרדת ולעלות בתעלה עד גיל

שנה.
לגבי אחריות מגדל, זה תלוי בהסכם ביניכם

אלמוני84

New member
תגובה

ההסכם נוסח על ידי האגודה לכלבנות והוא הסכם שאומר שיש לי 24 שעות לבדוק את הכלב על ידי וטרינר ואם ישנה בעיה אני רשאי להחזיר את הכלב.
מאחר ולא עשיתי זאת בעצם איבדתי כל זכות .
השאלה היא יותר מה קורה בשוק כאשר מדובר על מגדל של גזע . מאחר וההסכם הוא חד צדדי (מי שמכיר את ההסכם יודע על מה אני מדבר)

fi0na24

New member
האידאלי זה לדבר עם המגדלת ולבקש ממנה

להשתתף בהוצאות הסירוס. מן הסתם אם לא מעניין אתכם תערוכות גם לא מעניין אתכם גידול (במועדון הזעירים על מנת לקבל אישור הרבעה יש חובת השתתפות בשתי תערוכות ולקבל ציון מסויים, לא זוכרת אם טוב מאוד או מצויין), ולכן בכל מקרה אני ממליצה על סירוס, גם אם לא היה אשך טמיר.
אבל מכיוון שסירוס של אשך טמיר עולה יותר, לדעתי אפשר לבקש את השתתפות המגדלת

ניל´´י

New member
הסכם לא יכול להיות

של ה*אגודה לכלבנות* כל ההסכמים הינם הסכמים של בעלי ההמלטה, לא היית חייב לחתום עליו....
אין אגודה כלבנית, אלא ההתאחדות הישראלית לכלבנות שיש לה חברים שהינם עמותות כלבניות הנקראות מועדון או חוג, לדוגמא המועדון הישראלי לכלבים זעירים....
לגבי הסכמים, כל אדם בר דעת, קורא את ההסכם, אם הוא לרוחו הוא יחתום, אם אינו לרוחו לא יחתום וישב עם בעל ההמלטה וינסח הסכם אחר.

ניל´´י

New member
אלמוני, מדוע השם אלמוני??

אם המגדלת/בעלת ההמלטה מכרה לך כלב בבכלב בית ולא לתערוכה, אני מניחה שהיא הסבירה לך שהכלב אינו מתאים לתערוכות והמחיר היה בהתאם....
לגבי האשך,א' הוא עדיין יכול לרדת למקומו, בגזעים זעירים האשכים יורדים עד לגיל 9 חודשים.
הוטרינר יכול לומרלך היכן נמצא האשך, האם הוא בתעלה או בבטן.
התעודה אינה כלום, התעודה מוכיחה כי הכלב גזעי ושני ההורים עומדים בתקנון הגידול.
לו רצית כלב לתערוכה בטוחני שלא היו מוכרים לך כלב עם אשך אחד.

למעלה