אחריות טייס

דור לוי

New member
טופס

שלום כמה נקודות: א. למה לא כותבים את שם החברה? יש בזה בושה? מדובר ב FNA. זהו עכשיו כולם יודעים... ב. בנושא כניסה ב"סטייל לתוך החנייה ו 90 מעלות להתייישר עם מנוע" המדריך שלי תמיד היה מתעצבן כשהיה רואה אחרים (כולל מדריכים) עושים את זה - זאת הסיבה שאני יודע שזה מסוכן. אבל מן הסתם דברים שהוא לא לימד אותי - ואי אפשר לדעת הכל - אני לא יודע עליהם... ג. את הטופס ראיתי, כשהתלבטו על הניסוח שלו, וגם נתתי את המלצתי לנסים ולשני - אני לא יודע מה הנוסח הסופי. גם את הנוסח שראיתי אני לא זוכר מילה במילה אבל הרעיון הוא כזה: סעיף אחד שמדבר על איסור ספציפי של 2 פעילויות חריגות ומסוכנות. א. כניסה כזו לחניה. ב. אי פינוי מכשולים מהרחבה. סעיף שלישי (את השני איני זוכר - כנראה משום שלא היה לי מה להגיב עליו...) מדבר שטייס יחוייב לשלם על כל נזק כתוצאה מתאונה בהסעה באשמתו. ד. מהסעיף הקודם אפשר להבין שמדובר רק על הסעה ולא טיסה - בהקשר לשאלה של ´אנפה´. ה. איפה מתחילות הבעיות: בסעיף השלישי: מי קובע מה היא אשמה? בד"כ ברכב מעטות התאונות שהן בגדר אשמה של גורם יחיד. מה קורה אם אדם לא ידע שפעילות מסוימת מסוכנת - כי ראה שאחרים עושים כך, והמדריך שלו לא הקפיד בנושא? מה קורה לגבי טעות שאינה רשלנות? איפה הגבול? אפשר תמיד להיכנס למצבים גבוליים - מה קורה בהסעה על הקו כשמשב רוח הזיז את המטוס והוא פגע במטוס אחר? האם התשובה משתנה אם הטייס החזיק הגאים הפוך? הפתרון שהצעתי היה לסנן ולבחור (חוק 80 20 - לברור את העיקר מהטפל) מספר מקרים חמורים כמו בסעיף הראשון, ולהקפיד בחתימה שאנשים מודעים לכך שזה מסוכן. אגב, בכל חוזה או הסכם (גם אני לא עו"ד ולא סוכן ביטוח אך מקורב לנושאים אלו) כל שההסכם יותר ´דרקוני´ וחד צדדי לטובת ה´צד החזק´ בתי המשפט נוטים לפסוק נגדו. דור

ANX

New member
לכל מהתלהמים על חברות התעופה...

אני הפעלתי מטוס פיפר לאנס במשך שנה, במשך השנה הנ"ל גיליתי שהרווח מהשכרת המטוס עומד על כ- 50 ש"ח לשעה, שזה אינו כולל הוצאות שבר כל שהן... אז לכל המתלהמים שדורשים להוריד את הרווחים המדהימים של חברות התעופה תבדקו את עלויות החזרת מטוס לפני שאתם צועקים.. ורק נקודות למחשבה: עלות ביטוח כ- 7,000$ עלות חניה כ- 2,000$ עלות CofA כ- 2,000$ עלות החלפת מנוע כ- 25,000$ (מנוע גדול) עלות החלפת פרופלור - 4,000$ עלות מכשיר רדיו כ- 2,500$ עלות תיקון ממוצעת של מכשיר רדיו 200-400$

זה נכון,

מנקודת מבטו של המשכיר, שם אני שרוי. אולם, אין סתירה בין הרווח המועט הנותר על השכרת מטוס לבין העובדה ששוכרי המטוסים חושבים כי הם משלמים הון עתק. המצב הכלכלי במדינה חרא, ההכנסה הפנויה יורדת, כולם מרוויחים פחות אם בכלל והחיים לא פיקניק. אבל עדיין, שוכר המרגיש ומשדר תחושה כי הוא מעניק לי חסד בכך שהוא מותיר מהונו אצלי, יכול להעשיר את הזולת מבחינתי. זו תהיה אותה הארוגנטיות שבגינה הוא עלול לקרטע בסיבוב לחניה מרשימה בעיגול יפה, ישר על איזה צ´וק או לדחוף קצה כנף לתוך מטוס אחר. ואגב, אני שמח בשבילך שאין לך בתימחור נחיתות ללא גלגלים...

רשלנות בטיסה

ליבי ליבי למשכירי המטוסים ולשוכריהם. כולנו יודעים שציבור הטייסים מתחלק לשניים, אלה שיש להם הרבה כסף, והם בדרך כלל בעלי מטוסים משלהם, ואלה השכירים, שיתוש הטיסה נדבק בהם, וכמו ראובן ניסן, נוסעים באופניים, וחוסכים שקל לשקל, על מנת לממן שעת השכרה בחודש. מצד שני, מי שמתרשל בהסעה, חייב לשלם על כך. לדעתי לא את כל הסכום, אבל מחצית מההשתתפות העצמית , שגם זה סכום לא קטן שעלול להסתכם באלף דולר. זכרו, חברות הבטוח מבטחות את רשלנותו של הטייס, ולכן קיים ביטוח, שעולה הון תועפות. כשותף בעמותת בז החיפאית, אני יכול לאמר לכם שביטוח של מטוס לאנס עולה כ-.6,500 דולר לשנה.אגרת חניה --.12,000 שח לשנה. עוד לא ראיתי חברת תעופה עם מטוסים קלים, שהבעלים שלה יצאו עם הרבה כסף. לעומת זה, ראיתי די הרבה חברות תעופה קטנות וגם קצת יותר גדולות, שפשטו רגל. (זוכרים חברה בשם ארואל ???) אי אפשר לעשות כסף מתעופה קלה בארץ. פשוט אי אפשר. 2-3 תקלות במטוס, ובר יצאת בהפסד, ולפיכך אני מבין את בעלי FNA שנהגו כפי שנהגו. הם סך הכל רוצים לשרוד (ואני מתכון לשרוד ולא לשדוד) מאחל לכולנו נחיתות בטוחות, וזהירות מצפרים נודדות. זו העונה.

ramiby

New member
החזרת מטוס מטיסה

ראיתי בגרמניה (אם אני לא טועה - דיסלדורף) שבנקודת החזרת רכבים מהשכרה אתה פשוט עוצר ליד בחור מטעם חברת ההשכרה ומזדכה על הרכב. הבחור אחראי להחנות וכו´ זהו אולי כיוון מסויים - אם חברות ההשכרה רואות שישנם המון ארועים או כמעט אירועים כתוצאה מהסעה - שיפחיתו את כמות ההסעות: בפינוי המסלול בהרצליה תהיה רחבה חנייה קטנה ושם יזדכה הטייס על המטוס. עכשיו בטח מישהו יגיד שהשלב הבא להצעה יהיה שבפיינל במטוס RG יחכה מישהו מחברת ההשכרה (בדיוק בפנייה מבסיס) ויוודא שהגלגלים נפתחים או ינחית את המטוס במקום הטייס.... צחוק צחוק אבל אם הבעייה כל כך אקוטית (כמה תקלות הסעה באמת ישנן?) - אולי באמת הכיוון הוא להוריד את כמות ההסעות למינימום ההכרחי? לא לקטול לפני שחושבים בבקשה,

דור לוי

New member
אפשר ללמוד מ TETERBORO

אפשר ללמוד מהם אבל אולי זה קצת נאיבי לבקש...: 1. שם פרוסים כבלים מפלדה לרוחב החניה את המטוס מעגנים לכבלים אלו. אין שם מטוסים קשורים שעפים ברוח בגלל שהעוגן יצא מהאספלט... 2. חוץ מהכבל יש גם צ´וק לגלגל. שתי חתיכות עץ קשורות בחבל (כן כמו בארץ...), אבל שם משתמשים בהם למשהו אחר, הן צבעוניות האחת ירוקה והשניה אדומה. אם האדומה מלפנים זה סימן למתדלק שצריך למלא המיכל. אם ירוקה סימן שהכל בסדר (לפחות מבחינת דלק)... דור

גד יצחק

New member
אחריות טיס בהסעה

בעבר צינתי כבר כי דעתי שלטייס אחריות מוחלטת על נזק בהסעה וכי בחיפה בעמותה הטיסים נקבע כי טייס שיגרום נזק בהסעה ישלם את הנזק עד גובה ההשתתפות העצמית. אחריות מנהלת השדה לדאוג לנקיון המסלול והחניות ולודא כי לא יושארו צוקים על המסלול ואו חניות ויש מקום לתבוע אותם במצב של נזק כתוצאה מפגיעה במכשול.ואלו מנהלת השדה תדאג לכפות על הטיסים לא להשאיר מכשולים. אצלי במפעל נמצא פרופלור של מטוס לאנס בעל להבים מקופלים עקב פגיעה של פרופלור בגושי בטון לעגינת מטוסים שהושארו בר בשטח את לימודי המכשירים למדתי במונאייר והוראה שלהם היו להגיע בהסעה בניצב למטוסים החונים לדומם מנוע ולסובב את המטוס ידנית ולדחוף אותו פנימה לחניה.אני לא מכיר חברות השכרה בארץ שעשו קפיטל מפרופלר מסתובב וחשוב לשמור עליהם שנוכל להמשיך לשכור מטוסים ולטוס בבטחה.

למעלה