אחריות וחזון

עתיד999

New member
אחריות וחזון

ערב טוב. אני מבקש להבין כיצד עלי להתיחס לנושא אחריות. לפי האימון האישי כל אחד מאיתנו חייב לקחת אחריות על גורלו ופועלו. עכשיו איך אני מסביר לעצמי על מה שקרה לי בעבר כאשר הייתי צריך לעזוב מקום עבודה , ועד כמה שבררתי ובדקתי זה לא קרה באשמתי.איך בכל זאת אקח אחריות ואומר זה קרה כי אני עשיתי דבר לא טוב או לא נכון. זה לא כל כך ברור לי. דבר שני. בנושא חזון. איך משתלב החזון הפרטי עם החזון הקבוצתי. לי היה חזון, הייתה מטרה למען קבוצה מסוימת של אנשים. בצעתי את כל הנדרש כדי להוציא אל הפועל את החזון שהיה מביא מצב מסוים לשינוי. בסוף האנשים, פחדו מהשינוי, והחזון לא יצא לפועל. גם כאן אני שואל, איך להתיחס לנושא. תודה.

bridges

New member
אחריות ואשמה וחזון

היי עתיד, אני יודע שזה קצת טריקי אבל באימון (וגם במתודולוגיות אחרות של התפתחות אישית) אנחנו מבחינים בין אחריות לבין אשמה. ההבדל הוא שאשמה מטילים (בד"כ על מישהו אחר ולפעמים גם על עצמינו) אחריות ניתן רק לקחת. כאשר אנחנו מאשימים אנחנו בעצם מתחמקים מאחריות. זה נכון גם לגבי אשמה עצמית (או תחושות אשם). לדוגמא: אב קרייריסט שנוסע הרבה לחו"ל מרגיש אשמה על זה שהוא לא רואה את ילדיו. הפתרון יהיה לקנות לילדים מתנות בחו"ל. האם אותו אב לקח אחריות על הזנחת ילדיו? נראה לי שלא. הוא פשוט פתר את רגשות האשם שלו. דוגמא אחרת: מנהל חדש נכנס לתפקיד ומגלה שקודמו פישל בגדול. הוא יכול להטיל את האשמה על קודמו או לקחת אחריות על הפשלות. באיזה מקרה אתה חושב שהפשלות ייפתרו? כשאתה לוקח אחריות אתה יכול למצוא פתרונות וליצור פריצות דרך כשאתה מאשים (אפילו את עצמך) אז אין פתרון. זה הכל. אין כאן עניין של טוב או רע. דבר נוסף: לא ניתן לקחת אחריות על העבר אלא רק על העתיד (משום שלא ניתן לשנות את העבר). ניתן לקחת אחריות רק על מה שאנחנו לומדים מהעבר. אני מזמין אותך להסתכל על העבר קצת אחרת: במקום לשאול מה עשיתי לא טוב או לא נכון, לשאול: מה יכולתי הייתי להביא לאותו מקרה בעבר שהיה עושה הבדל? ההבדל לא חייב להיות בזה שהיית מונע את העזיבה אלא יכול להיות בהתנהלות שלך כאשר היית צריך לעזוב את העבודה. אותה שאלה אתה יכול לשאול לגבי החזון שלך: מה אני יכול להביא לאותה קבוצה על מנת שהחזון ייצא לפועל? דרך אחרת שאתה יכול להסתכל על זה היא להסתכל מה הקבוצה יכול להפוך (כקבוצה) אם החזון יצא לפועל ולמי אתה היית הופך כלפי אותה קבוצה? רונן

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
איך לקחת אחריות

אחריות היא לא אשמה. יתכן והיית צריך לעזוב מקום לאו דוקא בגלל שהיית לא בסדר. האחריות שלך היא לראות את הדברים כפי שהם וללמוד מהם. מה אתה לומד מאותה עזיבה? האם יש משהו שיוכל להועיל לך בעתיד? למידות יכולות להיות מגוונות, האחריות שלך היא למצוא מה יש ללמוד ולצמוח מתוך כך למשל - בחרתי מראש מקום לא מתאים - בפעם הבאה אשים לב שחשוב עבורי... או כאשר יש תקופה של קיצוצים עלי להעריך את המצב נכון ולהערך בהתאם - אולי לחפש עבודה כבר קודם, אולי לדאוג לעצמי פוליטית בתוך הארגון. לגבי החזון. חזון שנשאר פרטי שלך לא יעבוד לקבוצה. חלק מהוצאת החזון לפועל קשור לחיבור כל הקבוצה לחזון, להפיכת החזון לשלהם גם. כמו כן, חלק מתפקיד המנהיג הוא להוביל את הקבוצה אל העשייה - לתת השראה מצד אחד, אבל גם לפתור קשיים, לעודד כאשר יש פחד וכו'. לומר "הם פחדו" לא לוקח אחריות על העשייה שחשובה לך. איך יכולת לעזור להם להתגבר על הפחד? מה עוד יכולת לעשות? יכול להיות שזה היה מעבר למידתך - גם כאן יש למידה.

CIsaac

New member
שאלת השאלות

רונן וענבל כבר הסבירו היטב את עניין האחריות, ואני בטוח שנחה דעתך בעניין שאלות האחריות. ואני שואל את עצמי, האם באמת נחה דעתך? התשובות עונות היטב על השאלות שרשמת, אבל מה בעצם חיפשת? אני תוהה . . . אשמח לקרא אם תבחר לשתף שבוע טוב איציק

עתיד999

New member
זה בדיוק מה שחיפשתי

זה בדיוק מה שחיפשתי. אני חושב שהצלחתי להיות ממוקד בשאלות וקבלתי משהו יותר חשוב עבורי מאשר תשובות. קבלתי כיוון מחשבה חדש. במשך שנים מחשבות רודפות אותי בנושא שהעלת בפניכם. אני לא יודע אם נחה דעתי אבל אני מרגיש שאולי לאט אך בטוח אני בכיוון.אני יותר שלו, יותר שקט. היום ברור לי שהאחריות שלי היא מכאן ועכשיו, ללא אשמה. היום אני מבין שהיה לי חזון ואני גאה על כך גם אם פחדו ליישם אותו. היום אני מתחיל לקחת אחריות על החיים שלי ומחפש את החזון האישי שלי. כיף של פורום. תודה.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
בהצלחה ../images/Emo27.gif

אנחנו כאן אם תרצה להעזר בנו.

למעלה