אחריות הבנק..

אחריות הבנק..

קראתי בעיון את המאמר שלך והשאלה היא: אם אני נמצאת במינוסx כל אשר הבנקאי אומר לי בטלפון זה:מה יהיה? ולא נותן לי יעוץ מקצועי איך להתמודד עם הבעיה,האם אין כאן ביטוי לחוסר אחריותו כלפי- הלקוח, שמשלם בכסף עבור שירותיו ומומחיותו של אותו בנקאי? יתרה מזאת, כאשר הם ממשיכים לאשר חריגה זה ממש לא דאגה מקצועית ללקוח.

רואי32

New member
באמת יפה במה שאת עוסקת אבל-

הבנקים בכלל והבנקאים בפרט לא חייבים לדאוג לך- החשבון הוא באחריותך בלבד, לא באחריות הבנקאי שמאשר לך חריגה - רק את אחראית על המינוס שלך, אחריות כלפי הלקוח? מה זה אומר? איזה יעוץ מקצועי צריך כדי לקצץ בהוצאות על מנת לא לחרוג מהמסגרת... ובקשר לדאגה המקצועית באישור חריגה- אני אתן לך מצב שבו לא היו מאשרים לך חריגה, את יודעת מה היה קורה? תסתכלי רגע בדף חשבון שלך ותראי במהלך חודש כמה פעמים חרגת מהמסגרת ותעשי "כאילו" החזירו לך את ההרשאה/צ'ק/הוק - תספרי כמה פעמים זה קרה. את יודעת שאם הגעת ל-10 החזרות את "שרופה" מבחינת הבנק? (מוגבלת) אז כשבנקאי "נחמד" מתקשר - הוא רוצה להלחיץ, כמו יתוש מעצבן שיהיה בסדר יעיף אותו, עד שהוא מתעצבן ועוקץ ואז זה לא נעים

../images/Emo140.gif אז ככה ואני לא עוסקת-

אף אחד לא אמר שלא לוקחים אחריות על מעשים שלנו,וכולנו משלמים המון עבור טעויות כספיות. אני מצפה שהבנקאי יהיה מקצועי ואני משלמת עבור שרותי הבנק בכסף מלא, לכן נראה לי מחובתו להתריע ולהציע דרכים חלופות לבעיה שצצה.מתי ראית לקוח שלקח משכנתא והבין כל מילה ומילה בהסכם? יש שם כל כך הרבה טרמינולוגיה בנקאית שזה פשוט בלתי סביר לחכות עד שילמד את הכל ויחתום בלב שקט. הוא סומך על הבנקאי שלו שלא יסבך אותו ויגיד לו בקצרה מה כתוב שם.כאשר אתה משקיע כבד, הבנק כמעט כל הזמן בקשר איתך,"מה תרצה ומה לא תרצה?" אז למה לא כך כאשר ללקוח יש חריגה.חוויתי את זה ואת זה!לא עזרה סוציאלית אבל כן הבהרות כספיות, סיבה ותוצאה . כאשר אני משלמת עבור שרותי עו"ד הוא מציג לפני את כל ההיבטים ומסביר לפריטי פרטים משמעויות לשבט ולחסד.האם לא כך? וחמוד שלי, כשיתושה מזמזמת לך ליד האוזן היא רוצה דם. זאת האנלוגיה שלך לבנק? צ ו ד ק !

goldy

New member
הבנק רוצה שתישארי בחוב

כי כך הוא מרוויח. בגלל זה הוא מציע לך 'הלוואה לכיסוי המינוס' כשהמטרה היחידה של הצעה זו היא הגדלת ההחזרים, כדי שתשלמי כמה שיותר. בגלל זה הם גם גו(נ)בים 'עמלת החזר מוקדם' למקרה שתרצי לסיים את החוב מוקדם יותר. כשהבנקאי מתקשר זה כדי להלחיץ אותך.

שיר ורד

New member
את לא משלמת בשביל שירותי יעוץ

את משלמת בשביל פעולות טכניות וריבית עבור החובות שלך. את יכולה לפנות לפקיד בבנק ולבקש ממנו הצעות להקטנת האוברדרפט ואת יכולה לחפש עצות כאלו בעיתונות וברשת האינטרנט. בדרך כלל פקיד הבנק יתן לך עצות שיכניסו עוד הכנסות לבנק (על חשבונך כמובן). להלן כמה הצעות שימושיות שאת כולן מצאתי בעיתונות היומית בשנה האחרונה. אם יש ניירות ערך, קופות גמל, פקדונות שקליים , תוכניות חסכון וכדומה שניתן למשוך את הכספים מהן ללא קנס שבירה, יש לעשות זאת לשם כיסוי האובר. לפרוס מחדש את תשלום המשכנתא. זה יקטין את החיוב החודשי שלך ובהמשך גם את האובר. אבל, לאורך זמן תשלמי על זה ריבית נוספת. לקחת הלואה לכיסוי האובר. (לבדוק טוב שהריבית על ההלואה נמוכה מהריבית המשולמת על האובר). ההלואה לא פותרת את הבעיה. היא רק מאפשרת, הורדת לחץ זמנית, אשר ביחד עם פעולות אחרות המוצעות כאן עשויה לתת מענה לזמן ארוך. לשלם תשלומים חיוניים באמצעות כרטיס האשראי עם פריסת תשלומים. (שוב חובה לוודא שאת משלמת לחברת האשראי ריבית מועדפת הנמוכה מהריבית על האובר). והכי חשוב לצמצם הוצאות או להגדיל הכנסות. אפשרויות לצמצום הוצאות :ויתור על טיול לחול, החלפת רכב , חידוש ריהוט או מכשירים אלקטרוניים. מכירת מכונית שניה במשפחה (להסתדר עם רכב 1 +תחבורה ציבורית). הקטנת הוצאות חשמל+טלפוניה ע"י מודעות לחסכון בכל רגע ורגע. במקרים קיצוניים (אבטלה ממושכת) , מעבר לדירה זולה יותר או למגורים בשכירות.ויתור על חוגים לילדים. ביטול ביטוחי שירות למכשירי חשמל. ביטול מנויים לטלויזיה בכבלים/לוינית, עיתונים וכתבי עת, ויתור על טלפונים סלולריים , ביטול מנוי לאינטרנט, עריכת קניות ברשתות זולות. להפסיק הפקדות חודשיות לתוכניות חסכון וקופות גמל בנקאיות. מי שרוצה לנצל את הטבות המס הניתנות על הפקדות בקופות גמל, יכול לבצע הפקדה חד פעמית לקראת סוף שנת המס. הגדלת הכנסות: לבקש העלאה מהמעסיק. לחפש מקום עבודה אחר עם משכורת גבוהה יותר, לעבוד שעות נוספות, או לחפש עבודה נוספת.לברר האם מגיעים לך החזרים ממס הכנסה, אם כן לנצל את זכויותיך ולהגיש דוח בקשה להחזר. לאחר שקיבלת את ההחלטה וביצעת אותה, להשתדל לשמור על יתרת חשבון אפס ולא לחזור לאובר.זה אומר לדחות הוצאות וקניות אם הן עשויות להחזיר אותך ליתרת חובה.

הבנק...

לא אמור לייעץ ללקוחות באשר לאורחות חייהם ולהוצאותיהם. אין מקום לצפות לייעוץ מעין זה מהבנקאי וזה גם לא תפקידו. המומחיות של הבנקאי היא להעמיד ללקוח את האשראי שיוכל להחזירו מרצונו ו/או שהבנק יוכל לגבות אותו ממנו (בין באופן ישיר ובין בדרך של מימוש בטחונות ותביעה מערבים). כאשר הבנק מעמיד אשראי ובנק לא מצליח להשיב לעצמו את הכסף יש להניח שהבנקאי התרשל ולא עשה עבודה מקצועית בהקשר זה. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

למעלה