אחרון לפני השינה

obobus

New member
אחרון לפני השינה

בלילה של מוצ"ש חלמתי שאני רואה חייל הולך ברחוב. הוא היה לבוש מדי א', דקרון. לא היתה לו כומתה, לא תג - שום דבר. רק על הכיס של החולצה היה לו אות מלחמה (ממה שהבנתי לא היה כלום חוץ מזה על המדים כדי להבליט לי את זה שאראה את אות המלחמה). בחלום החייל חולף על פני ואני לא מבין איך הוא קיבל את אות מלחמת לבנון השניה, כי לא ידעתי שהתחילו לחלק. ביום ראשון חזרתי מהעבודה חולה גמור (39.3 חום) ומיד הלכתי לישון. כשקמתי בבוקר אשתי אמרה לי שהגיע לי בדואר אות של המלחמה.

רותי 11

New member
וואלה סיפור מעניין - שמתי לב

שאתה מקבל המון מסרים והכנות בחלום.

obobus

New member
זה נכון, בעיקר בחלומות, לפעמים

גם ב"קליפים", כמו חלום בהקיץ שאני רואה סרטון ולפעמים (בשכיחות הכי נמוכה) על ידי מידע שכאילו פתאום שתול אצלי בראש. יש שתי בעיות בחלומות או בקליפים שלי. האחת היא שברוב גדול מאוד של המקרים אני חולם ב-MUTE, כלומר בלי סאונד. אני לא שומע כלום ולא מצליח להתגבר על זה. השניה היא שהרבה פעמים באמצע החלום אני מזהה סיטואציה שאני אומר שהיא לא הגיונית או שלא יכול להיות, זו בדרך כלל הסיטואציה העתידית שבגללה בכלל הגיע החלום הזה ואז אני מעיר את עצמי בכח מהחלום ומפספס מלמצות את החלום ולראות מה שרצו להראות לי (כמו המכונית המעוכה שלי בתאונה שחלמתי). העניין הוא שאיך שאני מתעורר אני קולט שזה היה חלום שמתגשם וזה כבר מאוחר מידי, אי אפשר להמשיך את הסרט. היתה לי פעם אחת שהיה סאונד בחלום. ציפיתי המון זמן לתקליט של איזו להקה שרציתי שיצא (לא ידעתי שהוא אמור לצאת ובאותה תקופה לא שידרו אותם ברדיו). זה היה ב-1988, לפני עידן האינטרנט שידעת כל מה שיוצא ומתי יוצא. בחלום ראיתי את המילים של כל השירים, בתקליט וגם שמעתי אותו. אחרי כמה ימים התברר לי שאכן יצא להם תקליט בחו"ל. כמו שנהוג היה בשנות השמונים... לקח זמן עד שהתקליט הגיע לארץ. בכל הזמן הזה זכרתי חלק מהמנגינות, והיה לי צילום בראש איך נראו המילים של השירים אבל לא הצלחתי לפענח ולקרוא אותן כמו שצריך (גם בחלום לא הצלחתי את הכל). היה רק שיר אחד שזכרתי את המנגינה שלו וגם במשך כל הזמן שחיכיתי לתקליט זכרתי את המנגינה של השיר ושרתי את שני המשפטים הראשונים של השיר, אבל כל הזמן הרגשתי שמשהו לא מדויק באיך שאני שר את המשפטים האלה. רק כשיצא התקליט הבנתי את הטעות במה ששרתי. הפכתי את הסדר של שני המשפטים. מה אני יכול לעשות כדי שיהיה סאונד בחלומות שלי?

kikona126

New member
המלצה שלי

נהל יומן חלומות. בכל פעם שיהיה לך חלום שהיה בו כל חלק שהוא נבואי, סמן אותו. לאחר חודש חודשיים של חלומות נסה לברר מה המוטיב החוזר באותם החלומות. הנה הדוגמא שלי, ככה נירא אצלי תקשור בחלום: חלום של הלילה לא זכור לי, אבל זכור לי שדיברתי עם מישהו בחלום בקשר לחלום נבואי, כשהתעוררתי קמתי עם משפט מסויים בראש "זה ניראה כאילו יש קצר בחלום, אני יודעת שאני קרובה לדמויות אבל הן ניראות רחוקות כאילו והן לא לידי, הן נשמעות ברקע" דרך אגב, זאת דוגמה ממש יפה לתקשור http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=210&msgid=92437240

obobus

New member
כמה פעמים אמרתי את זה לעצמי, לנהל יומן

אבל גם לא יצא לי, גם התעצלתי (מודה) וגם אם אני כבר זוכר מה חלמתי כשאני מתעורר אני יודע מיד לאמר לעצמי אם החלום הזה נבואי או לא, בגלל מה שכתבתי למעלה בתגובה לרותי על הבעיות שיש בחלומות הנבואיים שלי (כשיש בעיה זו לא בעיה לזהות חלום כזה) וגם כשאין בעיה אז לחלומות האלה יש מראה מאוד מסוים, כאילו שהתמונה בסרט שלהם צולמה במצלמה עם עדשה מיוחדת, מאוד צלולה כזאת. הבעיה היא שאם פעם הייתי חולם וזוכר המון, בשנים האחרונות, בעיקר מאז שהעבודה נעשתה מאוד אינטנסיבית ונולדו הילדים אני כמעט ולא זוכר מה אני חולם. ממש לעיתים נדירות. כנראה צריך איזה כדור נגד שיכחת חלומות..

kikona126

New member
יומן חלומות

ברגע שיש לך את היומן אתה זוכר את החלות, זאת מעין תרופת פלא שכזאת. מה גם שההתעסקות עם החלומות מגדילה את המודעות שלנו להם. שים לב שגם בחלום נבואי יש לך מסרים שעוברים אליך. נסה ללמוד אותם ולהבין אותם

למעלה