אחראיות או אחריות?

יאקים

New member
לא ברור למה כוונתך.

הבנות אַחֲרָאִיּוֹת לסידור האולם? או שמא אַחֲרָיוּת הבנות לאולם התקבלה בהבנה. ואגב, בכתיב לא מנוקד הכתיב זהה.

IAmSpartacus

New member
מודה בבורותי

אני אפילו לא יודע לקרוא לילד בשמו, ולכן רק אצביע - האפשרות השניה שציינת (כלומר - מלשון "לוקח אחר(א)יות על חייו") בכל אופן, כשאתה אומר כתיב זהה המשמעות היא שניתן לכתוב גם אחריות וגם אחראיות ושניהן תיקניים?

יאקים

New member
נראה שלא הבנת את כוונתי.

הואיל ולא הבנתי למה אתה מתכוון, ציינתי שתי מילים ש ו נ ו ת ואף ניקדתי אותן. ועוד ציינתי ששתי מילים שונות אלה כתובות גם בכתיב מלא בדומה לכתיב בצורה המנוקדת. או בקיצור, כפי שכבר כתב לך חוכך בדעתו - אחריות! זה ואין בלתו!

הרהוט

New member
אינני מאמין לך שכוונתו אינה ברורה לך.

הוא שאל על אחריות או אחראיות. כלומר, הוא מתלבט בין שתי האפשרויות האלה לציון אותה המשמעות, ואילו אתה מביא שני משפטים ובהן מילים בשתי משמעויות שונות.

יאקים

New member
אתה קטן-אמונה, אך כנגד זה אין מה לעשות.

איזה עניין היה לי לכתוב זאת אם הבנתי למה התכוון. הרי לא היה כל הקשר, ואתה ברוב חוכמתך וביטחונך כותב במילים מודגשות לציון אותה משמעות. באמת, מוזרה הערתך הזאת, אבל כבר איני מופתע.....

הרהוט

New member
קטן אמנה, לא קטן אמונה.

ואין לראות בזה משום הודאה בהיותי קטן אמנה, אם כי אינני מכחיש זאת.

יאקים

New member
זכותך! אתה אמרת.

אמנם חז"ל אומרים: אין אדם משֹים עצמו רשע... אך לגבי קטני אמונה הם לא התייחסו, עד כמה שידיעתי מגעת.

יאקים

New member
ש-הדי במרומים שאיני מבין מה את סחה.

עם זאת אני חש איזושהי נמה של ביקורת? האם תוכלי לאשר או להכחיש? ובכל מקרה, אם אפשר הסבירי למה כייונת תגובתך. תודה.

הרהוט

New member
על הרצון לצומי אני מוחל לו.

מי כמוני מבין ללבו.
אבל על התעקשותו על הצורה השגויה אין לי שום חשק למחול.

trilliane

Well-known member
מנהל
אחראיות הוא הריבוי של אחראית (כפי שענה יאקים)

למעלה