אחסנה יבשה

gideonb

New member
אחסנה יבשה

כל פעם שאני מסתכל על המרינות בארץ נראה שכמעט ואין אחסון יבש, שלא למטרות הספנה וטיפול, .בזכרוני אני נזכר שוב ושוב איך באוסטרליה מרינה שלמה במפרץ סידני שמיועדת לסירות /יאכטות קטנות (כגון דרגון) שהיו מאוחסנות על האדמה, על טריילר מוגבהה, ומנוף קטן שמוריד ומעלה את הסירה. במרינה הרצליה יש אזור שלם שלא בשימוש, ופועל יוצא שאין שום אחסנה יבשה, וכמות הסירות הקטנות שלא באמת צריכות להיות במים, נמצאות במים. האם לא ראוי שבישראלי יתאפשר ביתר קלות ובתמחור נוח יותר אחסנה פשוטה יבשה, שמלבד חסכון בעלויות עגינה ומקום, ישנם גם חסכון בעלויות תחזוקה ( אנטיפולינג ), בכך להוריד עוד קצת את עלויות התפעול השוטף, ואולי להצליח להגדיל פלח שוק לא מנוצל של סירות קיל קטנות.

זה מעניין אולי תרחיב קצת...שווה דיון מקיף !

ראשית התמונה לא כול כך בסדר בחלקה התחתון ולא בדיוק רואים על מה הספינות עומדות. עניין הטריילר לא ברור לי, האם באחסנה יבשה הספינות עומדות על טריילרים ? [בתורכיה למשל במרמריס ראיתי ספינות מאוחסנות על גבי פיגומים] והשאלה הגדולה לגבי עלות היא, האם הוצאה והכנסה של הספינה למים אפילו רק אחת לשבוע פלוס דמי חניה יבשה לא תעלה יותר מדמי עגינה במרינה ? בכול מקרה אם המרינה מלאה לחלוטין זו יכולה להיות אפשרות נוספת במיוחד לספינות קטנות, היות שבישראל מלבד בדרום כול המרינות כבר מלאות עד אפס מקום והמצב צפוי עוד להחמיר מאוד, אז אני מקווה שיהיה בנושא חשוב זה דיון מקיף בפורום כי אולי מדובר באלטרנטיבה לבניית מרינות נוספות שאפשר להגשים גם במהירות וגם ללא נזק סביבתי נוסף לים.

shimiy100

New member
סליחה לחצתי ENTER בטעות

ברוב העולם לא רק באוסטרליה אלא גם בקנדה ארה"ב אירופה וכד' יש בכל מרינה את המועדון שלה ובדר"כ המועדונים יש להם מנוף שמרים ומוריד את הסירות הקטנות שלהם לדוגמה הסונרים המלגזים והJ24 שיש . אין דבר כזה להשאיר סירות קטנות במים אין לסירות הללו אנטיפאולינג והסירות הללו אינן מתאימות להשארה במים (אפשר לראות את הנזקים בכל סירה קטנה שיש פה בארץ ) עכשיו אני מעלה זאת בפני הפורום לקידום השייט אולי הוא יוכל לעזור לנו בקידום בניית מנוף או ווינץ' שיכול להרים סירות כאלה מהמים בהרצליה או לצורך העיניין בכל מרינה אחרת . שמעי יואב

אני מניח שהכל עניין של ביקוש והצע.....

ההשקעה במתקנים כאלו יקרה. אם לא מחזירה את עצמה תוך שנתיים, לא משקיעים.

zina71955

New member
מרינה הרצליה, כמו גם אלו שבאשדוד ובאשקלון

הן ה"תירוץ" לכל הנדל"ן שסביבן.

gideonb

New member
השאלה העיסקית די פשוטה -

מלבד עניין של ביקוש והיצע - שספקני עם באמת יש הבנה עיסקית בטענה זו או ההזויה של החזר השקעה בשנתיים בתכלס השאלה העיסקית די פשוטה - העלות אחסון על האדמה מול העלות איחסון במים - אני ישמח אם יש פה משהוא שיכול לפרט כמה עולה לאחסון J24 במרינה הרצליה תל אביב וכו - לתחזק אדמה ישרה מול בניה של זרועות וחפירה במים - היחס לא נראה לי דומה. לפחות 30% הנחה שנתית הייתי מצפה. נושא של מנוף והטריילר לאורך זמן שווה את ההשקעה באנטיפולינג - שכמיטב זכרוני עולה כמה אלפי דולרים פעם בשנתיים. המרינות עקב כך שאין משאבים רבים אלו, ואינו פועל בהנחת השוק המשוכלל, מחויבות לקיים אלמנטים שהינם בהכרח קשורים להיצע וביקוש, אלמנטים אלו נוצרים מהיותה משאב נדיר עקב כך יש מחויביות שנוצרו מהנכס, ובתחום המרינות המחויבות אמורה להיות לאפשר שייט בישראל - במגוון כלים- ולא רק שייט לעשירים. הטריילר די דומה למה שמחזיקים כמיטב זכרוני ל סונארים של אתגרים. הוא לא חייב להיות טריילר כביש - אולי השם הנכון יותר עגלה. לא הצלחתי למצוא תמונה יותר טובה, אבל התמונה המצורפת מספיק טובה

ההגדרה של החזר תוך שנתיים...

היא סמנטית מעיקרה. . הרעיון הוא כלכלי, ביקוש והצע בלבד. הלחץ צריך להגיע מלמטה, מצד הצרכנים.

zina71955

New member
אינני מכיר את הנתונים כדי להתייחס אליהם

באופן כלכלי. אך משוט בעולם ידוע לי שאחסנה יבשה במרינות רבות עולה יותר מאשר אחסנה במיים. נתקלתי בזה גם כשרציתי אישית לאחסן על יבש ביוון. הסיבה, כתשובה לשאלותי = עלות הקרקע והתשתית יחסית לעלות שטח המים ומה שיש בו. הרבה מאוד כלי שייט מאוחסנים על יד הבית ונגררים למרינה/ים וכדומה במרבית ארצות המערב כארה"ב, קנדה, אוסטרליה, ניו זלנד וגם באירופה. הרבה יותר ממה שיש במים ובאחסנה יבשה.

zina71955

New member
עוד דבר קטן ל gideonb - אנטיפאולינג

זה לא אלפי דולרים פעם בשנתיים. ראשית דבר לאור השינוי המהותי בהרכב הכימי של האנטיפאולינג סביר להניח שנאלץ לשנות את פרק הזמן בין אספנה לאספנה משנתיים לשנה וחצי או שנה. שנית, ליכטה שיגרתית באורך כ 10 מטר ורוחב כ 3.30 מטר עלות צבעי תחתית שגרתיים בארץ היא כ 1,200 ש"ח. ביוון כ 250 יורו ומחיר דומה בתורכיה וקפריסין. העלות לכלי שייט קטן יורדת לכדי מחצית. ישנה גם עלות טיפול בגוף (תחתית) טרם הצביעה. זה משתנה ממקום למקום. ואם אתה עושה זאת לבד (שזה לא ביג דיל) זה עולה רק בזמן העבודה (בכיף).

8371

New member
ועוד הערה קטנה

האנטיפאולינג של טמבור זול יותר בקפריסין

Alex33

New member
כיום האנטיפאולינג של טמבור מיובא, לא מיוצר

מקומית. האם הערתך נכונה גם לשנתיים אחרונות?? מעניין לדעת אם זה עדיין אקטואלי..ואיפה בקפריסין ניתן להשיגו זול יותר. בכל מיקרה, כיום, הוא כבר לא.."ביג דיל" ואיכותי כפי שהיה בעבר..
..

8371

New member
TAMARIN

לא נימכר לשוק המקומי נימכר לחו"ל ניתן למצא אותו אצל גורג בלרנקה הוא עדיין זול יחסי כמובן שיש לערוך השוואת מחירים ברגע הקנייה היום עם היורו כולם משוגעים במיוחד הקפריסאים

zina71955

New member
ככל שידוע לי זה היה נכון בעבר כשטמבור

ייצרה בארץ את ה brand הקודם. כשעשיתי אספנה בלרנקה השתמשתי באנטי פאולינג קפריסאי, שהיה זול יותר ובתוצאות טובות. אני מניח שכיום האנטיפאולינג הקפריסאי איכותי יותר מזה המיובא על ידי טמבור בארץ. האספנה האחרונה שלי הייתה באי סמוס ושם השתמשתי במוצר יווני שעלה כ 250 יורו. אך כו- - -לם לא מהווים הגנה מפני הירוקת הגדלה בקישון. וזה נראה היטב כשהצד של השמש מגדל יותר ירוקת מאשר הצד של הצל.

8371

New member
לקישון

לדעתי אין פתרונות אפילו אחרי הניקוי יקח שנים עד שיקרה כאן משהו חיובי בכל מקרה זכור לי שפעם היתה כוונה שניפסלה... שחב. חשמל תוציא את מי הקירור במרינה אפילו תשתית יש אבל אנו כמובן בישראל ותוכניות טובות לתוכניות. נושא נוסף אחסנה המעגנה בקישון משופעת במקום רב אך אפילו מנוף (כמובן יש תשתית) לא הגיעו להסכמה לגבי התקנה מי יודע אולי עם בביאת המשיח יהיה טוב יותר

למעלה