המממ
(קרא קודם את תשובתי לחבר itisv, בכדי לקבל רושם כללי על האופציה ששללת - יומידור, שלא בהכרח מהווה פתרון מאוד "מקצועי" ומסובך).
ישנם אמצעים לשמירה על סיגרים לתקופה שיכולה להגיע לכמה שבועות (נאמר, עד שלושה חודשים וגם זה קצת גבולי). בגדול, אלה פתרונות שנועדו למי שמטייל עם הסיגרים שלו ורוצה לשמור עליהם מחוץ ליומידור, אבל שימשיכו לקבל לחות. עד לפני כמה שנים הכיוון הזה קצת צלע אבל לאחרונה חברות רציניות שמבינות בסיגרים החלו לייצר קו של מוצרים שכל תפקידם הוא להחליף את מקור הפצת הלחות ביומידור (מלחלח או "יומידיפייר" באנגלית). שים לב שהם לא שומרים *פיזית* על הסיגרים, אבל אתה לא זקוק לכך מכיוון שאתה לא מסתובב איתם כרגע. בעיה נוספת היא שסיגרים זקוקים לעץ (ארז ספרדי, שהוא בכלל מהגוני מברזיל) בכדי שיספוג את הלחות, יילחם במזיקים וייתן להם ריח נעים ואופייני. אם זה לא קריטי לך אז בהחלט אפשר לשמור על סיגרים בלי יומידור.
ולשאלתך: Xikar (שמה בעברית זייקאר, אבל כולם מבטאים קסיקאר) היא חברה מארצות הברית של אמריקה שמבינה מאוד בסיגרים והמוצרים שלה טובים גם לסיגרים קובניים, כמובן. יש להם קו שלם של מוצרי לחלוח. אני מאוד אוהב את הטיובה החמודה שלהם (המוצר השמאלי התחתון בדף), שאפילו מזכירה בצורתה טיובה של סיגר ואת שקית הלחלוח (המוצר האמצעי בשורה השנייה ושם זו השקית הקטנה יותר בתמונה).
לנוחותך - הנה סרטון של זייקאר לגבי מתן לחות בצורה נאותה לסיגרים. שים לב לשקית הלחלוח בדקה 12:00, שנמכרת ברוב חנויות הסיגרים בארץ ואמורה לתת לך מענה איכותי. במקרה הזה אתה יכול לקחת את השכבה של הארז הספרדי שמגיעה עם קופסת הסיגרים הקובנית ולזרוק את שקית הלחלוח (אחרי שמילאת בתמיסה) ושכבת העץ לתוך קופסת מזון אטומה והנה לך יומידור מאולתר. מבחינת הלחות תוכל להיות רגוע - החברים הללו יודעים לטפל בכמויות של 25 עד 50 סיגרים. את הטיובה ממלאים במי ברז כשהקריסטלים מגיעים לקו נמוך מסוים (שככה יהיה לי טוב, למרות שבכל מקום כתוב להשתמש בתמיסה שלהם, חוץ מעל הטיובה עצמה שם כתוב בפירוש למלא במי ברז) ואת שקית הלחלוח מחליפים מדי חודש (נאמר). בחר מה שנוח לך יותר... כל אחד מהם יעשה את העבודה.
שים לב שיש להם גם שקיות לחלוח גדולות יותר, שהן כמו זיפ-לוק אבל עם מנגנון לחות פנימי. אפשר לקנות כמה כאלו ולאחסן ביחד 25 סיגרים בקלות. הם נותנות פתרון מצויין ועדיפות על זיפ-לוק שאתה בעצמך מווסת את הלחות בתוכה. גם לשקיות אלו הייתי מוסיף שכבה של עץ.
אגב, אין לי מניות שלהם (לצערי). בהצלחה!