אחסון סיגרים

michaelk22

New member
אחסון סיגרים

שלום,

יש לי קופסה אחת של סיגרים קובנים איכותיים.
רציתי לשאול האם, חוץ מקניית יומידור, יש אמצעים מקצועיים לשמירה על הסיגרים.

(אני קונה קופסה אחת בכל פעם, ומעשן אותה תוך מספר חודשים- אני מכיר שיטות של שקית זיפ-לוק וקופסת אחסון של מזון)

תודה

לא, למה?

אני ממש לא מצפה ממי שמחזיק עד 25 סיגרים (קופסה) לקנות יומידור, שתפקידו לשמור עליהם (מרמת האחסון הנאותה ועד לרמת היישון פלוס). אם השאלה הייתה נוגעת לכמות של כמה קופסאות ו/או לרצון ליישן סיגרים לאורך זמן, הייתי ממליץ על יומידור מכיוון שלכך בדיוק הוא נועד ואני עדיין לא מכיר פתרון איכותי אחר (מקרר יין, קופסת נעליים וכו').

אפשר בהחלט להחזיק כמות קטנה של סיגרים ללא יומידור, כל עוד מבינים ש:
1. הם לא יתיישנו (ומי שעישן סיגר ששכב ביומידור כמו שצריך במשך כמה חודשים/שנים יכול להבין עד כמה זה חבל).
2. הם עשויים לא להבשיל (וגם פה מדובר בבונוס נחמד מאוד, מכיוון שהטעמים והריחות מתחדדים ואז אתה מקבל מהסיגר את מה שהוא אמור לתת).
3. הם עלולים להיפגע (מעבר לעובדה שסיגר הוא יצור אורגני שצריך "לנוח" כמה שבועות/חודשים אחרי המסע לארץ הקודש - או אפילו רביצה עצובה על מדף בחנות ממוצעת או בדיוטי פרי - אחסון בתנאים לא מספקים יגרום לסיגר לסבול ממזיקים, מריחות וטעמים לא טובים, מהתפוררות עקב חוסר לחות או התנפחות ושינויים פיזיים עקב עודף לחות).

כלומר, אני מבין את השאלה המקורית כך: אני לא רוצה לקנות יומידור, אבל כן חשוב לי לשמור על הסיגרים לאורך הזמן (שבועות/חודשים ספורים) שחולף עד שאני מעשן את כולם. אין לי ערך מוסף בסיגרים מיושנים, אבל כן חשוב לי שלא יהרסו למרות שאין לי יומידור.

מני.ת

New member
יש גם קשר ללחות היחסית בחדר.

אם אני לא טועה,לחות בקיץ הישראלי בבית ירושלמי תהיה כפולה מאשר בחורף (בגלל שבחורף מחממים את הבית ). בתל אביב, סיפור שונה ובארצות הקרות, בחורף, קופסת סיגרים נחשפת ללחות של 20 אחוזים ולפעמים פחות. לכן , אם לא משתמשים ביומידור, אני ממליץ באופן אישי לשמר את הסיגרים בקופסא אטומה לחלוטין (במיוחד אם הלחות היחסית בחדר נמוכה).
הוספתי את האמור בגלל שלא ראיתי שציינת שימוש בקופסא אטומה. השארת הסיגרים בקופסא המקורית בחדר עם לחות מאד נמוכה יגרום להרס שלהם בזמן מאד קצר, הרבה יותר קצר מכמה חודשים.

מני.ת

New member
חבל שאי אפשר לערוך או למחוק הודעה בתפוז.

ראיתי כעת שפותח ההודעה ציין שימוש בקופסא אטומה. ההודעה שלך מתבססת על זה.
Sorry

המממ

(קרא קודם את תשובתי לחבר itisv, בכדי לקבל רושם כללי על האופציה ששללת - יומידור, שלא בהכרח מהווה פתרון מאוד "מקצועי" ומסובך).

ישנם אמצעים לשמירה על סיגרים לתקופה שיכולה להגיע לכמה שבועות (נאמר, עד שלושה חודשים וגם זה קצת גבולי). בגדול, אלה פתרונות שנועדו למי שמטייל עם הסיגרים שלו ורוצה לשמור עליהם מחוץ ליומידור, אבל שימשיכו לקבל לחות. עד לפני כמה שנים הכיוון הזה קצת צלע אבל לאחרונה חברות רציניות שמבינות בסיגרים החלו לייצר קו של מוצרים שכל תפקידם הוא להחליף את מקור הפצת הלחות ביומידור (מלחלח או "יומידיפייר" באנגלית). שים לב שהם לא שומרים *פיזית* על הסיגרים, אבל אתה לא זקוק לכך מכיוון שאתה לא מסתובב איתם כרגע. בעיה נוספת היא שסיגרים זקוקים לעץ (ארז ספרדי, שהוא בכלל מהגוני מברזיל) בכדי שיספוג את הלחות, יילחם במזיקים וייתן להם ריח נעים ואופייני. אם זה לא קריטי לך אז בהחלט אפשר לשמור על סיגרים בלי יומידור.

ולשאלתך: Xikar (שמה בעברית זייקאר, אבל כולם מבטאים קסיקאר) היא חברה מארצות הברית של אמריקה שמבינה מאוד בסיגרים והמוצרים שלה טובים גם לסיגרים קובניים, כמובן. יש להם קו שלם של מוצרי לחלוח. אני מאוד אוהב את הטיובה החמודה שלהם (המוצר השמאלי התחתון בדף), שאפילו מזכירה בצורתה טיובה של סיגר ואת שקית הלחלוח (המוצר האמצעי בשורה השנייה ושם זו השקית הקטנה יותר בתמונה).

לנוחותך - הנה סרטון של זייקאר לגבי מתן לחות בצורה נאותה לסיגרים. שים לב לשקית הלחלוח בדקה 12:00, שנמכרת ברוב חנויות הסיגרים בארץ ואמורה לתת לך מענה איכותי. במקרה הזה אתה יכול לקחת את השכבה של הארז הספרדי שמגיעה עם קופסת הסיגרים הקובנית ולזרוק את שקית הלחלוח (אחרי שמילאת בתמיסה) ושכבת העץ לתוך קופסת מזון אטומה והנה לך יומידור מאולתר. מבחינת הלחות תוכל להיות רגוע - החברים הללו יודעים לטפל בכמויות של 25 עד 50 סיגרים. את הטיובה ממלאים במי ברז כשהקריסטלים מגיעים לקו נמוך מסוים (שככה יהיה לי טוב, למרות שבכל מקום כתוב להשתמש בתמיסה שלהם, חוץ מעל הטיובה עצמה שם כתוב בפירוש למלא במי ברז) ואת שקית הלחלוח מחליפים מדי חודש (נאמר). בחר מה שנוח לך יותר... כל אחד מהם יעשה את העבודה.

שים לב שיש להם גם שקיות לחלוח גדולות יותר, שהן כמו זיפ-לוק אבל עם מנגנון לחות פנימי. אפשר לקנות כמה כאלו ולאחסן ביחד 25 סיגרים בקלות. הם נותנות פתרון מצויין ועדיפות על זיפ-לוק שאתה בעצמך מווסת את הלחות בתוכה. גם לשקיות אלו הייתי מוסיף שכבה של עץ.

אגב, אין לי מניות שלהם (לצערי). בהצלחה!

foodnwine1

New member
פי מסובך העניין הזה

ציודים בלאגן.
לפחות ויסקי קל לאכסן. מקסימום מעבירים לבקבוקון.

מני.ת

New member
כן,

אני רואה שציינת כאן שימוש בקופסא אטומה, לא ראיתי את זה למעלה.
קוטם הסיגרים של זייקאר הוא החותכן הכי טוב שיש לדעתי.

עוד לא ראית את הקוצץ שלי

אשתי היקרה רצתה לקנות לי משהו מיוחד ליום-ההולדת, אז היא חיפשה וחיפשה ואז גילתה שיש מהדורה מיוחדת ומוגבלת של קוצצים הממוספרים מ-1 ועד 1000. יש מספר בן 3 ספרות שאני מאוד אוהב, כך שהיא רצתה את הקוצץ הספציפי שממוספר במספר הזה ולשם כך היא פנתה לזייקאר שהפנתה אותו לכל המפיצים בעולם (כאמור, בכדי למצוא את האחד מאלף שאני אוהב).

אחרי כמה שבועות של בירורים, התכתבויות וטלפונים - התברר שקשה מאוד למצוא פריט ספציפי. כל מי שענה לה (ובדק אחד-אחד אצלו) הודיע שהפריט לא נמצא ברשותו ולא נמכר ללקוח שלו. בשלב זה הופעלו קשרים מתקדמים יותר ועדיין לא נמצא הפתרון. פנייה אישית שלה למישהו בכיר בזייקאר העלתה אפשרות נוספת - מי שמייצר עבור זייקאר את הקוצצים (100% עבודה אישית) הוא מר ריצ'רד "האץ'" האצ'ינגס וידוע שפה ושם הוא מייצר קוצצים בהזמנה אישית. לסילבסטר סטאלון ולארנולד שוורצנגר יש כאלה, שנעשו במיוחד לרגל סרט מסוים (חידה - באיזה סרט מדובר?). מדובר על פריט אספנות למיליונרים, אגב.

אשתי ביקשה ממנו הצעת מחיר לקוצץ מסדרת הממותה (הנדירה לכשעצמה), אבל עם מוטיבים מסדרת המאיה (הקוצצים היפים בעולם, לדעתי) ותוספות ספציפיות שהיא עיצבה עם הספרות שאני אוהב. למרבה ההפתעה, האץ' ייצר לבקשתה את הקוצץ, עם חומר גלם (ניב של ממותה, אשכרה ממותה בת 10,000 שנים) שנשאר לו בסדנה ולפי עיצוב שהוא הכין והיא אישרה. התוצאה היא הקוצץ הכי יפה שראיתי בעולם (אני משוחד, כמובן, אבל גם האץ' טוען כך). הוא כל-כך התלהב מהקוצץ, שהוא ביקש וקיבל אישור מזייקאר להוסיף לקטלוג שלהם פריט ממסופר 1/1 (אחד מתוך אחד) עם שם קטלוגי שהוא שמה של אשתי והתוספת 001. תותח.

אז כן, אני מת על זייקאר וחושב שהם מייצרים את מוצרי הסיגרים הטובים בעולם.

מני.ת

New member
מדהים !

ללא ספק.
הייתי מאד שמח לראות תמונה, אם תוכל לצלם.
לי יש את הקוצץ XIKAR Xi2 שאף פעם לא איכזב. המבנה שלו והאיכות, בליגה אחרת מכל דבר אחר שהכרתי והקוצץ שאתה מדבר עליו נראה כמו משהו שצריך לשמור עליו מכל משמר. בהחלט מקנא בך, למרות שאני לא מעשן כבר זמן רב מאד (עדיין מחזיק ומטפח את היומידור הגדול עם הסיגרים), אבל זה באמת משהו מיוחד במינו.
באיזה יומידור/ים אתה משתמש?

knappertsbusch

New member
אחלה סיפור. העם דורש צילום

למעלה