אחסון נעליים

pilpelet4u

New member
אחסון נעליים

שלום,
האם אתן מכירות פתרון פרקטי שעובד לאחסון נעליים בכניסה לבית שלא יהיו מפוזרות? כלומר, משהו שיש סיכוי ליישם בפועל ולא יגרום לנעליים להיזרק לידו...
היום יש לנו מדפים נמוכים ובסוף הנעליים שלנו נמצאות ליד זה על הרצפה... אנחנו בונים בית עכשיו ואני מנסה לחשוב על פתרון אחר שיהיה פשוט יחסית ואולי יש סיכוי שיסדר את הנעליים...
חשבתי על ספסל עם מגירות מתחת או אולי רק ארגזים פתוחים או אולי רק ספסל ושהנעליים יהיו מתחת, אולי "לזרוק" למגירה זה משהו שיכול לקרות?
אשמח לשמוע טיפים בנושא

מרי פופ

New member
יש כמובן רהיטים מוכנים כמו הרהיט של איקאה המצויין

אבל אם אתם בונים בית אני ממליצה גם לתכנן רהיט ייעודי, ממליצה על אחסון תיקים ומסמכים ולא רק נעליים.
מעצבת פנים אגב בתהליך של שיפוץ או בניה, דואגת להבין את זרימת החיים בבית, דואגת לכך שבבית יהיו פינות מתוכננות ויעודייות לרהיטים ועזרים שעוזרים ומקלים על החיים בבית. בתכנון נכון אפשר לפתור כמעט לחלוטין בלאגאן ולגרום לזה שסידור הבית והניקוי שלו יהיה פעולה קלה ויומיומית במקום סאגאה חד או דו שבועית מתישה.
מצרפת דוגמא לרהיט כזה ששיקעתי עמוק בתוך גבס בכניסה לבית כך שהוא נראה צר ומרחף אבל הוא עמוק מאוד ומכיל המון וגם רהיט אצלי בבית, החלטתי שאני לא רוצה נעיליים אבל בלאגאן התיקים והתרמילים והמסמכים בערמות בהחלט קיבל מענה מצוין.

pilpelet4u

New member
תודה רבה.

עוד לא הגענו לשלב הזה אבל יש לנו מבואת כניסה שיש בה מקום משני הצדדים לפתרונות שנבחר (ארון + עוד משהו...)
עניין אותי לדעת אם למישהו יש פתרון לנעליים שעובד טוב בפועל ולא רק ברעיון

שתי התמונות מקסימות! תודה על השיתוף.

pilpelet4u

New member
תודה על השיתוף

נראה אחלה. האם מנסיונך זה עוזר לאחסון הנעליים והן לא מסתובבות על הרצפה?

טוואנדה

New member
אכן

זה עוזר לאנשי הבית למקם בכניסה נעליים שהם משתמשים בהם על בסיס יומיומי, מניחה שאם הארונית הייתה גדולה יותר ומכילה יותר כך הבלגאן היה חוגג

lab229

New member
הכל עניין של חינוך והרגלים.. מחנכים את הילדים

לשים במגירות ..פעם פעמיים ראשונות אולי יהיה קשה אבל התמדה והתעקשות תעזור ובסוף הכל יהיה מאוחסן ..(כותבת גם מנסיון אישי שלי כי גם לילדים שלי יש נטייה לחלוץ נעליים ולפזר אותם לכל עבר בכל מקום)

ברור שהכי נוח לילדים לזרוק בכניסה מאשר לפתוח מגירה (להשליך לשם אעת הנעליים) ולסגור אבל יתרגלו ..כמו שרגילים לפנות צלחות/כוסות בגמר הארוחה.

מה שכן חשוב שלא יהיו מגירות עמוקות (גבוהות) מדי אם ניתן. אז המגירה תהפוך לערימת נעליים שצריך לפשפש בה למצוא את הזוג השני.

אם אתם כן מתכננים רהיט יעודי (ארון כניסה / שידה...) רצוי לתכנן לפי כמות הנעליים המיועדת להיות מאוכסנת שם, גובה מתאים (יש נעליים גבוהות , נעלי ספורט, כפכפים...)

talitush2

New member
הערה

אין כמוך המכירה את הרגלי בני משפחתך, וכדאי לתכנן בהתאם לזה.
הרעיונות שניתנו לך הם נפלאים, רק שלמשפחתי שלי למשל, הם כלל לא מתאימים.
אצלנו לא מורידים את הנעליים ליד הדלת.
כל אחד הולך לחדרו ושם מחליף נעליים. די מתיש לטייל עד לארון בכניסה כדי לאחסן נעליים, ואז הן ייזרקו איפשהו ושוב יהיה בלגן.
אצלנו יש בכל חדר מגירות נעליים יעודיות בכל ארון.
בנוסף יש ארון נעליים בחדר השירות לנעליים לעונות אחרות וכו'.
לנו מתאים ככה ואין בלגן. אין אצלנו נעליים זרוקות בשום מקום.

בכניסה קיים רק מתלה למעילים ותיק אחד (שלי !!). גם הוא רק למעילים בודדים ולא לכל הערימה הקיימת לכל אחד. כל השאר - בארונות בחדרים.
לידו יש שידה עם מליון מגירות קטנות - יפהפיה ופרקטית מאין כמוה. שם נכנסים כל המפתחות, רשיונות, כובעים, משקפיים, רצועה לכלב וכו' וכו'. ועדיין נותר המון מקום פנוי, אז אחסנתי שם דברים לא קשורים שמצאו מקום הולם.

גלמיש1

New member
איך אפשר לחנך את הילדים כשהבנזוג לגמרי בלתי חניך?

אם יש לך טיפ - אני מקשיבה...

lab229

New member
אני מאמינה שאפשר לחנך גם את בני הזוג (שלפעמים גם די דומים

לילדים ) לפחות לזרוק למגירה ליד הכניסה (אם יש שם מקום לאיזו שידה)..
אצלי אגב הם מצליחים היום להגיע עד החדר ולחלוץ שם (או לחלוץ בכניסה ולקחת את הנעליים לאחסון בחדר או איפה שצריך).
אני לא מוותרת .. ישבתי להם על הוריד ולא הרפיתי עד שהתבצע .. אצלי זה עבד והתרגלו .. לא רק עם נעליים עם כל אי סדר אחר שמטריף אותי..(כמו למשל לנגב ידיים מייד אחרי ששוטפים אותן כדי שלא יהיו כתמים על הרצפה..שריטה חזקה שלי אבל הצלחתי יופי )

כנראה יותר קל להם לשים את הנעליים במקום מאשר לשמוע אותי חופרת.

גלמיש1

New member
חח... מזמינה אותך לנסות את שיטת החפירות על בנזוגי

עם אמונה אי אפשר להתווכח, אבל במציאות אני נשארתי חופרת , והוא ממשיך לזרוק את נעליו ליד השידה. ולנקות כמעט את מה שהוא שפך... (את טיפת המים שעל השיש בלי כל הנזילות על הארונות מתחת, והשלולית על הרצפה)
ובאופן כללי יש להם (לגברים) ראיה סלקטיבית, ושמיעה עוד יותר.

למעלה