אחסון זרעי פשתן

wipeout1

New member
אחסון זרעי פשתן

חברי הפורום שלום רב,
רכשתי זרעי פשתן בשקית עפ"י משקל.
כיצד עליי לאחסן אותם?
האם לשים אותם במקרר,

ואולי צריך לשים אותם במקרר בגלל חשש לחדירת נמלים.

להתייחסותכם אודה

במקפיא

על מנת לשמר את תכונותיהם הטובות של זרעי הפישתן ולהגן מפני מזהמים למיניהם יש לאחסנם בפריזר (כלומר בהקפאה), רק שחשוב לא להשאיר אותם במקפיא ליותר מדי זמן על מנת שלא יקבלו לחות.
בנוסף וזה החשוב מכל יש לשמרם במקום חשוך, על מנת שלא יתחמצנו.
נטעחן ליבנה, דיאטנית קלינית

wipeout1

New member
נטע תודה!, בהמשך לשאלה-

1. רציתי לציין שברשותי זרעי פשתן שלמים, לא טחונים
שקניתי במחלקת פיצוחים בסופר
(כמו שיש מחלקת גבינות ומחלקת בשר עם בני אנוש)
2. מדוע צריך לאחסן בפריזר ולא במקרר?
3. מה הכוונה יותר מדי זמן?

תשובה

היות וזרעי הפשתן רגישים לאור שמש ומתחמצנים במהירות רבה (ואז מאבדים את כל תכונותיהם הטובות), מומלץ לשמר במקום חשוך. זרעי פשתן שלמים זה מצוין רק שעל מנת לספוג את הנוטריינטים יש לטחון אותם לפני השימוש, אחרת הם "יוצאים שלמים", בדיוק כמו שנכנסו... :)
האחסון בפריזר מאריך את אורך חייהם, לכחצי שנה.
ולא יותר מחצי שנה כי הם עלולים לספוג לחות בפריזר ולהיהרס.

wipeout1

New member
נטע-

1. האם הכוונה היא לטחון אותם לפני כל שימוש, כלומר בכל פעם נניח שאני מכין סלט או יוגורט ורוצה לשים זרעי פשתן, אני צריך לקחת כמות מסויימת ולטחון אותה? אשמח לדעת כיצד לטחון (יש לי רק הבנה בסיסית בענייני מטבח)
2. ממה שאני מבין, אם לא טוחנים את הזרעים, ואני אוכל אותם כמו שהם- לא תרמתי כלום, כי כולם ייצאו כמו שנכנסו.........

Gidi Shemer

New member
לא נטע, אבל התשובות הן- כן

לגבי הטחינה, אני משתמש במטחנת קפה קטנה

בדיוק כך....

אם טוחנים אותם אז אין להם שום יתרון בריאותי. הכי מומלץ לטחון לפני השימוש עצמו, אבל גם בטווח של שבוע שבועיים, כל עוד שומרים בקרור ובחושך היתרונות הבריאותיים נשמרים.
לגבי איך לטחון, הכי פשוט מכונה לטחינת פולי קפה. אני חושבת שהיא גם לא כזו יקרה, ובטוח שלא תופסת כמעט מקום בבית.

זרעי פשתן

רצוי לקנות זרעי פשתן שלמים מאחר וזרעי פשתן טחונים מתחמצנים בקלות ומאבדים מערכם התזונתי. בכל אופן אם קונים זרעי פשתן טחונים רצוי במקום ששומר אתם בקרור ובבית יש לאחסן בקרור.

גאיה111

New member
שמעתי

שמעתי מדיאטנית כי סך הספיגה של אומגה שלוש מזרעי פישתן היא עשרה אחוז בלבד. האם כך הוא?

זרעי פשתן שלמים

המחמירים אומרים כי יש לשמור בקרור ובתוך צנצנת מזכוכית כהה על מנת למנוע חימצון האומגה 3. לעומת זאת יש הטוענים שאין צורך בקרור. לשיקולך האישי.

למעלה