אחלה עוגה כשרה לפסח

לירליר

New member
אחלה עוגה כשרה לפסח

עוגה פיצוצית לכל השנה. פסח הזכיר לי אותה. הכמויות מתאימות לתבנית מלבנית גדולה יחסית. תבנית עגולה קטנה מדי. מקציפים 6 חלבונים וחצי כוס סוכר לקצף. מוסיפים 2 כוסות קוקוס ומקפלים. שמים בתבנית משומנת ואופים עד שמזהיב (חום בינוני-גבוה בערך 170 מעלות). נותנים לבסיס להתקרר. ממיסים 200 גר` שוקולד מריר בבן-מרי (סיר בתוך סיר עם מים על אש נמוכה). העצלנים יכולים להמיס בסיר רגיל, רק שיוסיפו שלוש כפות חלב. מצצנים קצת, מוסיפים 6 חלמונים (שנשארו מהביצים של הקצף),ומערבבים טוב טוב. כשהבסיס והשוקולד התקררו קצתת מורחים את השוקולד על בסיס הקוקוס ומקררים במקרר. מקציפים 2 שמנת מתוקה עם קצת סוכר (אני שם בערך שתי כפות אבל כל אחד וטעמו הוא), ומורחים על העוגה שהתקררה בינתיים. משתדלים לא לגמור את העוגה באותו יום.

shlobel

New member
אחת העוגות הכי....

כמה פעמים קרה לכם שלקחתם מתכון ממישהו/מישהית והתוצר הסופי שיצא לכם לא היה משהו מי יודע כמה....??? אז ככה: לקחתי את המתכון של לירליר ולתומי הלכתי למטבח והכנתי עוגת לירליר.... את האמת אני יגיד לכם... לא משהו. לא הצלחנו לשמור מהעוגה ליום המחרת..... היה לעוגה טעם חזק מאוד של.....עוד...!! תכינו ותאכלו בתאבון.... שלומי.

למעלה