אחי סכיזופרן

michaam5

New member
אחי סכיזופרן

שלום לכולם, קודם רציתי להביע את שימחתי לדעת שיש כזה פורום שתומך וזה ניפלא שיש עם מי לדבר ולדעת שלצערי אני ומשפחתי לא לבד במעיה הקשה הזאת. יש לי אח בן 26 והוא אובחן כסכיזופרן כבר בגיל 18 ממש לפני הצבא , איתו הבעיה עוד יותר מורכבת כיוון שהוא גם משתמש בסמים , הוא משתמש בסמים "קלים" מריחונה וחשיש כבר מגיל 16 ולצערי בתקופה האחרונה הוא גם משתמש בהרואין /קריסטל , עכשיו הוא יצא מבית חולים לאחר אישפוז נוסף וכך גם התנקה קצת מהסמים , היום הוא גר אצלי כיוון שלהורים שלי שהם גרושים כבר קשה להתמודד איתו וזה רק יוצר בעיות לשני הצדדים גם לו וכמובן גם להם , עכשיו כשהוא אצלי כבר 3 שבועות אני מפקחת על כך שאינו צורך סמים ואכן עד כה הוא לא חזר להשתמש. אבל יש לי המון בעיות איתו אני ממש מרגישה שהוא מתנהג כמו ילד שעצרה ההתפתחות שלו בגיל 15 , אני מדברת על הדברים הקטנים שלכולנו כאנשים בוגרים הם ברורים ( סתם לדוגמא , להרים את המכסה של האסלה כשהוא משתין כיוון שגם אני בבית ואני רוצה לשבת על אסלה נקייה ללא שאריות של טיפות , אז אני צריכה להזכיר לו כל פעם ) , הוא מעשן המון המון סיגריות ביום , כמעט כל 15 דקות סיגריה , הוא שותה לפחות 10 כוסות נס קפה בערב , וכו' וכו' . הוא בעיקרון מטופל בתרופות לפחות עד לפני 3 חודשים שהוא כמו כולם החליט שהוא לא צריך , אבל עכשיו כשהוא השתחרר מהבית חולים אני מקווה שהוא יחזור להתמיד לקחת את התרופות . הבעיה הכי רצינית איתו זה שהוא חושב שאין לו שום מחלה או שום בעיה ולכן ההתמודדות מולו ללא שיתוף פעולה מצידו בעייתית מאוד, אפילו להקשיב לי ללכת לאיבחון של בעיות קשב וריכוז הוא לא מוכן למרות שאני יודעת שיש לו בעיה רצינית בעניין . בעיקרון הוא עובד כשליח 4 שעות ביום ודיי מתמיד ללכת אבל לא מעט מאחר לעבודה . הוא יכול לשבת שעות במיטה ולחשוב על דא והא שעות על גבי שעות למרות שאני מציעה לו לבוא לשת לראות איתי סרט , הוא בכלל חסר סבלנות לשבת מול הטלוויזה או לעשות כל דבר אחר חוץ מלשכב במיטה או ללכת הלוך חזור הלוך חזור שעה בבית ולחשוב על.....אין לי מושג על מה . יש לי מספר שאלות שאשמח אם תייעצו לי ותמליצו לי מנסיונכם. 1. האם יש דרך לעזור לו להבין שהוא חולה בצורה נכונה והגיונית כיוון שבדרך של להגיד שהוא חולה הוא מסרב להקשיב וטוען שאנחנו מדברים שטויות. 2. האם יש לי דרך לעזור לו עם בעיות קשב וריכוז לצערי בלי עזרה חיוצנית מולו כיוון שהוא ממש לא משתף פעולה 3. מה הם התסמינים לכך שהתרופה שהוא מקבל אולי לא מספיק עוזרת לו ? 4. מה הם התסמינים של המחלה שאני צריכה לדעת שזה שייך למחלה ולא לדוגמא עצלנות כל שהיא בקיצור אשמח לקבל מיכם עצות ודרכים להתודדות איתו בלי לפגוע בו או בבריאותי תודה רבה, רק בריאות ונחת

כוכבית7

New member
ברוכה הבאה למקום הנכון.

כל הסימפטומים שאת מתארת כאן מאוד אופיניים לחולים סכיזופרנים, לא מדובר בעצלנות זה פשוט קושי של החולים הללו לתפקוד נורמלי. לגבי הקושי בריכוז אני אישית לא ממש מבינה מה ייתן איבחון, הבעיה הפסיכיאטרית קשה יותר מקשב וריכוז ומעצם היותה ההתארגנות והריכוז לקויים מאוד. במידה והוא מוכר ע"י הרשויות כגון ביטוח לאומי הוא זכאי לקבלת סל שיקום ואף דיור מוגן. התהליך דורש מאבקים לא קלים בממסד אבל אילו כלים שעשויים להקל על חייו ולא פחות מכך להקל גם עלייך. תקראי אחורה בדפי הפורום זה רק יכול לעזור ולתת לא מעט תשובות לשאלותייך. כוכבית.

ד קובי

New member
שלום וברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

יקירה אתם בהחלט לא לבד, ישנן בישראל אלפי משפחות המתמודדות יום יום עם סכיזופרניה ומחלות נפש אחרות ובשביל זה בדיוק אנחנו כאן על מנת לשתף ולא לשאת את הנטל לבד... 1) לדעתי הדרך הטובה ביותר לעזור לו להבין כי הוא חולה וזקוק לעזרה היא להכיל אותו להקשיב לו ולא לרדות בו, לתת לו קצת יותר חום לא להציק לו ביותר מידי בקשות, אולי להציע ללכת איתו ביחד לאיש מקצוע , להראות לו שיש מי שמבין ומכיל את הכאב שלו לתת לו להתבטא בשיחה גלויוה על המצוקות שלו. 2) לדעתי מה שאת מתארת לא קשור לבעיות קשב וריכוז אלא אלו תופעות הנגזרות כתוצאה מהמחלה... 3) אילו תרופות הוא מקבל? האם התייעצת עם הצוות הרפואי לגבי הטיפול התרופתי? חשוב מאוד לעשות זאת על מנת לקבל מידע מדוייק על תופעות הלוואי של התרופות. 4) קצת רקע מה זה סכיזופרניה (בעברית שסעת): מחלת נפש קשה ונפוצה השייכת לקבוצת המחלות הפסיכוטיות. המחלה פוגעת ברוב תחומי התפקוד המנטלי והחברתי; במצב הרוח, התחושות והאפקט, בתפיסה, בחשיבה (תוכן והלך), וכן בתפקודים קוגניטיבים. הסכיזופרניה היא מחלה דגנרטיבית - מחלה עם מהלך מתקדם (מחמיר). אבחנתה תעשה בציר הראשון של האבחון הפסיכאטרי. למרות הסברה השגויה הרווחת בציבור, סכיזופרניה היא לא הפרעת זהות דיסוציאטיבית (פיצול אישיות). חשוב להבין כי הסכיזופרניה מחלה רחבה, וכוללת "סל" של אבחנות, וכי אף סימן או תסמין אינו ייחודי לה, כלומר, ניתן למצוא אותם בהפרעות פסיכאטריות ונוירולוגיות אחרות. חשוב גם להבין כי התסמינים של החולה עשויים להשתנות עם הזמן. לדוגמה, הזיות יכולות להופיע ולהעלם. פעמים רבות ישנם סימנים ותסמינים הקיימים לפני תחילת תהליך המחלה. חולים בסכיזופרניה מתוארים לעתים קרובות כילדים שהיו שקטים, פסיביים ומופנמים; כילדים לא היו להם חברים רבים; וכבני נוער שנמנעים מפעילות חברתית ומעדיפים למשל צפייה בטלוויזיה או האזנה למוסיקה (אין הדבר בא לומר שכל, או אפילו רוב, הילדים והמתבגרים המתאימים לתיאור זה ילקו בסכיזופרניה). הסימנים והתסמינים המקדימים את האשפוז הראשון עשויים להופיע חודשים עד שנים לפניו וכוללים: תלונות גופניות שונות, בעיות בתפקוד במישור התעסוקתי והחברתי, עניין חדש ברעיונות מופשטים, בפילוסופיה, במיסטיקה ובדת, התנהגות מוזרה, אפקט אבנורמלי, שינוי בדיבור, רעיונות ביזאריים וחוויות תפיסתיות מוזרות. תקופה זו שלפני התפרצות המחלה נקראת תקופת הפרודרום. תסמינים חיוביים: כוללים דלוזיות (אמונות שווא) והזיות (הלוצינציות). דלוזיה יכולה למשל להיות אמונותיו של אדם שהוא המשיח, או, לדוגמה, שהשב"כ רודף אחריו (דלוזיה מסוג פרנואידי). הזיות יכולות להיות הזיות ראיה - החולה רואה דברים שאינם קיימים במציאות, או, סוג נפוץ יותר, הזיות שמיעה, החולה שומע קולות שמדברים אליו. קיימות גם הזיות ריח ומגע. חשוב לציין שבמקרה של הזיות ריח רצוי לערוך בירור נוירולוגי מקיף, מאחר שקיים סיכוי משמעותי שמדובר בבעיה נוירולוגית ראשונית. תסמינים שליליים: כוללים השטחה או הקהייה רגשית, דיבור או שפה "עניים" בצורה או בתוכן, חסימה (בדיבור), הזנחה אישית (הגיינה ירודה, לבוש מרושל), חוסר מוטיבציה, חוסר הנאה כללי (אנהדוניה) ונסיגה חברתית. החולה מסוג I: בחולה זה יהיו בעיקר תסמינים חיוביים, מבנים מוחיים תקינים בסריקות הדמייה ותגובה טובה יחסית לטיפול. החולה מסוג II: בחולה זה יהיו בעיקר תסמינים שליליים, אבנורמליות מוחיות בסריקות מוחיות ותגובה ירודה לטיפול. סוג נוסף שהוצע הוא הבלתי מאורגן - סוג III - בלתי מאורגן (disorganized): בחולה זה יהיו דיבור בלתי מאורגן (הפרעת חשיבה), התנהגות בלתי מאורגנת, ליקויים קוגניטיביים והפרעת קשב. הפרעות בסכיזופרניה מצב רוח, תחושות ואפקט דיכאון יכול להיות תסמין ראשוני של פסיכוזה חריפה, ויכול להופיע בסיומה של אפיזודה פסיכוטית. הדיכאון יתואר כמשני לסכיזופרניה. תסמינים נוספים הם בלבול, אימה ותחושת בדידות או אמביוונלטיות. תסמינים אפקטיביים שכיחים בסכיזופרניה הם תגובתיות רגשית מופחתת עד לחוסר הנאה כללי (אנהדוניה) ורגשות קיצוניים שאינם תואמי מציאות, של זעם, שמחה או חרדה. אפקט קיצוני קשור פעמים רבות גם לתחושה של אומניפוטנטיות (כל יכולות), אקסטזה דתית, פחד מפני התפוררות נפשית או חרדה משתקת. אפקט שטוח או קהה (טווח רגשות מצומצם, קושי להרגיש ולהביע רגש) יכול להיות תסמין של המחלה (תסמין שלילי) או תופעת לוואי של התרופות. הפרעות בתפיסה ההפרעות השכיחות כוללות: הזיות (הלוזינציות) - בעיקר שמיעתיות; קולות מאיימים, מאשימים או מעליבים; וכן הזיות ראייה ואשליות (אילוזיות), שהן עיוותים של דימויים או תחושות אמיתיים, כלומר תפיסה של גירוי קיים כמשהו שאינו. לדוגמה, החולה עשוי לשמוע את הרוח נושבת כילד בוכה. הפרעות חשיבה אלו הם תסמיני הליבה של הסכיזופרניה: תוכן החשיבה: הפרעות של תוכן החשיבה כוללות מחשבות שווא (דלוזיות) מסוגים שונים; של רדיפה, גדלות, יחס, דת, קנאה, אהבה או מסוג סומטי (גופני). מחשבת שווא של רדיפה עשויה להיות למשל האמונה שהשב"כ מחפש אחר החולה: במצב זה הוא עשוי ללכת ברחוב ולהיות בטוח שכל אדם שהולך אחריו הוא סוכן. מחשבות שווא של גדלות עשויות להתבטא בכך שהחולה חושב שהוא המשיח, והוא עשוי, לדוגמה, לשכור חמור ולרכוב עליו בואכה ירושלים. מחשבות יחס עשויות להתבטא בכך שהחולה יאמין שהשדרנים בטלוויזיה פונים אליו אישית. מחשבות שווא מסוג קנאה עלולות להביא את החולה לקנא לבן זוגו באופן קיצוני, לחשוד שבן הזוג בוגד או מתכנן לעזוב ולאסור עליו לקיים קשרים חברתיים - כל זאת על סמך פרטים חסרי משמעות. במחשבות שווא של אהבה החולה מאמין שאדם מסוים אוהב אותו, פעמים רבות האוהב המדומה הוא אדם מפורסם או חזק (כמו הרופא המטפל). מחשבות שווא מסוג סומטי עשויות להיות אמונות גופניות ביזאריות: לדוגמה, החולה עשוי להאמין שישנם חייזרים השוכנים באשכיו והורסים את פיריונו. חולים עשויים להאמין שאנשים אחרים שולטים במחשבותיהם ו"משדרים" להם מחשבות, או לחילופין שהם עצמם שולטים באירועים חיצוניים בצורה על טבעית (יכולים לגרום לשמש לזרוח או לשקוע, לגרום לרעידת אדמה) . המושג "איבוד גבולות האגו" מתאר העדר תחושה ברורה של גבולות הגוף והנפש, המותיר את החולה בערבוביה עם סביבתו, במצב בו הוא אינו יודע מתי מסתיים "אני" ומתחיל "האחר" או "העולם". תחושה וקוגניטציה על פי רוב, חולי סכיזופרניה מעורים בזמן, במקום ובדמויות הפועלות. העדר אוריינטציה יחייב בירור נוירולוגי. על פי רוב, הזיכרון יהיה תקין או קרוב לתקין. מבחינת שיפוט ותובנה, בוחן המציאות של החולים עשוי להיות פגום, וכן השיפוט החברתי והאישי. לחולים פעמים רבות תובנה לקויה של המחלה, ועל כן היענותם לטיפול ירודה. אלימות, רצח והתאבדות גורמי סיכון להתנהגות אלימה או אימפולסיבית אצל חולים סכיזורפנים הם מחשבות שווא של רדיפה, אירועים קודמים של אלימות וחסרים נוירולוגיים. כ-50% מהסכיזופרנים מבצעים ניסיון אובדני במהלך חייהם, וכ-10-15% מתים בהתאבדות. אחד מן הגורמים העיקריים להתאבדות הוא דיכאון שלא טופל היטב; גורמים אחרים הם תחושת ריקנות והזיות שמיעה הכוללות קולות הפוקדים על החולה להתאבד. חולים הנמצאים בסיכון מוגבר להתאבדות הם בין השאר חולים להם רמת השכלה גבוהה טרם התפרצות המחלה, גברים, צעירים ודכאוניים. על פי מחקרים, חולי סכיזופרניה אינם רוצחים יותר מאחרים. במקרה של רצח הסיבה תהיה לרוב ביזארית, מבוססת על מחשבות שווא או על הזיות. גורמים מנבאים לרצח כוללים ניסיון קודם, התנהגות מסוכנת או מחשבות שווא והזיות הכוללת תוכן כזה. מצטער על המגילה.... וכמובן שוב ברוכה הבאה אין צורך לשאת את הנטל לבד אנחנו כאן ונשמח שתשתפי אותנו...

michaam5

New member
תודה רבה

היי, ראשית תודה רבה על תשובותך המפורטת . האם חולי סכיזופרניה בהנחה שאינם לוקחים סמים יכולים לבנות משפחה ולהתקדם בחיים או שמא כל חייהם הם צריכים להיות בשיקום ובהשגחה, בקיצור אני שואלת האם יש אופטימיות ואחי יכול אם לא להבריא מהמחלה לפחות לתפקד רגיל כמה שאפשר להתחתן להביא ילדים ולפרנס משפחה. כי כמו שהמצב ניראה נכון לעכשיו אני לא רואה אור בקצה המנהרה ומזה אני חוששת כי היום יש לי עוד זמן בשבילו אבל ממש בקרוב אני מתחתנת ומתכננת לבנות משפחה ואז לצערי לא היה לי זמן בשבילו ולהחזיק אותו אצלי וכמו שכבר ציינתי הוא ממש לא מוכן לקבל את זה שהוא חולה הוא טוען כמובן שאנחנו מדברים שטויות ובקיצור אין כ"כ שיטוף פעולה

ד קובי

New member
היי לך../images/Emo140.gif

בהחלט יש חולי שסעת (סכיזופרניה שמתפקדים בשגרת יום יום כאחד האדם) אבל זה בא בשילוב של טיפול מתאים וקשר הדוק עם הצוות המטפל וזאת בהתאם למצב הפיסי והנשפי של החולה. לדעתי יש מקום להתייעץ עם אנשי המקצוע בנוגע למצבו של אחיך. יקירתי את לא צריכה לשאת בנטל לבד, אולי לנסות למצוא לו קהילה טיפולית עם אנשים במצבו... מאחל לכם המונמון בהצלחה ונשמח להתעדכן...

upg

New member
למיטב ידיעתי לא תמיד

סכיזופרניה מחמירה, כלומר היא יכולה להשאר סטטית תקופה ארוכה מאוד (לפחות עד גיל הזיקנה המתקדמת) .

michaam5 היי

ברוך בואך לפורום שלנו סמים ותרופות פסיכטיות שני דברים שלא הולכים ביחד במיוחד לכסיזופרנים שסובלים מהילוציניות צר ל לישמוע על כך אני רק תיקוה שהרופאים שמטפלים באח שלך יועים שאחיך מישתמש בסמים גם קלים וגם קשים והיה והם לא מודעים לכך אני חושבת שאתה חיבת להודיע ולהתריע על כך לגבי אחת הדוגמאות שלך אני מכירה הרבה שלא חולים בכסיזופרניה שלא מרימים את הישבנון באסלה ואפילו לא מכונים לתוך האלסלה בלי שהיו חולים בשום מחלה רב רובם של הגברים הם כאלה כמה שתזכירי ותבקשי לא יעזור לך יש להם איזה חסך בנושא נכון רוב כסיזופרנים מעשנים הרבה אין לזה הסבר בכללוגם שותים הרבה במיוחד שתיה מתוקה יש להם צורך גופני לשתיה מתוקה חלקם שותים נס קפה חלקם שותים קולה או מיצים אבל יש גם אנשים שלא חולים למשל כמוני ששותים הרבה מאוד נס קפה לי לממשל יש ספל של חצי ליטר ואני כול הזמן עושה לי שתיה בספל הזה ושתוה אותו בכייף ואני לא חולה בכלל ולא רואה בזה משהו פגום רמת הסוכר שלי בגוף נמוכה לכן יש לי צריכה מוגברת של נוזלים ושתיה מתוקה זה שאחיך עובד זה השג גדול והוא מתמיד בעבודה והולך יום יום חמודה את לא יכולה לבקש את כולם העולם ואישתו לאחיך אוני מיצטערת שאני כאן עונה לך קצת בצורה בוטה חחישבי רגע הוא אדם חולה שיש לו קשיים באירגון העצמי שלו בתפ]קוד שלו קשה להם בלקיחת אחריות ובעשית אז הוא מאחר מעט לעבודה זה לא כול כך נורא יש לו גם מיגבלות מישל עצמו נכון הם אוהבים מאו ד להיו ת עם עצמם והלך המחשבות שלהם תני לו את הספיס שלו את המרחב שלו הוא לא חיב לשבת איתך ולראות טלויזה יש לו קושי מישל עצמו והקושי הכי גדול זה שהוא הולך יום יום לעבודה ושם הוא משקיע את כולו דבר שמאוד קשה להם את לא חיבת לדעת מה הלך הרוח שלו והוא לא חיב לספר לך הכול אני יותר היתי מציעה שתימצאי דרך להיות חברה שלו ולא לנסות להסביר לו או להיות אחד ההורים ולהזכיר לו כול הזמן דברים יש לי תחושה שאת מיתנהגת לאחיך כאל ילד קטן ולא מתוך רועה לב אלה מתוך דאגנות יתר איזה איבחון את רוצה לעשות לו אחת הבעיות של כסיזופרנים וכבר כתבו לך כאן זה קשב וריכוז בואי אני יגלה לך סוד כמא ליד חולה בכסיזופרניה ככול שתיתעקשי לנסות להסביר ולהזכיר ולהקשיב ככה הוא יותר ויותר לא ישתף איתך פעולה נישמע מימך כי רמת הציפיות שלך מאחיך גבוהה מאוד את מדברת על עצלנות את יכולה להבין את הקושי שלו את המחלה שלו ידידתי היתי מציעה לך לללכת למישהו שינסה להסביר לך מה מהות המחלה של אחיך ויכון אותך עם כבר לקחת על עצמך את הטיפול וההשגחה על האח שלך אני מצדיע הלך ומורידה פניך את הכובע כי לקחת את אחיך לביתך ואת דואגת לו אבל באולתה נשימה יש לי הרגשה כי את בכלללא יודעת כלום על המחלה של אחיך ואין לך שום רקע את חיבת לקבל במקיבל תמיכה ועזרה מהגורם שמטפל באחיך למחלה מיליון ואחת אלף פנים וגם שבוע שלם לא יספיק לי לכתוב לך כאן מהם עזבי את התסמינים עם הזמן את תלמדי לזהות את התסמינים של אחיך לבד גם לגבי התרופות את לא הסמכות לקבוע עם התרופה עוזרת או לא אין תרופות פלא ולוקיח זמן לתרופת לאזן לכן הם עוברים כול חודש בדיקות דם ורק הפסיכיאטר שמטפל בו הוא הסמכות להוריד מינון של תרופה או לקבוע עם התרופה עוזרת או לא אני היתי מציעה לך כמו קודם ללכת לקבל עזרה הכונה ותמיכה במקום שהוא מטופל יש עו",ס שישמחו לעזור לך ולכון גם בבית החולים שבו הוא שהה יש את האנשים שאמרוים היו לכון אותך אנחכנו נשמך שתישארי כאן איתנו ותספרי לנו ונשמח ל נסות לעזור לך ולכון אותך ולהיות לך לעזרה העצה הראשונה שלי היא שלא תילחמי עם אחיך די עם ההסברים והבקשות תינסי להיות החברה הכי קרובה שלו תאמיני לי הוא יודע שהוא חולה הוא רק לא רוצה להודות בכך וזה אחד הבעיות עם חולי כסיזופרניה אנ שלוחת לך מיכאן חיבוק והרבה כוח ומקווה שתמשיכי לכתוב כאן בפורום ולידע אותנו נשמח תמיד להיות כאן בשבילך וןלנסות ולעזור

למעלה